Ràdio Tortosa

Home

Escoltar en directe...
18:05h a 19:00h

Sentim la música

i després...
   Notícies en Xarxa - Edició vespre


La Ràdio

18/11/2015 Tortosa 0 comentaris imprimir enviar a un amic

Les fosses comunes, tema central de la II Jornada d'Arqueologia i Patrimoni de la Guerra Civil al Front de l'Ebre

Segons el Mapa de Fosses Comunes de Catalunya, a les Terres de l'Ebre n'hi ha 12 de localitzades, quatre de les quals confirmades. No s'inclouen encara les que es preveu que hi ha a la Terra Alta. Fer una aproximació científica a les fosses comunes de la Guerra Civil, des del punt de vista de l'arqueologia i l'antropologia forense, és l'objectiu d'aquesta jornada, en què hi participaran destacats professionals de l'àmbit nacional i internacional, tal i com ha explicat Rosa Peig , directora dels serveis territorials de Governació i Relacions Institucio9nals a les TE.

 

Organitzada pels serveis territorials de Cultura a l'Ebre i el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE), la jornada s'ha estructurat en tres blocs amb dues ponències cadascún: El primer estarà centrat en les fosses comunes a Espanya i a Catalunya. El segon bloc tractarà del valor de les fosses comunes com a eina de recerca històrica i en el tercer s'exposaran algunes experiències d'exhumació i anàlisi.

Aquesta Jornada, que es celebrarà aquest dissabte a Tortosa, ha despertat gran interès entre els professionals de la medicina forense i l'arqueologia i ja s'hi han inscrit més d'un centenar de persones. L'èxit d'inscripció ha obligat a l'organització a canviar de lloc i es faran al Teatre auditori Felip Pedrell de Tortosa dissabte.

La jornada es clourà amb la presentàció de l'edició de les actes de la I Jornada d'Arqueologia i patrimoni de la Guerra Civil al Front de l'Ebre celebrada fa dos anys, on s'hi recullen les vuit ponències que s'hi van presentar.

 

Comparteix

0 comentaris

DEIXA UN
COMENTARI.

AVIS: Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats. Per a més informació, consulteu les normes d'ús.


Copyright © 2010. Ajuntament de Tortosa
Carrer Montcada, 27. 43500 Tortosa. Tel 977 449 773