La nova Unitat Nefrològica de Tortosa millorarà l’atenció als pacients renals de les Terres de l’Ebre

Escrit per el 19 de gener de 2018

Les instal·lacions de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús estrenaran el proper estiu una nova Unitat d’Assistència Nefrològica que millorarà de manera molt important l’atenció als 150 pacients d’hemodiàlisi i als 900 que anualment s’atenen en consultes externes gràcies a la modernització, tecnologia, accessibilitat i major comfort del nou equipament. Des de 1980, l’Hospital de la Santa Creu de Jesús és el centre de referència a l’Ebre per als malalts amb patologies renals. L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, la presidenta del Consell d’Administració de GESAT, Meritxell Roigé, el conseller delegat de GESAT, Pere Panisello, i la directora-gerent del centre sociosanitari, Almudena Garnica, van fer ahir una visita a les obres de construcció del nou equipament, que avancen segons els terminis previstos.

La nova Unitat d’Assistència Nefrològica es construeix just al costat de l’accelerador linial que fa 10 anys es va construir per a prestar servei de radioteràpia als malalts de les Terres de l’Ebre. El nou edifici, de planta baixa i accessible, ocupa una superfície de 1.400 m2, dividits en l’àrea d’administració, consultes externes i àrea de tractament d’hemodiàlisi. A consultes s’ubicaran 3 consultoris polivalents, hospital de dia, despatx mèdic i biblioteca. L’àrea d’hemodiàlisi tindrà dos accessos, un dels quals per a ambulàncies, així com vestidors, sala d’espera, despatx de supervisió, laboratori, farmaciola, magatzems, planta d’aigües i zona de concentrats per a la fabricació del líquid d’hemodiàlisi. Per a la realització del tractament es disposarà d’una sala amb capacitat per a 40 pacients amb monitoris d’última generació i llits elèctrics per millorar la seva comoditat. S’equiparà també amb televisors amb auriculars, il·luminació individualitzada i altres mecanismes per preservar la intimitat dels pacients. També hi haurà una sala per a pacients aguts i una altra per als que precisen aïllament, amb personal propi i accessos exclusius.

La societat municipal GESAT va adjudicar a l’empresa Fresenius Medical Care la construcció i equipació de la nova Unitat d’Assistència Nefrològica per un import de 3.596.400 euros, en una actuació que suposarà un important canvi en els espais dedicats a l’atenció i tractament dels pacients renals de les Terres de l’Ebre. Aquesta actuació ha estat finançada íntegrament per l’administració municipal.

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha assenyalat que “aquest projecte es realitza amb la vocació de prestar uns serveis sanitaris de qualitat a Tortosa i al conjunt de les Terres de l’Ebre”.

Els malalts de patologies renals de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre són derivats a la Unitat d’Assistència Nefrològica de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús dels dels centres d’atenció primària i hospitalària del territori, en tant que centre de referència, on es presten serveis de prevenció, diagnòstic, prescripció de tractament substitutiu i tractament de les malalties renals. Actuament, el servei es presta a la 4a planta de l’Hospital, amb les corresponents dificultats d’accessibilitat i espai per als pacients i acompanyants, que amb el nou edifici quedaran resoltes definitivament.

Bel ha avançat que el nou equipament preveu entrar en servei el proper mes de setembre i que la seva construcció fa possible una futura ampliació, si s’escau.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

AVÍS | Us recordem que avui hi haurà un ❌ tall de subministrament d'energia elèctrica al túnel de la via verda, 📍ubicat a PD Mollet de Benifallet, entre les ⏰07.00 i les 12.00 hores per uns treballs de manteniment a la xarxa.
Disculpeu les molèsties.

Tren València / Tortosa 19:26 - Barcelona E. França 22:25 circula amb una demora de 30 minuts.

AVÍS | El Consell Comarcal del Baix Ebre us informa que 🗓avui i el 20 de setembre hi haurà un ❌ tall de subministrament d'energia elèctrica al túnel de la via verda, 📍 a PD Mollet de Benifallet, entre les ⏰07.00 i les 12.00 hores per uns treballs de manteniment a la xarxa.

Tren València - L'Aldea-Amposta 19:42 - Est.França 22:25 efectuarà la sortida de l'Aldea-Amposta a les 20:10 amb 60 minuts de demora.

El #Ple de @Tortosa aprova per unanimitat la moció de @MovemTortosa per impulsar la consolidació i recuperació de la torre, el poblat, l'església i la pila baptismal medievals de Fullola.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Les instal·lacions de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús estrenaran el proper estiu una nova Unitat d’Assistència Nefrològica que millorarà de manera molt important l’atenció als 150 pacients d’hemodiàlisi i als 900 que anualment s’atenen en consultes externes gràcies a la modernització, tecnologia, accessibilitat i major comfort del nou equipament. Des de 1980, l’Hospital de la Santa Creu de Jesús és el centre de referència a l’Ebre per als malalts amb patologies renals. L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, la presidenta del Consell d’Administració de GESAT, Meritxell Roigé, el conseller delegat de GESAT, Pere Panisello, i la directora-gerent del centre sociosanitari, Almudena Garnica, van fer ahir una visita a les obres de construcció del nou equipament, que avancen segons els terminis previstos.

La nova Unitat d’Assistència Nefrològica es construeix just al costat de l’accelerador linial que fa 10 anys es va construir per a prestar servei de radioteràpia als malalts de les Terres de l’Ebre. El nou edifici, de planta baixa i accessible, ocupa una superfície de 1.400 m2, dividits en l’àrea d’administració, consultes externes i àrea de tractament d’hemodiàlisi. A consultes s’ubicaran 3 consultoris polivalents, hospital de dia, despatx mèdic i biblioteca. L’àrea d’hemodiàlisi tindrà dos accessos, un dels quals per a ambulàncies, així com vestidors, sala d’espera, despatx de supervisió, laboratori, farmaciola, magatzems, planta d’aigües i zona de concentrats per a la fabricació del líquid d’hemodiàlisi. Per a la realització del tractament es disposarà d’una sala amb capacitat per a 40 pacients amb monitoris d’última generació i llits elèctrics per millorar la seva comoditat. S’equiparà també amb televisors amb auriculars, il·luminació individualitzada i altres mecanismes per preservar la intimitat dels pacients. També hi haurà una sala per a pacients aguts i una altra per als que precisen aïllament, amb personal propi i accessos exclusius.

La societat municipal GESAT va adjudicar a l’empresa Fresenius Medical Care la construcció i equipació de la nova Unitat d’Assistència Nefrològica per un import de 3.596.400 euros, en una actuació que suposarà un important canvi en els espais dedicats a l’atenció i tractament dels pacients renals de les Terres de l’Ebre. Aquesta actuació ha estat finançada íntegrament per l’administració municipal.

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha assenyalat que “aquest projecte es realitza amb la vocació de prestar uns serveis sanitaris de qualitat a Tortosa i al conjunt de les Terres de l’Ebre”.

Els malalts de patologies renals de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre són derivats a la Unitat d’Assistència Nefrològica de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús dels dels centres d’atenció primària i hospitalària del territori, en tant que centre de referència, on es presten serveis de prevenció, diagnòstic, prescripció de tractament substitutiu i tractament de les malalties renals. Actuament, el servei es presta a la 4a planta de l’Hospital, amb les corresponents dificultats d’accessibilitat i espai per als pacients i acompanyants, que amb el nou edifici quedaran resoltes definitivament.

Bel ha avançat que el nou equipament preveu entrar en servei el proper mes de setembre i que la seva construcció fa possible una futura ampliació, si s’escau.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

AVÍS | Us recordem que avui hi haurà un ❌ tall de subministrament d'energia elèctrica al túnel de la via verda, 📍ubicat a PD Mollet de Benifallet, entre les ⏰07.00 i les 12.00 hores per uns treballs de manteniment a la xarxa.
Disculpeu les molèsties.

Tren València / Tortosa 19:26 - Barcelona E. França 22:25 circula amb una demora de 30 minuts.

AVÍS | El Consell Comarcal del Baix Ebre us informa que 🗓avui i el 20 de setembre hi haurà un ❌ tall de subministrament d'energia elèctrica al túnel de la via verda, 📍 a PD Mollet de Benifallet, entre les ⏰07.00 i les 12.00 hores per uns treballs de manteniment a la xarxa.

Tren València - L'Aldea-Amposta 19:42 - Est.França 22:25 efectuarà la sortida de l'Aldea-Amposta a les 20:10 amb 60 minuts de demora.

El #Ple de @Tortosa aprova per unanimitat la moció de @MovemTortosa per impulsar la consolidació i recuperació de la torre, el poblat, l'església i la pila baptismal medievals de Fullola.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST