L’Ajuntament de Tortosa atorga el premi Mestre de Mestres al músic i compositor Enric Cortés

Escrit per el 30 de desembre de 2017

Els cors de l’Orfeó Tortosí i els clarinets de la Banda Municipal de Música han ressonat aquest vepre al saló de sessions amb motiu de l’homenatge que s’ha fet al músic i compositor Enric Cortés. L’alcalde de Tortosa, en nom de la ciutat, li ha lliurat el premi Mestre de Mestres en reconeixement a la seva trajectòria com a docent.
La llarga trajectòria musical de Cortés ha estat evocada pel director de la Banda Municipal de Música, Juanjo Grau, qui ha qualificat l’acte d’avui d'”homenatge al docent musical“, i pel seu amic i membre de l’Orfeó Tortosí, Antonio Gerona. Ha estat precisament l’Orfeó, cor que Cortés va dirigir durant més de trenta anys, qui ha encetat l’acte amb una peça musical.

L’Ajuntament de Tortosa va crear el premi Mestre de Mestres per reconèixer la trajectòria docent i el mèrit educatiu d’aquelles persones que desenvolupen o hagin desenvolupat una tasca exemplar en el camp pedagògic contribuint a la millora de l’escola i de la societat, i perquè puguin esdevenir referents modèlics dins del món de l’ensenyament. Abans de Cortés, van rebre aquest guardó de manera pòstuma Josep Panisello Chavarria, i el professor jubilat Manel Ollé Albiol.

Enric Cortés va començar a estudiar música a Tortosa amb el mestre Joan Monclús a l’Escola Municipal de Música de Tortosa, per ingressar posteriorment al Conservatori de Barcelona. Va fundar orquestres de ball durant els anys 40 i 50 com Nuevos Ritmos, Potenti Jazz, Blue Star o l’Orquestra Cortés. A la mort del mestre Monclús, es va fer càrrec de la Banda Municipal de Música de Tortosa, combinant aquesta tasca amb la direcció dels Petits Cantors i de l’Orfeó Tortosí. Va ser professor del Conservatori de Música de la Diputació i, ja jubilat, ha continuat dirigint la Coral de Gent Gran del Casal de Ferreries.

La filla de l’homenatjat, Montserrat Cortés, en un emotiu parlament, ha dit que el seu pare ha estat sempre un exemple de positivisme, de coratge i de saber tirar endavant. De la seva banda, l’alcalde, Ferran Bel ha assenyalat que Cortés posseeix les principals virtuts dels grans professors i ha destacat la seva trajectòria vital i professional com a mestre de moltes tortosines i tortosins. L’homenatjat ha dedicat unes paraules de reconeixement al mestre Monclús, de qui ha dit que fa justícia a la paraula mestre, i ha recordat els seus anys d’aprenentatge i els de músic i professor.

L’acte ha finalitzat amb la interpretació de la sardana “Anant a Migcamí“, composada per Enric Cortés i adaptada per Juanjo Grau, a càrrec del sextet de clarinets de la Banda Municipal.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

⚠ A l'AP-7 hi ha un carril tallat a l'Ampolla en sentit Tarragona per un accident. Hi ha 1km de retenció. Compte! @transitap7

Afectacions que poden superar els 20 minuts derivat d'una incidència que afecta les instal·lacions entre les estacions de Sitges i Vilanova https://t.co/emFRqR4jIg

Afectacions que poden superar els 15 minuts derivat d'una incidència que afecta les instal·lacions entre les estacions de Sitges i Vilanova.

Pren possessió la nova junta veïnal de l'EMD de Campredó. L'alcalde-president, Damià Grau, ha tornat a ser investit en el càrrec

4

Queda constituïda la nova corporació municipal de l'Ajuntament de #Tortosa per al mandat 2019-2023 #investiduraTortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Els cors de l’Orfeó Tortosí i els clarinets de la Banda Municipal de Música han ressonat aquest vepre al saló de sessions amb motiu de l’homenatge que s’ha fet al músic i compositor Enric Cortés. L’alcalde de Tortosa, en nom de la ciutat, li ha lliurat el premi Mestre de Mestres en reconeixement a la seva trajectòria com a docent.
La llarga trajectòria musical de Cortés ha estat evocada pel director de la Banda Municipal de Música, Juanjo Grau, qui ha qualificat l’acte d’avui d'”homenatge al docent musical“, i pel seu amic i membre de l’Orfeó Tortosí, Antonio Gerona. Ha estat precisament l’Orfeó, cor que Cortés va dirigir durant més de trenta anys, qui ha encetat l’acte amb una peça musical.

L’Ajuntament de Tortosa va crear el premi Mestre de Mestres per reconèixer la trajectòria docent i el mèrit educatiu d’aquelles persones que desenvolupen o hagin desenvolupat una tasca exemplar en el camp pedagògic contribuint a la millora de l’escola i de la societat, i perquè puguin esdevenir referents modèlics dins del món de l’ensenyament. Abans de Cortés, van rebre aquest guardó de manera pòstuma Josep Panisello Chavarria, i el professor jubilat Manel Ollé Albiol.

Enric Cortés va començar a estudiar música a Tortosa amb el mestre Joan Monclús a l’Escola Municipal de Música de Tortosa, per ingressar posteriorment al Conservatori de Barcelona. Va fundar orquestres de ball durant els anys 40 i 50 com Nuevos Ritmos, Potenti Jazz, Blue Star o l’Orquestra Cortés. A la mort del mestre Monclús, es va fer càrrec de la Banda Municipal de Música de Tortosa, combinant aquesta tasca amb la direcció dels Petits Cantors i de l’Orfeó Tortosí. Va ser professor del Conservatori de Música de la Diputació i, ja jubilat, ha continuat dirigint la Coral de Gent Gran del Casal de Ferreries.

La filla de l’homenatjat, Montserrat Cortés, en un emotiu parlament, ha dit que el seu pare ha estat sempre un exemple de positivisme, de coratge i de saber tirar endavant. De la seva banda, l’alcalde, Ferran Bel ha assenyalat que Cortés posseeix les principals virtuts dels grans professors i ha destacat la seva trajectòria vital i professional com a mestre de moltes tortosines i tortosins. L’homenatjat ha dedicat unes paraules de reconeixement al mestre Monclús, de qui ha dit que fa justícia a la paraula mestre, i ha recordat els seus anys d’aprenentatge i els de músic i professor.

L’acte ha finalitzat amb la interpretació de la sardana “Anant a Migcamí“, composada per Enric Cortés i adaptada per Juanjo Grau, a càrrec del sextet de clarinets de la Banda Municipal.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

⚠ A l'AP-7 hi ha un carril tallat a l'Ampolla en sentit Tarragona per un accident. Hi ha 1km de retenció. Compte! @transitap7

Afectacions que poden superar els 20 minuts derivat d'una incidència que afecta les instal·lacions entre les estacions de Sitges i Vilanova https://t.co/emFRqR4jIg

Afectacions que poden superar els 15 minuts derivat d'una incidència que afecta les instal·lacions entre les estacions de Sitges i Vilanova.

Pren possessió la nova junta veïnal de l'EMD de Campredó. L'alcalde-president, Damià Grau, ha tornat a ser investit en el càrrec

4

Queda constituïda la nova corporació municipal de l'Ajuntament de #Tortosa per al mandat 2019-2023 #investiduraTortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST