Les forces independentistes s’imposen a les Terres de l’Ebre en les eleccions del 21D

Escrit per el 22 de desembre de 2017

Els partits independentistes, Juntsxcat, ERC i la CUP sumen majoria absoluta malgrat que Ciutadans ha guanyat les eleccions al Parlament de Catalunya en vots i en escons. Concretament a Catalunya, el partit que enapçala Inés Arrimadas ha estat la força més votada el 21 de Desembre amb el 25,35% dels sufragis i un total de 37 escons, dos per sobre dels 34 (21,67%) que obté Junts per Catalunya, amb el 99,51% dels vots escrutats. Amb tot, el bloc independentista ha pogut sumar 70 escons i conservar la majoria absoluta, gràcies als 32 escons d’Esquerra i els 4 diputats de la CUP.

El bloc format per Junts per Catalunya, ERC i la CUP ha aconseguit el 47,5% dels vots, mentre que el bloc constitucionalista (Ciutadans, PSC i PP) s’han quedat amb el 43,4% dels sufragis. Catalunya en Comú Podem ha obtingut el 7,4% dels vots. La participació en aquestes eleccions ha assolit un rècord històric, amb més del 81,95%. En clau plebiscitària, l’independentisme ha obtingut més de 2 milions de vots, mentre que l’unionisme ha assolit els 1,8 milions. La via proposada pels comuns s’ha quedat amb 322.220 vots.

La candidatura de Ciutadans també ha estat la més votada a la circumscripció de Tarragona amb un 27,34% dels vots -120.010 suports- i 6 escons. Fins a darrera hora va mantenir un empat en escons amb ERC, que n’ha tret 5, amb 104.258 vots i un 23,75% del total. Finalment, Junts per Catalunya, que fregava també en alguns moments de l’escrutini el triple empat, s’ha quedat amb 4 escons i el 21,75% del vot, rellevant al PSC com a tercera força.

La suma de JxCat i ERC, respecte la llista de confluència de 2015, manté els 9 escons aconseguits amb Junts pel Sí, però augmenta en quatre punts el percentatge de vot i en més de 27.000 el nombre de vots. Ciutadans ha sumat més de 40.000 vots als que va aconseguir fa dos anys a la circumscripció, mentre que la CUP n’ha perdut gairebé la meitat –uns 13.000- i ha perdut l’escó per Tarragona que va aconseguir llavors. També s’ha quedat sense representació el PP, que en la darrera empenta del recompte ha perdut l’escó que estava mantenint, amb només el 4,56% del vot i 27.000 vots menys que el 2015. El PSC ha aconseguit uns resultats molt similars, amb 2 escons i un 11,79% del vot, i Catalunya en Comú-Podem, amb el 5,35% del vot, manté l’escó que havia aconseguit Catalunya Sí que es Pot.

A Tortosa, ERC ha estat la força més votada, una tendència que s’ha repetit en la majoria de municipis ebrencs. Amb 5.142 vots (29,41%), l’ha seguit de prop JxCat, amb 4.811 vots (27,52%), mentre que Ciutadans s’ha situat com a tercera força, amb 3.048 vots (17,43%). El PSC ha estat quarta força a la capital del Baix eBre (amb el 10,31%), seguida de CatComú-Podem amb un 5,45% i la CUP i el PP amb poc més del 4% cadascun.

A Amposta, on governa ERC, han guanyat els republicans amb el 39,7% però a les altres dues capitals de comarca, a Móra d’Ebre i Gandesa la força més votada ha estat Junts per Catalunya, amb el 32,48% i 34,75% dels vots respectivament.


El cap de llista de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya per la província de Tarragona, Matías Alonso, celebra els sis diputats aconseguits per la demarcació en les eleccions del 21-D.

 

 

 

La candidata ebrenca de Junts per Catalunya, la jesusenca Mònica Sales, ha fet un balanç molt satisfactori dels resutats, tenint en compte que es tracta d’una candidatura molt recent. Sales ha remarcat que la llista del president Puigdemont ha resultat ser la guanyadora del bloc del sí a la indpendència malgrat que les enquestes donaven avantatge a ERC.

 

 

 

La número 4 per Tarragona d’ERC, la tortosina Irene Fornós s’ha mostrat molt satisfeta per haver sortit escollida com a Diputada al Parlament i s’ha compromès a continuar treballant per defensar les Terres de l’Ebre.

 

 

 

Joan Caballol s’ha lamentat que no s’hagit assolit el tercer diputat a la circumscripció de Tarragona. Segons Caballol els resultats de les eleccions del 21D no seran fàcils de gestionar.

 

 

 

La cap de llista de Catalunya en Comú Podem per Tarragona, Yolanda López, se sent satisfeta, després d’una nit electoral amb nervis, diu que treballarà pel territori i que el partit hi té molt a dir en un nou Parlament molt polaritzat.

 

 

La candidata ebrenca de la CUP Crida Constituent, Èrica Bel, ha admès que no han estat uns bons resultats per a la formació, però valoren positivament que hi hagi una majoria de forces republicanes. Segons Bel, la CUP, ha assegurat que intentarà fer efectiva.

 

 

 

 

Finalment, el candidat ebrenc del PP, Tomàs Castells reconeix que no són els resultats que esperaven però ha assegurat que continuaran treballant com sempre ho han fet.

 

 

 

 

 

 

Finalment seran per tant tres diputats de les Terres de l’Ebre al Parlament de Catalunya: Mònica Sales de JuntsxCatalunya i Lluís Salvadó i Irene Fornós d’ERC-Catalunya Sí.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

El Col·legi d'Advocats i Advocades de #Tortosa reclama més accés a la justícia gratuïta https://t.co/w7xZA9TYmE

La imatge de la Mare de Déu de la #Cinta del Cim de Caro apareix destrossada per un acte vandàlic https://t.co/m9MW2Sr5PA

S'esfondra la teulada d'un immoble deshabitat al nucli antic de #Tortosa. https://t.co/rU3Po2OIDe

Lliuren els XIII Premis Federico Mayor Zaragoza de forma virtual @unesco_tortosa
https://t.co/V5fMUN2I0B

El Centre Cívic de Ferreries de #Tortosa acull una nova campanya de donació de sang aquest dissabte @donarsang https://t.co/5LE0oIU4jk

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Els partits independentistes, Juntsxcat, ERC i la CUP sumen majoria absoluta malgrat que Ciutadans ha guanyat les eleccions al Parlament de Catalunya en vots i en escons. Concretament a Catalunya, el partit que enapçala Inés Arrimadas ha estat la força més votada el 21 de Desembre amb el 25,35% dels sufragis i un total de 37 escons, dos per sobre dels 34 (21,67%) que obté Junts per Catalunya, amb el 99,51% dels vots escrutats. Amb tot, el bloc independentista ha pogut sumar 70 escons i conservar la majoria absoluta, gràcies als 32 escons d’Esquerra i els 4 diputats de la CUP.

El bloc format per Junts per Catalunya, ERC i la CUP ha aconseguit el 47,5% dels vots, mentre que el bloc constitucionalista (Ciutadans, PSC i PP) s’han quedat amb el 43,4% dels sufragis. Catalunya en Comú Podem ha obtingut el 7,4% dels vots. La participació en aquestes eleccions ha assolit un rècord històric, amb més del 81,95%. En clau plebiscitària, l’independentisme ha obtingut més de 2 milions de vots, mentre que l’unionisme ha assolit els 1,8 milions. La via proposada pels comuns s’ha quedat amb 322.220 vots.

La candidatura de Ciutadans també ha estat la més votada a la circumscripció de Tarragona amb un 27,34% dels vots -120.010 suports- i 6 escons. Fins a darrera hora va mantenir un empat en escons amb ERC, que n’ha tret 5, amb 104.258 vots i un 23,75% del total. Finalment, Junts per Catalunya, que fregava també en alguns moments de l’escrutini el triple empat, s’ha quedat amb 4 escons i el 21,75% del vot, rellevant al PSC com a tercera força.

La suma de JxCat i ERC, respecte la llista de confluència de 2015, manté els 9 escons aconseguits amb Junts pel Sí, però augmenta en quatre punts el percentatge de vot i en més de 27.000 el nombre de vots. Ciutadans ha sumat més de 40.000 vots als que va aconseguir fa dos anys a la circumscripció, mentre que la CUP n’ha perdut gairebé la meitat –uns 13.000- i ha perdut l’escó per Tarragona que va aconseguir llavors. També s’ha quedat sense representació el PP, que en la darrera empenta del recompte ha perdut l’escó que estava mantenint, amb només el 4,56% del vot i 27.000 vots menys que el 2015. El PSC ha aconseguit uns resultats molt similars, amb 2 escons i un 11,79% del vot, i Catalunya en Comú-Podem, amb el 5,35% del vot, manté l’escó que havia aconseguit Catalunya Sí que es Pot.

A Tortosa, ERC ha estat la força més votada, una tendència que s’ha repetit en la majoria de municipis ebrencs. Amb 5.142 vots (29,41%), l’ha seguit de prop JxCat, amb 4.811 vots (27,52%), mentre que Ciutadans s’ha situat com a tercera força, amb 3.048 vots (17,43%). El PSC ha estat quarta força a la capital del Baix eBre (amb el 10,31%), seguida de CatComú-Podem amb un 5,45% i la CUP i el PP amb poc més del 4% cadascun.

A Amposta, on governa ERC, han guanyat els republicans amb el 39,7% però a les altres dues capitals de comarca, a Móra d’Ebre i Gandesa la força més votada ha estat Junts per Catalunya, amb el 32,48% i 34,75% dels vots respectivament.


El cap de llista de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya per la província de Tarragona, Matías Alonso, celebra els sis diputats aconseguits per la demarcació en les eleccions del 21-D.

La candidata ebrenca de Junts per Catalunya, la jesusenca Mònica Sales, ha fet un balanç molt satisfactori dels resutats, tenint en compte que es tracta d’una candidatura molt recent. Sales ha remarcat que la llista del president Puigdemont ha resultat ser la guanyadora del bloc del sí a la indpendència malgrat que les enquestes donaven avantatge a ERC.

La número 4 per Tarragona d’ERC, la tortosina Irene Fornós s’ha mostrat molt satisfeta per haver sortit escollida com a Diputada al Parlament i s’ha compromès a continuar treballant per defensar les Terres de l’Ebre.

Joan Caballol s’ha lamentat que no s’hagit assolit el tercer diputat a la circumscripció de Tarragona. Segons Caballol els resultats de les eleccions del 21D no seran fàcils de gestionar.

La cap de llista de Catalunya en Comú Podem per Tarragona, Yolanda López, se sent satisfeta, després d’una nit electoral amb nervis, diu que treballarà pel territori i que el partit hi té molt a dir en un nou Parlament molt polaritzat.

La candidata ebrenca de la CUP Crida Constituent, Èrica Bel, ha admès que no han estat uns bons resultats per a la formació, però valoren positivament que hi hagi una majoria de forces republicanes. Segons Bel, la CUP, ha assegurat que intentarà fer efectiva.

Finalment, el candidat ebrenc del PP, Tomàs Castells reconeix que no són els resultats que esperaven però ha assegurat que continuaran treballant com sempre ho han fet.

Finalment seran per tant tres diputats de les Terres de l’Ebre al Parlament de Catalunya: Mònica Sales de JuntsxCatalunya i Lluís Salvadó i Irene Fornós d’ERC-Catalunya Sí.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

El Col·legi d'Advocats i Advocades de #Tortosa reclama més accés a la justícia gratuïta https://t.co/w7xZA9TYmE

La imatge de la Mare de Déu de la #Cinta del Cim de Caro apareix destrossada per un acte vandàlic https://t.co/m9MW2Sr5PA

S'esfondra la teulada d'un immoble deshabitat al nucli antic de #Tortosa. https://t.co/rU3Po2OIDe

Lliuren els XIII Premis Federico Mayor Zaragoza de forma virtual @unesco_tortosa
https://t.co/V5fMUN2I0B

El Centre Cívic de Ferreries de #Tortosa acull una nova campanya de donació de sang aquest dissabte @donarsang https://t.co/5LE0oIU4jk

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST