Home

La Ràdio


« Anteriors
Pàgina 2 de 11
Següents »
 • Movem Tortosa insisteix en reclamar canvis a la Festa del Renaixement

  Movem Tortosa insisteix en reclamar canvis a la Festa del Renaixement

  El grup municipal Movem Tortosa insisiteix en què cal renovar i introduir canvis a la Festa del Renaixement. El primer grup a l'oposició reconeix que aquesta recreació històrica és un dels actius de promoció econòmic i turístic més importants de la ciutat i ha fet un balanç positiu de la 22a edició, pel que fa al nombre de visitants. Malgrat això reclamen una vegada més al govern municipal que és hora d'introduir canvis per millorar la Festa del Renaixement i donar-li un nou impuls.

 • Tortosa tanca una nova edició exitosa de la Festa del Renaixement

  Tortosa tanca una nova edició exitosa de la Festa del Renaixement

  Tortosa va tancar ahir diumenge simbòlicament les portes al segle XVI. La gran desfilada i l'espectacle final a la Plaça de l'Àbsis van servir per cloure la 22a edició de la Festa del Renaixement, que un any més ha portat a la capital del Baix Ebre milers de visitants. Des de l'Ajuntament de Tortosa s'ha fet una valoració positiva d'aquesta edició, que ha estat un èxit de públic i que ha esdevingut sense incidents remarcables.

   

 • Tortosa recupera el desconegut retaule barroc de les santes Càndia i Còrdula, que s'ha instal.lat a la Catedral

  Tortosa recupera el desconegut retaule barroc de les santes Càndia i Còrdula, que s'ha instal.lat a la Catedral

  El retaule barroc de les santes Càndia i Còrdula, copatrones de Tortosa, torna a lluir en un lloc destacat de la Catedral de Santa Maria després d'haver estar durant dècades fragmentat en 33 peces i emmagatzemat en unes dependències annexes del temple. El conjunt escultòric, de 5 metres d'amplada per 7 d'alçada, ha estat restaurat pels professionals dels Tallers de conservació i restauració de béns culturals de l'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa. En les darreres setmanes ha estat muntat a la capella de l'Esperit Sant de l'absis de la Catedral, una operació també finançada per la Diputació. El retaule s'hi quedara indefinidament, i permetrà gaudir de l'únic exponent de l'art barroc classicista de les Terres de l'Ebre i d'un element emblemàtic del patrimoni artístic tortosí, desconegut per a la majoria.

 • Un cabaret del segle XVI, la dansa del dervitx i un torneig de cavallers entre les novetats de la XXII Festa del Renaixement

  Un cabaret del segle XVI, la dansa del dervitx i un torneig de cavallers entre les novetats de la XXII Festa del Renaixement

  Un cabaret d'època, a càrrec d'una colla de noies saltimbanquis molt destres en música, circ i malabars, un torneig de cavallers a les avançades de Sant Joan, i el misticisme de la Dansa del Dervitx, són algunes de les novetats de la XXII Festa del Renaixement, que aquest dijous ha presentat cartell i ha avançat els principals espectacles de producció pròpia i externa. El cartell de la Festa, obra de la dissenyadora Marta Viladrich, reivindica enguany un programa d'actes no només centrat en els espectacles de nit, segurament els que porten més màgia, sinó també en les activitats dirigides a tots els col·lectius i que poden fer-se durant tot el dia. Enguany, la Festa del Renaixement se celebra entre els dies 20 i 23 de juliol.

 • La plaça del Carrilet esdevé un espai d'art juvenil a través del projecte Art Total

  La plaça del Carrilet esdevé un espai d'art juvenil a través del projecte Art Total

  Els bancs de la plaça del Carrilet, al barri del Temple, han estat objecte d'una acció artística per part de set col·lectius de la ciutat, corresponents a escoles, instituts i entitats, que aquest migdia han presentat els autors a la ciutadania. Motius i dissenys diversos han inspirat als artistes que, en el marc del projecte Espai Jove-Art Total, promogut per l'Ajuntament de Tortosa, han volgut transformar aquesta plaça en un espai de convivència i reflexió. Han participat en el projecte la Cooperativa Verge de la Cinta-Fundació Mercè Pla, el col·legi Consolació, el col·legi Sagrada Família, l'institut-escola Daniel Mangrané, l'institut Despuig i les entitats Obre't Ebre i LGTBI.

 • Tortosa lamenta la mort del pintor Francesc Todó

  Tortosa lamenta la mort del pintor Francesc Todó

  Tortosa ha lamentat la mort del pintor Francesc Todó, una de les figures més destacades de l'art català de postguerra,. Va morir diumenge a l'edat de 93 anys. Francesc Todó va experimentar el gravat, el monotip, el dibuix i la pintura i es va convertir en un dels representants de l'avantguarda figurativa de postguerra. Va néixer a Tortosa i als 9 anys es va traslladar a viure a Barcelona, on va estudiar a l'escola Llotja, on va prendre la decisió de convertir-se en pintor.  L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha lamentat la pèrdua de l'artista.

   

   

 • La Volta Ciclista a Catalunya torna a Tortosa després de 26 anys

  La Volta Ciclista a Catalunya torna a Tortosa després de 26 anys

  Tortosa acollirà l'arribada i la sortida de la cinquena i sisena etapes respectivament, de la 97a Volta a Catalunya. Des de l'any 1991 que aquesta competició no feia parada a la capital del Baix Ebre. Serà concretament el divendres 24 de març que la Volta a Catalunya arribarà a Tortosa i tindrà el final d'etapa a la zona del Portell, al Port, amb rampes amb un desnivell de fins a un 15%. Serà la cinquena etapa i, per les seves característiques, jugarà un paper decisiu en el desenllaç de la competició., segons el director de la Volta, Ruben Peris.

 • El Ple de l'Ajuntament de Tortosa aprova els Pressupostos municipals per al 2017

  El Ple de l'Ajuntament de Tortosa aprova els Pressupostos municipals per al 2017

  L'Ajuntament de Tortosa va aprovar divendres a la tarda, en un ple extraordinari, els pressupostos municipals per a l'any 2017. Els comptes per a l'any que ve només van comptar amb el suport dels dos grups a l'equip de govern, CiU i ERC i també del PP. Mentre que tan Movem Tortosa, com el PSC i la CUP hi van votar en contra. Tots tres grups van coincidir en qualificar els pressupostos de continuïstes i poc ambiciosos en despesa social alhora que van criticar la mala gestió del govern els projectes del pont i de les noves pisicines.

  El regidor d'Hisenda, Marià Martínez, va desgranar el detall d'un pressupost en el qual destaca el punt d'inflexió en les inversions, un nou esforç en la reducció de l'endeutament, menys pressió fiscal i l'objectiu de continuar prestant uns serveis públics de qualitat, amb el manteniment de l'aposta per la promoció i pel manteniment i millora del suport als col·lectius més desafavorits.  

   

 • Movem, PSC i la CUP acusen CiU i ERC de manca de transparència en l'elaboració del PAM

  Els grups a l'oposició de Movem Tortosa, PSC i la CUP-AE a l'Ajuntament de Tortosa han criticat la manca de transparència amb què s'ha elaborat el nou Pla d'Acció Municipal, elaborat per CiU i ERC i que van presentar en roda de premsa aquest dimarts. 

 • El Pla d'Acció Municipal de Tortosa per als propers 4 anys inclou 424 accions

  El Pla d'Acció Municipal de Tortosa per als propers 4 anys inclou 424 accions

  CiU i ERC a Tortosa han consensuat el Pla d'Acció Muncipal per als propers quatre anys de mandat, que inclou més de 400 accions. Aquesta era una de les principals premises pactades en l'acord de governabilitat.

  Es tracta del full de ruta previst per als 4 anys de mandat a l'Ajuntament de Tortosa, que han elaborat conjuntament, el grup de CiU al govern municipal, i els 4 regidors d'ERC que li donen suport des de l'oposició. El PAM inclou un total de 424 accions que es preveuen realitzar fins el 2019 i que despleguen els 37 punts inclosos en l'acord de governabilitat entre les dues forces polítiques al consistori tortosí.


« Anteriors
Pàgina 2 de 11
Següents »


Copyright © 2010. Ajuntament de Tortosa
Carrer Montcada, 27. 43500 Tortosa. Tel 977 449 773