El Síndic de Greuges reclama una auditoria tècnica per determinar els errors del Castor

Escrit per el 20 de desembre de 2017

El Síndic de Greuges ultima un informe tècnic, avalat pel Col·legi de Geòlegs de Catalunya, per reclamar l’elaboració d’una auditoria tècnica completa que determini si les mancances i errors detectats en el projecte Castor són fruit d’una planificació basada en “especulacions sense base científica“. D’aquesta manera, el Síndic vol reforçar la causa judicial oberta als jutjats de Vinaròs que investiga la responsabilitat de l’empresa exconcessionària i el govern espanyol en els terratrèmols ocasionats per les injeccions al magatzem de gas submarí. El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, confia que l’auditoria ha de confirmar si va existir negligència i reforci la investigació judicial, a més de reobrir el debat parlamentari i en l’àmbit europeu.

Ribó no descarta que el resultat de l’auditoria tècnica pugui servir perquè els afectats pels terratrèmols puguin tornar a presentar les reclamacions patrimonials descartades inicialment.

La demanda de l’auditoria es traslladarà també a l’administració estatal i la Unió Europea. L’esborrany del document, al qual ha tingut accés l’ACN, posa l’accent en la necessitat de revisar els fonaments tècnics del projecte davant els indicis de negligències o omissions, detectats també pels informes elaborats de l’Institut Geològic i Miner (IGME) o el més recent del MIT i Harvard. Uns aspectes que experts independents consideren claus per explicar les causes primàries del fiasco que pot deixar un forat econòmic superior als 3.300 milions d’euros.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

Tren València - L'Aldea-Amposta 19:42 - Est.França 22:25 efectuarà la sortida de l'Aldea-Amposta a les 20:10 amb 60 minuts de demora.

El #Ple de @Tortosa aprova per unanimitat la moció de @MovemTortosa per impulsar la consolidació i recuperació de la torre, el poblat, l'església i la pila baptismal medievals de Fullola.

Aprovada per unanimitat al #Ple @Tortosa la moció d' @esquerratortosa per la millora del servei de recollida de residus i neteja viària al municipi

Rebutjada al #ple @tortosa moció d' @esquerratortosa per a l'ús del complex de l'antic Col.legi Sant Josep per prioritzar activitats vinculades a educació i turisme. Vots en contra de @juntspertortosa i @PSCTortosa, a favor de @MovemTortosa i @CUPEbre abstenció de @Cs_Tortosa

El #Ple de @Tortosa aprova la moció del @PSCTortosa per reclamar a la @CCMA_cat una adequada cobertura informativa de Tortosa i Terres de l'Ebre amb el vot a favor de @juntspertortosa i @MovemTortosa i l'abstenció d' @esquerratortosa i @CUPTortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El Síndic de Greuges ultima un informe tècnic, avalat pel Col·legi de Geòlegs de Catalunya, per reclamar l’elaboració d’una auditoria tècnica completa que determini si les mancances i errors detectats en el projecte Castor són fruit d’una planificació basada en “especulacions sense base científica“. D’aquesta manera, el Síndic vol reforçar la causa judicial oberta als jutjats de Vinaròs que investiga la responsabilitat de l’empresa exconcessionària i el govern espanyol en els terratrèmols ocasionats per les injeccions al magatzem de gas submarí. El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, confia que l’auditoria ha de confirmar si va existir negligència i reforci la investigació judicial, a més de reobrir el debat parlamentari i en l’àmbit europeu.

Ribó no descarta que el resultat de l’auditoria tècnica pugui servir perquè els afectats pels terratrèmols puguin tornar a presentar les reclamacions patrimonials descartades inicialment.

La demanda de l’auditoria es traslladarà també a l’administració estatal i la Unió Europea. L’esborrany del document, al qual ha tingut accés l’ACN, posa l’accent en la necessitat de revisar els fonaments tècnics del projecte davant els indicis de negligències o omissions, detectats també pels informes elaborats de l’Institut Geològic i Miner (IGME) o el més recent del MIT i Harvard. Uns aspectes que experts independents consideren claus per explicar les causes primàries del fiasco que pot deixar un forat econòmic superior als 3.300 milions d’euros.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

Tren València - L'Aldea-Amposta 19:42 - Est.França 22:25 efectuarà la sortida de l'Aldea-Amposta a les 20:10 amb 60 minuts de demora.

El #Ple de @Tortosa aprova per unanimitat la moció de @MovemTortosa per impulsar la consolidació i recuperació de la torre, el poblat, l'església i la pila baptismal medievals de Fullola.

Aprovada per unanimitat al #Ple @Tortosa la moció d' @esquerratortosa per la millora del servei de recollida de residus i neteja viària al municipi

Rebutjada al #ple @tortosa moció d' @esquerratortosa per a l'ús del complex de l'antic Col.legi Sant Josep per prioritzar activitats vinculades a educació i turisme. Vots en contra de @juntspertortosa i @PSCTortosa, a favor de @MovemTortosa i @CUPEbre abstenció de @Cs_Tortosa

El #Ple de @Tortosa aprova la moció del @PSCTortosa per reclamar a la @CCMA_cat una adequada cobertura informativa de Tortosa i Terres de l'Ebre amb el vot a favor de @juntspertortosa i @MovemTortosa i l'abstenció d' @esquerratortosa i @CUPTortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST