Movem Tortosa proposa la Tarifació Social per als Preus públics dels serveis municipals

Escrit per el 18 de setembre de 2018

El grup municipal Movem Tortosa ha presentat propostes per a les Ordenances municipals del 2019. Des del principal grup a l’oposició del consistori tortosí s’aposta per la Tarifació Social dels Preus Públics de serveis que presta l’Ajuntament com les Escoles Bressol municipals, les escoles de Música i Teatre, els serveis esportius, l’atenció a domicili o el servei d’aigua. El portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, considera que l’ajuntament hauria d’establir els preus en funció de les rendes, tenint en compte tan el patrimoni com les càrregues familiars.

Segons la proposta de Movem, que ho presentarà també com una moció en el proper ple del mes d’octubre, s’hauria de constituir una comissió político-tècnica específica que hauria d’elaborar una diagnosi de la realitat socio-econòmica del municipi, per després, calcular un preu públic mínim del servei i després establir els descomptes als diferents col.lectius, com persones aturades, gent gran o joves. Per Jordan ‘amb la tarifació social els preus públics serien més equitatius, més universals, perquè abastarien a més del 50% de la societat tortosina, i més justos des del punt de vista social’.

Movem també proposarà al projecte d’Ordenances Fiscals per al 2019 més bonificacions en impostos tan en l’àmbit mediambiental com de promoció econòmica. Concretament, Movem Tortosa planteja una rebaixa del 50% en l’IBI per als habitatges que utilitzin sistemes d’energies renovables; i una bonificació del 40% de l’IAE per a empreses que per a la seva activitat funcionin amb aquest tipus d’energies sostenibles.

Des de Movem també es proposa una bonificació del 25% de l’IAE per a les empreses de menys de 5 treballadors que contractin nous treballadors amb contractes indefinits. I en la taxa comercial d’escombraries, Jordi Jordan ha explicat que ‘s’aposta per establir preus diferenciats en funció del tipus de residus que generin els comerços’.

El portaveu de Movem Tortosa ha apel.lat a la sensibilitat social d’ERC, que ostenta la regidoria d’Hisenda, perquè accepti aquestes propostes ‘de millora de les Ordenances Fiscals per al 2019’.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

⚠ A l'AP-7 hi ha un carril tallat a l'Ampolla en sentit Tarragona per un accident. Hi ha 1km de retenció. Compte! @transitap7

Afectacions que poden superar els 20 minuts derivat d'una incidència que afecta les instal·lacions entre les estacions de Sitges i Vilanova https://t.co/emFRqR4jIg

Afectacions que poden superar els 15 minuts derivat d'una incidència que afecta les instal·lacions entre les estacions de Sitges i Vilanova.

Pren possessió la nova junta veïnal de l'EMD de Campredó. L'alcalde-president, Damià Grau, ha tornat a ser investit en el càrrec

4

Queda constituïda la nova corporació municipal de l'Ajuntament de #Tortosa per al mandat 2019-2023 #investiduraTortosa

El grup municipal Movem Tortosa ha presentat propostes per a les Ordenances municipals del 2019. Des del principal grup a l’oposició del consistori tortosí s’aposta per la Tarifació Social dels Preus Públics de serveis que presta l’Ajuntament com les Escoles Bressol municipals, les escoles de Música i Teatre, els serveis esportius, l’atenció a domicili o el servei d’aigua. El portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, considera que l’ajuntament hauria d’establir els preus en funció de les rendes, tenint en compte tan el patrimoni com les càrregues familiars.

Segons la proposta de Movem, que ho presentarà també com una moció en el proper ple del mes d’octubre, s’hauria de constituir una comissió político-tècnica específica que hauria d’elaborar una diagnosi de la realitat socio-econòmica del municipi, per després, calcular un preu públic mínim del servei i després establir els descomptes als diferents col.lectius, com persones aturades, gent gran o joves. Per Jordan ‘amb la tarifació social els preus públics serien més equitatius, més universals, perquè abastarien a més del 50% de la societat tortosina, i més justos des del punt de vista social’.

Movem també proposarà al projecte d’Ordenances Fiscals per al 2019 més bonificacions en impostos tan en l’àmbit mediambiental com de promoció econòmica. Concretament, Movem Tortosa planteja una rebaixa del 50% en l’IBI per als habitatges que utilitzin sistemes d’energies renovables; i una bonificació del 40% de l’IAE per a empreses que per a la seva activitat funcionin amb aquest tipus d’energies sostenibles.

Des de Movem també es proposa una bonificació del 25% de l’IAE per a les empreses de menys de 5 treballadors que contractin nous treballadors amb contractes indefinits. I en la taxa comercial d’escombraries, Jordi Jordan ha explicat que ‘s’aposta per establir preus diferenciats en funció del tipus de residus que generin els comerços’.

El portaveu de Movem Tortosa ha apel.lat a la sensibilitat social d’ERC, que ostenta la regidoria d’Hisenda, perquè accepti aquestes propostes ‘de millora de les Ordenances Fiscals per al 2019’.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

⚠ A l'AP-7 hi ha un carril tallat a l'Ampolla en sentit Tarragona per un accident. Hi ha 1km de retenció. Compte! @transitap7

Afectacions que poden superar els 20 minuts derivat d'una incidència que afecta les instal·lacions entre les estacions de Sitges i Vilanova https://t.co/emFRqR4jIg

Afectacions que poden superar els 15 minuts derivat d'una incidència que afecta les instal·lacions entre les estacions de Sitges i Vilanova.

Pren possessió la nova junta veïnal de l'EMD de Campredó. L'alcalde-president, Damià Grau, ha tornat a ser investit en el càrrec

4

Queda constituïda la nova corporació municipal de l'Ajuntament de #Tortosa per al mandat 2019-2023 #investiduraTortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST