Ercros tanca la fàbrica de clor a Flix deprés de 118 anys

Escrit per el 12 de desembre de 2017

Ercros ha tancat la fàbrica de clor de Flix i des d’ahir es va començar a aplicar l’ERO que preveu recol·locar o acomiadar 43 treballadors de la fàbrica de la Ribera d’Ebre. Diumenge deixava de funcionar la planta de producció de clor d’Ercros a Flix (Ribera d’Ebre), 118 anys després que es posés en marxa en aquesta fàbrica la primera planta electrolítica d’Espanya i la tercera d’Europa. També s’ha deixat de produir clor amb cel·les de mercuri a la planta de Vila-seca (Tarragonès) on des de fa una setmana s’han iniciat les proves per ampliar la producció amb la tecnologia de membrana. La metodologia amb mercuri ha estat prohibida per la Comissió Europea i la data límit per deixar-hi de produir era aquest dilluns, 11 de desembre.

L’alcalde de Flix (Ribera d’Ebre), Marc Mur, ha subratllat que el tancament de la planta de producció de clor, després de 118 anys de funcionament, és una notícia, que “no per esperada, deixar de ser trista”. Mur ha apuntat que el municipi viu “un moment difícil ” i que la situació econòmica, laboral i social de Flix és “complicada” en aquests moment.

 

 

 

 

Mur ha reconegut que, de moment, el pla de reindustrialització en el qual col·laboren la Generalitat i Ercros no està tenint resultats però confia que, amb mesures com la declaració d’interès general, es puguin aplicar incentius i bonificacions que animin noves indústries i empreses a establir els seus centres de producció a Flix.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

⚠ A l'AP-7 hi ha un carril tallat a l'Ampolla en sentit Tarragona per un accident. Hi ha 1km de retenció. Compte! @transitap7

Afectacions que poden superar els 20 minuts derivat d'una incidència que afecta les instal·lacions entre les estacions de Sitges i Vilanova https://t.co/emFRqR4jIg

Afectacions que poden superar els 15 minuts derivat d'una incidència que afecta les instal·lacions entre les estacions de Sitges i Vilanova.

Pren possessió la nova junta veïnal de l'EMD de Campredó. L'alcalde-president, Damià Grau, ha tornat a ser investit en el càrrec

4

Queda constituïda la nova corporació municipal de l'Ajuntament de #Tortosa per al mandat 2019-2023 #investiduraTortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Ercros ha tancat la fàbrica de clor de Flix i des d’ahir es va començar a aplicar l’ERO que preveu recol·locar o acomiadar 43 treballadors de la fàbrica de la Ribera d’Ebre. Diumenge deixava de funcionar la planta de producció de clor d’Ercros a Flix (Ribera d’Ebre), 118 anys després que es posés en marxa en aquesta fàbrica la primera planta electrolítica d’Espanya i la tercera d’Europa. També s’ha deixat de produir clor amb cel·les de mercuri a la planta de Vila-seca (Tarragonès) on des de fa una setmana s’han iniciat les proves per ampliar la producció amb la tecnologia de membrana. La metodologia amb mercuri ha estat prohibida per la Comissió Europea i la data límit per deixar-hi de produir era aquest dilluns, 11 de desembre.

L’alcalde de Flix (Ribera d’Ebre), Marc Mur, ha subratllat que el tancament de la planta de producció de clor, després de 118 anys de funcionament, és una notícia, que “no per esperada, deixar de ser trista”. Mur ha apuntat que el municipi viu “un moment difícil ” i que la situació econòmica, laboral i social de Flix és “complicada” en aquests moment.

Mur ha reconegut que, de moment, el pla de reindustrialització en el qual col·laboren la Generalitat i Ercros no està tenint resultats però confia que, amb mesures com la declaració d’interès general, es puguin aplicar incentius i bonificacions que animin noves indústries i empreses a establir els seus centres de producció a Flix.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

⚠ A l'AP-7 hi ha un carril tallat a l'Ampolla en sentit Tarragona per un accident. Hi ha 1km de retenció. Compte! @transitap7

Afectacions que poden superar els 20 minuts derivat d'una incidència que afecta les instal·lacions entre les estacions de Sitges i Vilanova https://t.co/emFRqR4jIg

Afectacions que poden superar els 15 minuts derivat d'una incidència que afecta les instal·lacions entre les estacions de Sitges i Vilanova.

Pren possessió la nova junta veïnal de l'EMD de Campredó. L'alcalde-president, Damià Grau, ha tornat a ser investit en el càrrec

4

Queda constituïda la nova corporació municipal de l'Ajuntament de #Tortosa per al mandat 2019-2023 #investiduraTortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}
Etiquetes

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST