L’Ajuntament aprova les bases per a la redacció del projecte de la nova plaça de la Catedral

Escrit per el 19 de gener de 2018

El calendari per a la museïtzació de les restes arqueològiques aparegudes davant la Catedral de Tortosa i la urbanització del nou espai públic resultant ha fet un important pas amb l’aprovació, per part de la Junta de Govern Local (JGL), de les bases que han de regir el concurs per a l’adjudicació dels serveis d’arquitectura per a la redacció del projecte i direcció de les obres. El principal repte que afronten els aspirants a redactar aquest projecte és combinar en una mateixa actuació la museïtzació de les troballes, fent-les accessibles a les visites, i la creació d’un gran espai públic que esdevingui la nova plaça de la Catedral, un mirador urbà entre el riu Ebre i el temple religiós. La redacció del projecte estudiarà també quina solució urbanística es pot donar al tram de la Rambla Felip Pedrell, entre plaça Paiolet i el recinte de l’antic Escorxador.

El pressupost de licitació és de 88.811,58 euros (iva inclòs) i el procediment per a seleccionar el contractista es tipifica com un concurs restringit a un nombre limitat de participants, amb intervenció de jurat. Es preveuen dues fases de selecció, la primera de les quals escollirà un màxim de tres candidats, i la segona amb l’adjudicació del contracte definitiu. L’adjudicació del concurs s’efectuarà una vegada feta la corresponent selecció, comportant l’encàrrec de la redacció del projecte i de la direcció de les obres.

La regidora d’Urbanisme, Meritxell Roigé, ha destacat la importància d’un projecte que “marcarà un abans i un després al centre històric i al conjunt de la ciutat, que ordena urbanísticament un espai força complex, que posa en valor el nostre patrimoni cultural, i que configura un nou i potent actiu turístic”.

L’estiu passat va finalitzar l’última fase de les excavacions arqueològiques als terrenys objecte d’aquesta actuació urbanística, resultants de l’enderroc de les antigues cases de davant la Catedral, que l’Ajuntament va tirar en terra culminant un projecte iniciat fa més de 50 anys i que ha permès donar visibilitat a la façana barroca de la Catedral, convertint el conjunt format entre el temple i el Palau Episcopal en un nou atractiu turístic a la ciutat. Les primeres prospeccions arqueològiques van avançar que aquells terrenys podien amagar importants troballes, extrem que l’Ajuntament va voler confirmar amb noves excavacions. Els arqueòlegs qualifiquen el conjunt arqueològic resultant “d’enorme valor històric i patrimonial”, en el qual destaca un tram de més de 40 metres de muralla romana, una gran plataforma monumental d’època altimperial que podria pertànyer al fòrum de la Dertosa romana i l’absis d’una basílica cristiana d’època visigòtica, i que podria associar-se als primers episcopats tortosins. El jaciment, afegeixen, té un enorme potencial didàctic i turístic, en la mesura que les troballes localitzades corresponen a diferents episodis històrics, des de la Dertosa romana, la ciutat visigòtica, la Turtuxa andalusí, la Tortosa medieval i moderna. “Tenim els dos mil anys de la història civil, militar i religiosa de Tortosa concentrats en aquest jaciment arqueològic”. assegura el responsable de l’excavació arqueològica, Jordi Diloli.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

⚠ A l'AP-7 hi ha un carril tallat a l'Ampolla en sentit Tarragona per un accident. Hi ha 1km de retenció. Compte! @transitap7

Afectacions que poden superar els 20 minuts derivat d'una incidència que afecta les instal·lacions entre les estacions de Sitges i Vilanova https://t.co/emFRqR4jIg

Afectacions que poden superar els 15 minuts derivat d'una incidència que afecta les instal·lacions entre les estacions de Sitges i Vilanova.

Pren possessió la nova junta veïnal de l'EMD de Campredó. L'alcalde-president, Damià Grau, ha tornat a ser investit en el càrrec

4

Queda constituïda la nova corporació municipal de l'Ajuntament de #Tortosa per al mandat 2019-2023 #investiduraTortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El calendari per a la museïtzació de les restes arqueològiques aparegudes davant la Catedral de Tortosa i la urbanització del nou espai públic resultant ha fet un important pas amb l’aprovació, per part de la Junta de Govern Local (JGL), de les bases que han de regir el concurs per a l’adjudicació dels serveis d’arquitectura per a la redacció del projecte i direcció de les obres. El principal repte que afronten els aspirants a redactar aquest projecte és combinar en una mateixa actuació la museïtzació de les troballes, fent-les accessibles a les visites, i la creació d’un gran espai públic que esdevingui la nova plaça de la Catedral, un mirador urbà entre el riu Ebre i el temple religiós. La redacció del projecte estudiarà també quina solució urbanística es pot donar al tram de la Rambla Felip Pedrell, entre plaça Paiolet i el recinte de l’antic Escorxador.

El pressupost de licitació és de 88.811,58 euros (iva inclòs) i el procediment per a seleccionar el contractista es tipifica com un concurs restringit a un nombre limitat de participants, amb intervenció de jurat. Es preveuen dues fases de selecció, la primera de les quals escollirà un màxim de tres candidats, i la segona amb l’adjudicació del contracte definitiu. L’adjudicació del concurs s’efectuarà una vegada feta la corresponent selecció, comportant l’encàrrec de la redacció del projecte i de la direcció de les obres.

La regidora d’Urbanisme, Meritxell Roigé, ha destacat la importància d’un projecte que “marcarà un abans i un després al centre històric i al conjunt de la ciutat, que ordena urbanísticament un espai força complex, que posa en valor el nostre patrimoni cultural, i que configura un nou i potent actiu turístic”.

L’estiu passat va finalitzar l’última fase de les excavacions arqueològiques als terrenys objecte d’aquesta actuació urbanística, resultants de l’enderroc de les antigues cases de davant la Catedral, que l’Ajuntament va tirar en terra culminant un projecte iniciat fa més de 50 anys i que ha permès donar visibilitat a la façana barroca de la Catedral, convertint el conjunt format entre el temple i el Palau Episcopal en un nou atractiu turístic a la ciutat. Les primeres prospeccions arqueològiques van avançar que aquells terrenys podien amagar importants troballes, extrem que l’Ajuntament va voler confirmar amb noves excavacions. Els arqueòlegs qualifiquen el conjunt arqueològic resultant “d’enorme valor històric i patrimonial”, en el qual destaca un tram de més de 40 metres de muralla romana, una gran plataforma monumental d’època altimperial que podria pertànyer al fòrum de la Dertosa romana i l’absis d’una basílica cristiana d’època visigòtica, i que podria associar-se als primers episcopats tortosins. El jaciment, afegeixen, té un enorme potencial didàctic i turístic, en la mesura que les troballes localitzades corresponen a diferents episodis històrics, des de la Dertosa romana, la ciutat visigòtica, la Turtuxa andalusí, la Tortosa medieval i moderna. “Tenim els dos mil anys de la història civil, militar i religiosa de Tortosa concentrats en aquest jaciment arqueològic”. assegura el responsable de l’excavació arqueològica, Jordi Diloli.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

⚠ A l'AP-7 hi ha un carril tallat a l'Ampolla en sentit Tarragona per un accident. Hi ha 1km de retenció. Compte! @transitap7

Afectacions que poden superar els 20 minuts derivat d'una incidència que afecta les instal·lacions entre les estacions de Sitges i Vilanova https://t.co/emFRqR4jIg

Afectacions que poden superar els 15 minuts derivat d'una incidència que afecta les instal·lacions entre les estacions de Sitges i Vilanova.

Pren possessió la nova junta veïnal de l'EMD de Campredó. L'alcalde-president, Damià Grau, ha tornat a ser investit en el càrrec

4

Queda constituïda la nova corporació municipal de l'Ajuntament de #Tortosa per al mandat 2019-2023 #investiduraTortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST