El Ple de Tortosa aprova l’ordenança per regular els serveis esportius municipals

Escrit per el 18 de setembre de 2018

El ple del mes de setembre de l’Ajuntament de Tortosa, celebrat aquest dilluns, ha aprovat la proposta d’aprovació provisional de l’ordenança reguladora de la prestació patrimonial pública no tributària dels serveis esportius municipals. Fins ara aquests serveis es fixaven amb preus públics però la nova Llei d’Hisendes Locals obliga a crear aquesta nova ordenança, que coincideix amb la posada en marxa del nou complex esportiu la propera tardor.

Les actuals instal·lacions esportives ofereixen nado lliure i cursets de natació i activitats dirigides al gimnàs municipal. Amb el nou complex s’incrementen els serveis amb entrenaments supervisats o assessorats, l’ús de sala de fitness, accés spa, i ús i cursos de pàdel. Respecte els nous serveis de piscina, el nou complex permet que hi hagi nado lliure durant tots els horaris d’obertura ja que es passa d’una piscina de 5 carrers a una de 10 carrers. A més s’incrementen el nombre de cursets i la seva capacitat, oferint també com a novetat cursets per a nadons de 0 a 2 anys que es farà a la nova piscina d’aprenentatge de 12,5 metres. Així mateix, com a novetat, la piscina també estarà oberta en diumenges. Respecte les activitats dirigides s’incrementen les franges horàries així com el tipus d’activitat ofertades, adaptant-se a les noves tendències.

La posada en marxa del nou complex també farà que es modifiqui l’estructura d’abonaments per a ajustar-ho als nous serveis i facilitar-ne la gestió. Així es fixa un abonament complet infantil, jove, adult, gent gran i familiar, així com un abonament només per ús de la piscina. A més, també s’afegeix un abonament complet d’horari reduït que serà per potenciar les franges horàries amb menys usuaris i també pels usuaris que vulguin utilitzar el complex en caps de setmana.

Així mateix, l’ordenança preveu aplicar un descompte del 15% a aquelles persones que acreditin família nombrosa, família monoparental, persones a l’atur o menor d’edat amb els progenitors en situació d’atur, persones amb discapacitat o persones pensionistes.

Respecte l’estructura de preus de nou complex s’adapten els preus d’entrada segons els usuaris i es creen packs d’entrades, i s’adapten els preus dels cursets de natació i s’estableixen descomptes per a aquelles persones abonades.

La proposta ha estat aprovada amb els vots del govern municipal (PDeCAT i ERC), les abstencions de Movem Tortosa, PSC i PP, i el vot en contra de la CUP. Tan Movem Tortosa com la CUP han reclamat al govern municipal que s’apliquin tarifes socials als nous preus, tenint en compte la renda de les famílies.

El ple, de caràcter extraordinari per la coincidència de la festa local i de la vespra de la Diada aquest mes de setembre, també ha aprovat el compte general de l’Ajuntament relatiu a l’exercici del 2017, amb les abstencions de Movem, PSC i PP, i el vot en contra de la CUP; així com la proposta d’acord per deixar sense efectes l’acord de ple del 2005 on s’aprovava el projecte d’acord fundacional per a la constitució de la Fundació Privada Casal Tortosí.

Pel que fa a les mocions dels grups municipals, s’han aprovat per unanimitat la proposta de PSC per accedir als habitatges amb pres de lloguer justos i estables, i la proposta del PP per reduir l’ús del plàstic al municipi.

En canvi, el Ple ha rebutjat, la moció de Movem Tortosa per iniciar un procés per crear un pacte per l’ocupació i el treball a la ciutat. En aquest sentit, el portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha lamentat que el govern municipal de Pdecat i ERC no vulgui treballar conjuntament amb l’oposició i els agents socials per intentar trobar solucions al problema de l’atur al municipi.

Tampoc va prosperar la del PSC per demanar que es permeti pescar el cranc blau amb llicència de pesca recreativa, i la proposta del PP per a l’obligat compliment dels acords de les mocions aprovades pel ple.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

AVÍS | Us recordem que avui hi haurà un ❌ tall de subministrament d'energia elèctrica al túnel de la via verda, 📍ubicat a PD Mollet de Benifallet, entre les ⏰07.00 i les 12.00 hores per uns treballs de manteniment a la xarxa.
Disculpeu les molèsties.

Tren València / Tortosa 19:26 - Barcelona E. França 22:25 circula amb una demora de 30 minuts.

AVÍS | El Consell Comarcal del Baix Ebre us informa que 🗓avui i el 20 de setembre hi haurà un ❌ tall de subministrament d'energia elèctrica al túnel de la via verda, 📍 a PD Mollet de Benifallet, entre les ⏰07.00 i les 12.00 hores per uns treballs de manteniment a la xarxa.

Tren València - L'Aldea-Amposta 19:42 - Est.França 22:25 efectuarà la sortida de l'Aldea-Amposta a les 20:10 amb 60 minuts de demora.

El #Ple de @Tortosa aprova per unanimitat la moció de @MovemTortosa per impulsar la consolidació i recuperació de la torre, el poblat, l'església i la pila baptismal medievals de Fullola.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El ple del mes de setembre de l’Ajuntament de Tortosa, celebrat aquest dilluns, ha aprovat la proposta d’aprovació provisional de l’ordenança reguladora de la prestació patrimonial pública no tributària dels serveis esportius municipals. Fins ara aquests serveis es fixaven amb preus públics però la nova Llei d’Hisendes Locals obliga a crear aquesta nova ordenança, que coincideix amb la posada en marxa del nou complex esportiu la propera tardor.

Les actuals instal·lacions esportives ofereixen nado lliure i cursets de natació i activitats dirigides al gimnàs municipal. Amb el nou complex s’incrementen els serveis amb entrenaments supervisats o assessorats, l’ús de sala de fitness, accés spa, i ús i cursos de pàdel. Respecte els nous serveis de piscina, el nou complex permet que hi hagi nado lliure durant tots els horaris d’obertura ja que es passa d’una piscina de 5 carrers a una de 10 carrers. A més s’incrementen el nombre de cursets i la seva capacitat, oferint també com a novetat cursets per a nadons de 0 a 2 anys que es farà a la nova piscina d’aprenentatge de 12,5 metres. Així mateix, com a novetat, la piscina també estarà oberta en diumenges. Respecte les activitats dirigides s’incrementen les franges horàries així com el tipus d’activitat ofertades, adaptant-se a les noves tendències.

La posada en marxa del nou complex també farà que es modifiqui l’estructura d’abonaments per a ajustar-ho als nous serveis i facilitar-ne la gestió. Així es fixa un abonament complet infantil, jove, adult, gent gran i familiar, així com un abonament només per ús de la piscina. A més, també s’afegeix un abonament complet d’horari reduït que serà per potenciar les franges horàries amb menys usuaris i també pels usuaris que vulguin utilitzar el complex en caps de setmana.

Així mateix, l’ordenança preveu aplicar un descompte del 15% a aquelles persones que acreditin família nombrosa, família monoparental, persones a l’atur o menor d’edat amb els progenitors en situació d’atur, persones amb discapacitat o persones pensionistes.

Respecte l’estructura de preus de nou complex s’adapten els preus d’entrada segons els usuaris i es creen packs d’entrades, i s’adapten els preus dels cursets de natació i s’estableixen descomptes per a aquelles persones abonades.

La proposta ha estat aprovada amb els vots del govern municipal (PDeCAT i ERC), les abstencions de Movem Tortosa, PSC i PP, i el vot en contra de la CUP. Tan Movem Tortosa com la CUP han reclamat al govern municipal que s’apliquin tarifes socials als nous preus, tenint en compte la renda de les famílies.

El ple, de caràcter extraordinari per la coincidència de la festa local i de la vespra de la Diada aquest mes de setembre, també ha aprovat el compte general de l’Ajuntament relatiu a l’exercici del 2017, amb les abstencions de Movem, PSC i PP, i el vot en contra de la CUP; així com la proposta d’acord per deixar sense efectes l’acord de ple del 2005 on s’aprovava el projecte d’acord fundacional per a la constitució de la Fundació Privada Casal Tortosí.

Pel que fa a les mocions dels grups municipals, s’han aprovat per unanimitat la proposta de PSC per accedir als habitatges amb pres de lloguer justos i estables, i la proposta del PP per reduir l’ús del plàstic al municipi.

En canvi, el Ple ha rebutjat, la moció de Movem Tortosa per iniciar un procés per crear un pacte per l’ocupació i el treball a la ciutat. En aquest sentit, el portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha lamentat que el govern municipal de Pdecat i ERC no vulgui treballar conjuntament amb l’oposició i els agents socials per intentar trobar solucions al problema de l’atur al municipi.

Tampoc va prosperar la del PSC per demanar que es permeti pescar el cranc blau amb llicència de pesca recreativa, i la proposta del PP per a l’obligat compliment dels acords de les mocions aprovades pel ple.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

AVÍS | Us recordem que avui hi haurà un ❌ tall de subministrament d'energia elèctrica al túnel de la via verda, 📍ubicat a PD Mollet de Benifallet, entre les ⏰07.00 i les 12.00 hores per uns treballs de manteniment a la xarxa.
Disculpeu les molèsties.

Tren València / Tortosa 19:26 - Barcelona E. França 22:25 circula amb una demora de 30 minuts.

AVÍS | El Consell Comarcal del Baix Ebre us informa que 🗓avui i el 20 de setembre hi haurà un ❌ tall de subministrament d'energia elèctrica al túnel de la via verda, 📍 a PD Mollet de Benifallet, entre les ⏰07.00 i les 12.00 hores per uns treballs de manteniment a la xarxa.

Tren València - L'Aldea-Amposta 19:42 - Est.França 22:25 efectuarà la sortida de l'Aldea-Amposta a les 20:10 amb 60 minuts de demora.

El #Ple de @Tortosa aprova per unanimitat la moció de @MovemTortosa per impulsar la consolidació i recuperació de la torre, el poblat, l'església i la pila baptismal medievals de Fullola.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST