Home

La Ràdio


Pàgina 1 de 10
Següents »
 • Un cabaret del segle XVI, la dansa del dervitx i un torneig de cavallers entre les novetats de la XXII Festa del Renaixement

  Un cabaret del segle XVI, la dansa del dervitx i un torneig de cavallers entre les novetats de la XXII Festa del Renaixement

  Un cabaret d'època, a càrrec d'una colla de noies saltimbanquis molt destres en música, circ i malabars, un torneig de cavallers a les avançades de Sant Joan, i el misticisme de la Dansa del Dervitx, són algunes de les novetats de la XXII Festa del Renaixement, que aquest dijous ha presentat cartell i ha avançat els principals espectacles de producció pròpia i externa. El cartell de la Festa, obra de la dissenyadora Marta Viladrich, reivindica enguany un programa d'actes no només centrat en els espectacles de nit, segurament els que porten més màgia, sinó també en les activitats dirigides a tots els col·lectius i que poden fer-se durant tot el dia. Enguany, la Festa del Renaixement se celebra entre els dies 20 i 23 de juliol.

 • La plaça del Carrilet esdevé un espai d'art juvenil a través del projecte Art Total

  La plaça del Carrilet esdevé un espai d'art juvenil a través del projecte Art Total

  Els bancs de la plaça del Carrilet, al barri del Temple, han estat objecte d'una acció artística per part de set col·lectius de la ciutat, corresponents a escoles, instituts i entitats, que aquest migdia han presentat els autors a la ciutadania. Motius i dissenys diversos han inspirat als artistes que, en el marc del projecte Espai Jove-Art Total, promogut per l'Ajuntament de Tortosa, han volgut transformar aquesta plaça en un espai de convivència i reflexió. Han participat en el projecte la Cooperativa Verge de la Cinta-Fundació Mercè Pla, el col·legi Consolació, el col·legi Sagrada Família, l'institut-escola Daniel Mangrané, l'institut Despuig i les entitats Obre't Ebre i LGTBI.

 • Tortosa lamenta la mort del pintor Francesc Todó

  Tortosa lamenta la mort del pintor Francesc Todó

  Tortosa ha lamentat la mort del pintor Francesc Todó, una de les figures més destacades de l'art català de postguerra,. Va morir diumenge a l'edat de 93 anys. Francesc Todó va experimentar el gravat, el monotip, el dibuix i la pintura i es va convertir en un dels representants de l'avantguarda figurativa de postguerra. Va néixer a Tortosa i als 9 anys es va traslladar a viure a Barcelona, on va estudiar a l'escola Llotja, on va prendre la decisió de convertir-se en pintor.  L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha lamentat la pèrdua de l'artista.

   

   

 • La Volta Ciclista a Catalunya torna a Tortosa després de 26 anys

  La Volta Ciclista a Catalunya torna a Tortosa després de 26 anys

  Tortosa acollirà l'arribada i la sortida de la cinquena i sisena etapes respectivament, de la 97a Volta a Catalunya. Des de l'any 1991 que aquesta competició no feia parada a la capital del Baix Ebre. Serà concretament el divendres 24 de març que la Volta a Catalunya arribarà a Tortosa i tindrà el final d'etapa a la zona del Portell, al Port, amb rampes amb un desnivell de fins a un 15%. Serà la cinquena etapa i, per les seves característiques, jugarà un paper decisiu en el desenllaç de la competició., segons el director de la Volta, Ruben Peris.

 • El Ple de l'Ajuntament de Tortosa aprova els Pressupostos municipals per al 2017

  El Ple de l'Ajuntament de Tortosa aprova els Pressupostos municipals per al 2017

  L'Ajuntament de Tortosa va aprovar divendres a la tarda, en un ple extraordinari, els pressupostos municipals per a l'any 2017. Els comptes per a l'any que ve només van comptar amb el suport dels dos grups a l'equip de govern, CiU i ERC i també del PP. Mentre que tan Movem Tortosa, com el PSC i la CUP hi van votar en contra. Tots tres grups van coincidir en qualificar els pressupostos de continuïstes i poc ambiciosos en despesa social alhora que van criticar la mala gestió del govern els projectes del pont i de les noves pisicines.

  El regidor d'Hisenda, Marià Martínez, va desgranar el detall d'un pressupost en el qual destaca el punt d'inflexió en les inversions, un nou esforç en la reducció de l'endeutament, menys pressió fiscal i l'objectiu de continuar prestant uns serveis públics de qualitat, amb el manteniment de l'aposta per la promoció i pel manteniment i millora del suport als col·lectius més desafavorits.  

   

 • Movem, PSC i la CUP acusen CiU i ERC de manca de transparència en l'elaboració del PAM

  Els grups a l'oposició de Movem Tortosa, PSC i la CUP-AE a l'Ajuntament de Tortosa han criticat la manca de transparència amb què s'ha elaborat el nou Pla d'Acció Municipal, elaborat per CiU i ERC i que van presentar en roda de premsa aquest dimarts. 

 • El Pla d'Acció Municipal de Tortosa per als propers 4 anys inclou 424 accions

  El Pla d'Acció Municipal de Tortosa per als propers 4 anys inclou 424 accions

  CiU i ERC a Tortosa han consensuat el Pla d'Acció Muncipal per als propers quatre anys de mandat, que inclou més de 400 accions. Aquesta era una de les principals premises pactades en l'acord de governabilitat.

  Es tracta del full de ruta previst per als 4 anys de mandat a l'Ajuntament de Tortosa, que han elaborat conjuntament, el grup de CiU al govern municipal, i els 4 regidors d'ERC que li donen suport des de l'oposició. El PAM inclou un total de 424 accions que es preveuen realitzar fins el 2019 i que despleguen els 37 punts inclosos en l'acord de governabilitat entre les dues forces polítiques al consistori tortosí.

 • L'Ajuntament de Tortosa vol finalitzar la construcció de la façana barroca de la Catedral i ha demanat una pròrroga del PINCAT

  L'Ajuntament de Tortosa vol finalitzar la construcció de la façana barroca de la Catedral i ha demanat una pròrroga del PINCAT

  L'Ajuntament de Tortosa estudia la viabilitat d'acabar la construcció de la façana barroca de la Catedral de Tortosa i ha sol.licitat a la Generalitat una pròrroga d'un any del PINCAT. Un cop enderrocades les cases de davant del temple, la façana ha quedat a la vista i l'equip de govern tortosí vol finalitzar la seva construcció, seguint el projecte original obra del mestre major Martí d'Abària, del 1625, els plànols del qual es conserven a l'arxiu capitular.

 • Innocentada: L'Ajuntament NO té intenció d'acabar la Catedral de Tortosa

  Innocentada: L'Ajuntament NO té intenció d'acabar la Catedral de Tortosa

  L'Ajuntament de Tortosa no té cap intenció d'acabar la façana barroca de la Catedral de Tortosa ni tampoc de demanar una pròrroga d'un any del Pincat, tal com els explicavem ahir. Evidentment es tractava de la innocentada que des de Ràdio Tortosa vam voler fer ahir 28 de desembre, dia dels Sants Innocents, seguint la tradició de colar una notícia falsa al nostre informatiu. Per fer-ho vam comptar amb la complicitat de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que es va prestar a seguir la broma i que desmenteix la notícia

 • Audiència pública de l'alcalde Ferran Bel

  Audiència pública de l'alcalde Ferran Bel

  L'Alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va fer ahir, dimarts, 22 de desembre, una audiència pública davant d'una trentena de persones, la majoria però, eren regidors i regidores de l'Ajuntament. L'acte va servir per donar compte del pressupost i de les ordenances municipals per al 2016, tal i com estipula el Reglament de Participació Ciutadana que va entrar en vigor l'estiu passat.


Pàgina 1 de 10
Següents »


Copyright © 2010. Ajuntament de Tortosa
Carrer Montcada, 27. 43500 Tortosa. Tel 977 449 773