L’Ajuntament de Tortosa començarà la recuperació del Balneari d’en Porcar l’any que ve

Escrit per el 30 de novembre de 2017

L’Ajuntament de Tortosa iniciarà l’any 2018 la recuperació de l’antic Balneari d’en Porcar al barri de Remolins per dinamitzar el turisme en aquesta zona del nucli antic. L’àrea d’urbanisme ja disposa del projecte per comunicar els Jardins del Príncep a través del Balneari amb la part nova del Call Jueu, pel carrer de la Figuereta. L’Ajuntament confia en comptar amb subvencions de la Diputació per tirar endavant aquest projecte, que també preveu rehabilitar un dels edificis de l’antic balneari, que fa frontissa entre el carrer Figuereta i Vilanova, per ubicar-hi la museografia sobre les Tres Cultures “–cristiana, musulmana i jueva- que hi havia al Centre d’Acollida Turística (CAT) que ara està tancat. Aquest és un edifici del segle XIX i que tot i estar abandonat forma part del Catàleg d’Edificis de Caràcter Històric. El tinent d’alcalde de Turisme, Josep Monclús, ha explicat que abans d’acabar l’any confia que es pugui treure a licitació aquest projecte.

Aquest de fet, és un projecte molt més ambiciós. Els arquitectes ja han valorat l’estat del balneari del Porcar i aposten per enderrocar totes les parts del conjunt que no estan catalogades i centrar els esforços en consolidar les parts de valor. Per tirar endavant la recuperació de tot aquest espai, calen però molts recursos i l’Ajuntament de Tortosa ho haurà d’afrontar en exercicis posteriors i ja s’han sol.licitat ajuts a nivell europeu.

Sens dubte, la recuperació de l’espai de l’antic Balneari d’en Porcar ha d’esdevenir un pol d’atracció turística important a la vegada que posarà en valor també el Call Jueu de Tortosa.

D’altra banda, i també en l’àmbit turístic, l’Ajuntament de Tortosa  ampliarà l’any que ve, el carril bici que connecta l’àrea d’aparcament d’autocaravanes, just a sota del pont del Mil.lenari, amb el Camí del Mig. D’aquesta manera es donarà continuïtat a la Via Verda. Segons el tinent d’alcalde de turisme, Josep Monclús, aquesta actuació permetrà als ciclistes a circular amb més seguretat per aquest tram, que ara es comparteix amb els cotxes.

Recordem que des de Tortosa Turisme s’han creat diverses rutes cicloturistes per tot el terme municipal per dinamitzar els actius patrimonials i naturals.

 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

AVÍS | Us recordem que avui hi haurà un ❌ tall de subministrament d'energia elèctrica al túnel de la via verda, 📍ubicat a PD Mollet de Benifallet, entre les ⏰07.00 i les 12.00 hores per uns treballs de manteniment a la xarxa.
Disculpeu les molèsties.

Tren València / Tortosa 19:26 - Barcelona E. França 22:25 circula amb una demora de 30 minuts.

AVÍS | El Consell Comarcal del Baix Ebre us informa que 🗓avui i el 20 de setembre hi haurà un ❌ tall de subministrament d'energia elèctrica al túnel de la via verda, 📍 a PD Mollet de Benifallet, entre les ⏰07.00 i les 12.00 hores per uns treballs de manteniment a la xarxa.

Tren València - L'Aldea-Amposta 19:42 - Est.França 22:25 efectuarà la sortida de l'Aldea-Amposta a les 20:10 amb 60 minuts de demora.

El #Ple de @Tortosa aprova per unanimitat la moció de @MovemTortosa per impulsar la consolidació i recuperació de la torre, el poblat, l'església i la pila baptismal medievals de Fullola.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’Ajuntament de Tortosa iniciarà l’any 2018 la recuperació de l’antic Balneari d’en Porcar al barri de Remolins per dinamitzar el turisme en aquesta zona del nucli antic. L’àrea d’urbanisme ja disposa del projecte per comunicar els Jardins del Príncep a través del Balneari amb la part nova del Call Jueu, pel carrer de la Figuereta. L’Ajuntament confia en comptar amb subvencions de la Diputació per tirar endavant aquest projecte, que també preveu rehabilitar un dels edificis de l’antic balneari, que fa frontissa entre el carrer Figuereta i Vilanova, per ubicar-hi la museografia sobre les Tres Cultures “–cristiana, musulmana i jueva- que hi havia al Centre d’Acollida Turística (CAT) que ara està tancat. Aquest és un edifici del segle XIX i que tot i estar abandonat forma part del Catàleg d’Edificis de Caràcter Històric. El tinent d’alcalde de Turisme, Josep Monclús, ha explicat que abans d’acabar l’any confia que es pugui treure a licitació aquest projecte.

Aquest de fet, és un projecte molt més ambiciós. Els arquitectes ja han valorat l’estat del balneari del Porcar i aposten per enderrocar totes les parts del conjunt que no estan catalogades i centrar els esforços en consolidar les parts de valor. Per tirar endavant la recuperació de tot aquest espai, calen però molts recursos i l’Ajuntament de Tortosa ho haurà d’afrontar en exercicis posteriors i ja s’han sol.licitat ajuts a nivell europeu.

Sens dubte, la recuperació de l’espai de l’antic Balneari d’en Porcar ha d’esdevenir un pol d’atracció turística important a la vegada que posarà en valor també el Call Jueu de Tortosa.

D’altra banda, i també en l’àmbit turístic, l’Ajuntament de Tortosa  ampliarà l’any que ve, el carril bici que connecta l’àrea d’aparcament d’autocaravanes, just a sota del pont del Mil.lenari, amb el Camí del Mig. D’aquesta manera es donarà continuïtat a la Via Verda. Segons el tinent d’alcalde de turisme, Josep Monclús, aquesta actuació permetrà als ciclistes a circular amb més seguretat per aquest tram, que ara es comparteix amb els cotxes.

Recordem que des de Tortosa Turisme s’han creat diverses rutes cicloturistes per tot el terme municipal per dinamitzar els actius patrimonials i naturals.

 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

AVÍS | Us recordem que avui hi haurà un ❌ tall de subministrament d'energia elèctrica al túnel de la via verda, 📍ubicat a PD Mollet de Benifallet, entre les ⏰07.00 i les 12.00 hores per uns treballs de manteniment a la xarxa.
Disculpeu les molèsties.

Tren València / Tortosa 19:26 - Barcelona E. França 22:25 circula amb una demora de 30 minuts.

AVÍS | El Consell Comarcal del Baix Ebre us informa que 🗓avui i el 20 de setembre hi haurà un ❌ tall de subministrament d'energia elèctrica al túnel de la via verda, 📍 a PD Mollet de Benifallet, entre les ⏰07.00 i les 12.00 hores per uns treballs de manteniment a la xarxa.

Tren València - L'Aldea-Amposta 19:42 - Est.França 22:25 efectuarà la sortida de l'Aldea-Amposta a les 20:10 amb 60 minuts de demora.

El #Ple de @Tortosa aprova per unanimitat la moció de @MovemTortosa per impulsar la consolidació i recuperació de la torre, el poblat, l'església i la pila baptismal medievals de Fullola.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST