Ferran Bel s’acomiada després de gairebé 11 anys d’Alcalde de Tortosa

Escrit per el 9 de febrer de 2018

Ferran Bel s’ha acomiadat de l’alcaldia de Tortosa després de gairebé onze anys en el càrrec i un total de setze anys com a regidor. Ho va fer ahir en un ple extraordinari a l’Ajuntament de Tortosa per oficialitzar la seva renúncia davant d’un saló de sessions que quedar menut. De fet molta gent que es va quedar fora va poder seguir el ple a través de la pantalla que hi ha al pati intern de la planta baixa .

Bel va començar el seu parlament recordant els presos polítics i els membres del govern exiliats a Brussel.les, com ha fet en cadascún dels plenaris que s’han celebrat en els darrers meso. També va tenir paraules d’agraïment per a la seva família que va fer extensives a moltes persones tan en l’àmbit personal com polític. Bel ha agraït a tota la ciutadania el suport obtingut al llarg d’aquests anys com Alcalde.

En un parlament de gairebé una hora, Ferran Bel va repassar àmpliament les principals accions realitzades pels seus governs en aquests gairebé tres mandats, i que han permès ha dit, canviar la ciutat, insistint però en les difícils condicions de crisi econòmica en què s’ha hagut de gestionar.

Bel va acabar la seva intervenció donant les gràcies a la ciutadania de Tortosa i oferint-se per continuar treballant per la ciutat sigui des de la política o des d’un àmbit privat.

A més de la seva família, Bel va estar acompanyat per la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal; els diputats al Congrés Jordi Xuclà i Lourdes Ciuró; el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; el bisbe de Tortosa, Enric Benavent; l’exalcalde Vicent Beguer, i altres càrrecs institucionals i alcaldes del territori.

 

Abans del parlament de Ferran Bel, van intervenir tots els portaveus dels grups municipals, excepte Xavi Rodríguez de la CUP que va ser l’únic regidor que no va assistir al plenari.

Des del Partit Popular, Xavier Dalmau, tot i reconèixer les coses bones que ha fet per la ciutat, considera que els governs de Bel han tingut més ombres que llum i posava de relleu tres aspectes negatius de l’acció de Ferran Bel com Alcalde.

El portaveu del PSC, Enric Roig, va criticar que Bel deixi l’alcaldia abans de finalitzar el mandat sense cap motiu de força major alhora que va posar en dubte la legitimitat de qui serà la nova alcaldessa Meritxell Roigé, perquè no ha estat, diu, elegida a les urnes.

Segons el portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, el govern de Bel ha tingut més errors que encerts, tot i que va reconèixer les accions positives per a la ciutat. De tota manera des de Movem han titllat de partidista el gest de Bel de no finalitzar el mandat, per promocionar Roigé de cara a les properes municipals. A més Jordan va expressar la seva decepció per la manca de diàleg que ha tingut l’alcalde sortint amb l’oposició.

Ferran Bel no va passar per alt aquestes crítiques i en el seu discurs va rebatre esl arguments de falta de legitimitat a les urnes de la futura alcaldesa d’aquesta manera.

Josep Monclús, d’ERC va posar de relleu la feina feta conjuntament en tots aquests anys sobretot en l’àmbit del turisme. Monclús va lloar la capacitat de Bel per trobar sinèrgies i va destacar el seu compromís amb el país.

La portaveu del PDECAT, Meritxell Roigé, va aprofitar per repassar les principals actuacions realitzades amb Bel com alcalde. Roigé, que va agraïr a Bel la feina feta durant tots aquests anys i es va comprometre a seguir treballant com fins ara, es va acomiadar visiblement emocionada.

Ferran Bel va lloar també el bagatge i capacitat com a servidora pública de Meritxell Roigé, que serà el seu relleu a l’alcaldia a partir de dema dissabte.

Roigé serà escollida alcaldessa de Tortosa en un ple extraordinari que es celebrarà demà dissabte a les dotze del migdia i que també serà retransmès en directe per Ràdio Tortosa. Es preveu que hi assisteixin els diputats del PDECAT i exconsellers, Josep Rull i Jordi Turull.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

L'aula de cant del Conservatori Música de Tortosa presenta l'espectacle operístic 'Mites Moderns', dirigit per la professora i soprano tortosina, Cecília Aymí López i que ha comptat amb la direcció artística del... https://t.co/krD36RWY1C

CONCURS

Sortegem 3 entrades dobles per anar a veure l'espectacle musical 'La volta al món de les Superheroïnes' al Teatre Auditori Tortosa. Per això ens heu de respondre correctament aquesta pregunta:

Quin és el... https://t.co/n8qZS3LdDl

📣Atenció! Finalment el #curs d’Activitats de gestió administrativa s'inicia el 27 de #febrer a #BEInnova. #Formació de 410 h amb una Inserció Laboral d'un mínim del 40% de l'alumnat que superi el curs.
👉Últimes places! Reserva la teva a https://t.co/KnYgK7gPMD
📞977 47 17 35

Presentem els I Jocs Populars Escolars, per promoure la pràctica esportiva i els valors que impulsen els World Sports Games #Tortosa 2019. Totes les escoles de la ciutat podran presentar equips de 3r i 4t de primària que competiran en tres jocs populars ➡ https://t.co/d8PTrjR5EA

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Ferran Bel s’ha acomiadat de l’alcaldia de Tortosa després de gairebé onze anys en el càrrec i un total de setze anys com a regidor. Ho va fer ahir en un ple extraordinari a l’Ajuntament de Tortosa per oficialitzar la seva renúncia davant d’un saló de sessions que quedar menut. De fet molta gent que es va quedar fora va poder seguir el ple a través de la pantalla que hi ha al pati intern de la planta baixa .

Bel va començar el seu parlament recordant els presos polítics i els membres del govern exiliats a Brussel.les, com ha fet en cadascún dels plenaris que s’han celebrat en els darrers meso. També va tenir paraules d’agraïment per a la seva família que va fer extensives a moltes persones tan en l’àmbit personal com polític. Bel ha agraït a tota la ciutadania el suport obtingut al llarg d’aquests anys com Alcalde.

En un parlament de gairebé una hora, Ferran Bel va repassar àmpliament les principals accions realitzades pels seus governs en aquests gairebé tres mandats, i que han permès ha dit, canviar la ciutat, insistint però en les difícils condicions de crisi econòmica en què s’ha hagut de gestionar.

Bel va acabar la seva intervenció donant les gràcies a la ciutadania de Tortosa i oferint-se per continuar treballant per la ciutat sigui des de la política o des d’un àmbit privat.

A més de la seva família, Bel va estar acompanyat per la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal; els diputats al Congrés Jordi Xuclà i Lourdes Ciuró; el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; el bisbe de Tortosa, Enric Benavent; l’exalcalde Vicent Beguer, i altres càrrecs institucionals i alcaldes del territori.

 

Abans del parlament de Ferran Bel, van intervenir tots els portaveus dels grups municipals, excepte Xavi Rodríguez de la CUP que va ser l’únic regidor que no va assistir al plenari.

Des del Partit Popular, Xavier Dalmau, tot i reconèixer les coses bones que ha fet per la ciutat, considera que els governs de Bel han tingut més ombres que llum i posava de relleu tres aspectes negatius de l’acció de Ferran Bel com Alcalde.

El portaveu del PSC, Enric Roig, va criticar que Bel deixi l’alcaldia abans de finalitzar el mandat sense cap motiu de força major alhora que va posar en dubte la legitimitat de qui serà la nova alcaldessa Meritxell Roigé, perquè no ha estat, diu, elegida a les urnes.

Segons el portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, el govern de Bel ha tingut més errors que encerts, tot i que va reconèixer les accions positives per a la ciutat. De tota manera des de Movem han titllat de partidista el gest de Bel de no finalitzar el mandat, per promocionar Roigé de cara a les properes municipals. A més Jordan va expressar la seva decepció per la manca de diàleg que ha tingut l’alcalde sortint amb l’oposició.

Ferran Bel no va passar per alt aquestes crítiques i en el seu discurs va rebatre esl arguments de falta de legitimitat a les urnes de la futura alcaldesa d’aquesta manera.

Josep Monclús, d’ERC va posar de relleu la feina feta conjuntament en tots aquests anys sobretot en l’àmbit del turisme. Monclús va lloar la capacitat de Bel per trobar sinèrgies i va destacar el seu compromís amb el país.

La portaveu del PDECAT, Meritxell Roigé, va aprofitar per repassar les principals actuacions realitzades amb Bel com alcalde. Roigé, que va agraïr a Bel la feina feta durant tots aquests anys i es va comprometre a seguir treballant com fins ara, es va acomiadar visiblement emocionada.

Ferran Bel va lloar també el bagatge i capacitat com a servidora pública de Meritxell Roigé, que serà el seu relleu a l’alcaldia a partir de dema dissabte.

Roigé serà escollida alcaldessa de Tortosa en un ple extraordinari que es celebrarà demà dissabte a les dotze del migdia i que també serà retransmès en directe per Ràdio Tortosa. Es preveu que hi assisteixin els diputats del PDECAT i exconsellers, Josep Rull i Jordi Turull.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

L'aula de cant del Conservatori Música de Tortosa presenta l'espectacle operístic 'Mites Moderns', dirigit per la professora i soprano tortosina, Cecília Aymí López i que ha comptat amb la direcció artística del... https://t.co/krD36RWY1C

CONCURS

Sortegem 3 entrades dobles per anar a veure l'espectacle musical 'La volta al món de les Superheroïnes' al Teatre Auditori Tortosa. Per això ens heu de respondre correctament aquesta pregunta:

Quin és el... https://t.co/n8qZS3LdDl

📣Atenció! Finalment el #curs d’Activitats de gestió administrativa s'inicia el 27 de #febrer a #BEInnova. #Formació de 410 h amb una Inserció Laboral d'un mínim del 40% de l'alumnat que superi el curs.
👉Últimes places! Reserva la teva a https://t.co/KnYgK7gPMD
📞977 47 17 35

Presentem els I Jocs Populars Escolars, per promoure la pràctica esportiva i els valors que impulsen els World Sports Games #Tortosa 2019. Totes les escoles de la ciutat podran presentar equips de 3r i 4t de primària que competiran en tres jocs populars ➡ https://t.co/d8PTrjR5EA

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST