Ràdio Tortosa

Home

Escoltar en directe...
18:05h a 19:00h

Sentim la música

i després...
   Notícies en Xarxa - Edició vespre


La Ràdio

28/12/2015 Tortosa 0 comentaris imprimir enviar a un amic

L'Ajuntament de Tortosa vol finalitzar la construcció de la façana barroca de la Catedral i ha demanat una pròrroga del PINCAT

 L'Alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha reconegut que es tracta d'un projecte molt ambiciós valorat en 4,5 milions d'euros, i caldrà comptar amb la col.laboració de la Generalitat. L'Ajuntament ha demanat una pròrroga del PINCAT i Bel ja ha mantingut reunions amb representants de la Generalitat per estudiar el finançament d'aquest projecte que es portarà a l'aprovació del ple ordinari que es celebrarà el proper dilluns, 4 de gener. 

 

La façana de la Catedral de Tortosa està inacabada. De fet, només es va executar una tercera part de la monumental façana prevista originalment perquè d'una banda, el projecte era car ja que contenia molta imagineria, i per l'altra, perquè les ordenances militars de l'època prohibien aixecar cap construcció que s'interposés entre la boca de foc del castell de la suda i el seu destí. Ara aquest últim obstacle ja no hi és i només caldrà superar l'escull del cost del projecte que preveu acabar les dues torres de la Catedral de Tortosa.

L'actual edifici és gòtic de l'any 1347 i va ser edificat sobre un anteriorromànic; fou consagrat per primera vegada el 1441 i continuant les fases de construcció fins a arribar a la façana barroca acabada el 1757.

 

Comparteix

0 comentaris

DEIXA UN
COMENTARI.

AVIS: Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats. Per a més informació, consulteu les normes d'ús.


Copyright © 2010. Ajuntament de Tortosa
Carrer Montcada, 27. 43500 Tortosa. Tel 977 449 773