Torna a Tortosa el mes de la gent gran del programa ‘Sempre Acompanayts’

Escrit per el 26 de setembre de 2018

El proper dissabte 29 de setembre Tortosa tornarà a donar el tret de sortida al ‘Mes de la Gent Gran’ de la mà del programa ‘Sempre Acompanyats’, destinat a la detecció i abordatge de situacions de soledat no volguda en el col·lectiu de gent gran. L’any 2014, l’Ajuntament de Tortosa, Creu Roja i la Fundació bancària ‘la Caixa’ van posar en marxa aquest programa destinat precisament a la detecció d’aquestes problemàtiques i a la manera d’abordar-les, de la mà d’una xarxa comunitària en què el teixit associatiu del municipi està tenint un paper fonamental. Els impulsors d’aquest programa van fer un pas més fa un parell d’anys i amb l’objectiu de millorar la sensibilització de la ciutadania en relació a la gent gran, converteixen el mes d’octubre amb el ‘Mes Sempre Acompanyats’, amb un ampli programa d’activitats destinat a donar a conèixer el treball promogut per totes aquestes institucions, entitats i associacions. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé; la regidora de Serveis Socials i Drets Civils, Maria Jesús Viña; el vicepresident de Creu Roja, Jordi Bonilla; i Amaya Cilveti, de la Fundació bancària ‘la Caixa’, han presentat avui el programa d’activitats.

El programa ‘Sempre Acompanyats’ va néixer fa cinc anys amb la voluntat d’atendre les situacions de soledat no volguda entre la gent gran, mitjançant una xarxa comunitària en què totes les entitats i associacions, junt amb l’Administració, poden implicar-s’hi. El treball es fa en l’àmbit dels barris i es mira de detectar la gent gran que viu sola, saber quines necessitats tenen, establir vincles entre ells i el seu entorn més proper per contribuir a la millora del seu benestar tot animant-los a participar de les activitats del barri. El programa actualment atén a 61 persones grans, les quals han començat a establir noves relacions personals, veient també millorar el seu benestar diari.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que, com a novetat, aquest mes, i amb la col·laboració de la Policia Local, agents de la policia de proximitat s’encarreguen de visitar setmanalment un total de sis persones d’aquest col·lectiu de gent gran que els tècnics del programa Sempre Acompanyats han determinat que, per la seva situació personal, seria bo que rebessin una visita per setmana per comprovar com està. L’alcaldessa ha aprofitat per reiterar l’agraïment de la implicació de la societat civil i el suport econòmic de la Fundació bancària ‘la Caixa’ en aquest programa, i ha posat en valor i recordat altres accions que s’impulsen des de l’Ajuntament adreçades a la gent gran, com és el cas del projecte d’Aigües de Tortosa que aprofita la telelectura de comptadors per monitoritzar els habitatges de persones grans que viuen soles i advertir a Serveis Socials en cas que hi hagi alguna incidència en el consum habitual d’aigua. La regidora de Serveis Socials, Maria Jesús Viña, de la seva banda, ha afirmat que el projecte ‘Sempre Acompanyats’ s’ha pogut beneficiar del fet que a Tortosa s’està treballant en un procés comunitari que manté un equip multidisciplinar en xarxa, i ha posat en valor la feina que porten a terme els voluntaris. A més, en el darrer anys s’ha passat de 48 a 61 persones del col·lectiu de gent gran que s’han adherit al programa que ja arriba a tots els barris de la ciutat.

Per tal de donar una resposta integral i coordinada, treballen ja en el programa un total de 32 entitats i associacions. El programa s’ha consolidat en el darrer any i ha deixat de ser una prova pilot, i ja actua a tots els barris de la ciutat.

Les activitats previstes per al proper mes d’octubre comencen el dissabte 29 de setembre amb la “Diada Gent Gran” que se celebrarà a la plaça Barcelona (de 10.30 a 12.30 h.) on hi haurà les actuacions de la Coral Híbera i de l’escola de ball Dance & Fun, així com un vermut a 1 euro. Durant tot el mes hi haurà xerrades i tallers en diferents barris de la ciutat, cinefòrums, i una trobada comunitària, entre altres.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

Escolta en directe la compareixença de l'Alcaldesa de #Tortosa @meritxellroige a partir de les 12h al 103.3FM i a https://t.co/WjkmdzTPk4

‼️ÚLTIMA HORA‼️5 casos nous confirmats de #coronavirus avui a les Terres de l’Ebre segons @salutcat . A la Regió Sanitària hi ha 128 persones infectades per #COVID19 Hi ha 25 hospitalitzats, dels quals 10 es troben a la UCI. No hi ha hagut cap mort i s’han donat 5 altes.

🖤 Ahir 6 d'abril va morir a Tortosa el que fora jugador, entrenador i president Salvador Moreno Baeza, als 85 anys d'edat. El 15 de juny de 2013, se li va concedir la Insignia d'Or de l'Entitat en un dels actes de celebració del Centenari del Club.
DEP SALVADOR!

2

Neix el “FEMENÍ CANTAIRES”, la secció femenina del club amb la que potenciarem el bàsquet femení a la nostra ciutat, creant una marca que representi la nostra gran aposta per l’esport femení. Us informarem de totes les novetats!

#femenicantaires
#somcantaires
#sominvencibles

Campionat de Catalunya d'Edats #escacs Online.
Xavier Mompel del CE Tortosa passa a quarts de final al guanyar a Martina Lázaro per 4-2.@EscacsSitges @CoolturaEscacs @escacs_cat #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El proper dissabte 29 de setembre Tortosa tornarà a donar el tret de sortida al ‘Mes de la Gent Gran’ de la mà del programa ‘Sempre Acompanyats’, destinat a la detecció i abordatge de situacions de soledat no volguda en el col·lectiu de gent gran. L’any 2014, l’Ajuntament de Tortosa, Creu Roja i la Fundació bancària ‘la Caixa’ van posar en marxa aquest programa destinat precisament a la detecció d’aquestes problemàtiques i a la manera d’abordar-les, de la mà d’una xarxa comunitària en què el teixit associatiu del municipi està tenint un paper fonamental. Els impulsors d’aquest programa van fer un pas més fa un parell d’anys i amb l’objectiu de millorar la sensibilització de la ciutadania en relació a la gent gran, converteixen el mes d’octubre amb el ‘Mes Sempre Acompanyats’, amb un ampli programa d’activitats destinat a donar a conèixer el treball promogut per totes aquestes institucions, entitats i associacions. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé; la regidora de Serveis Socials i Drets Civils, Maria Jesús Viña; el vicepresident de Creu Roja, Jordi Bonilla; i Amaya Cilveti, de la Fundació bancària ‘la Caixa’, han presentat avui el programa d’activitats.

El programa ‘Sempre Acompanyats’ va néixer fa cinc anys amb la voluntat d’atendre les situacions de soledat no volguda entre la gent gran, mitjançant una xarxa comunitària en què totes les entitats i associacions, junt amb l’Administració, poden implicar-s’hi. El treball es fa en l’àmbit dels barris i es mira de detectar la gent gran que viu sola, saber quines necessitats tenen, establir vincles entre ells i el seu entorn més proper per contribuir a la millora del seu benestar tot animant-los a participar de les activitats del barri. El programa actualment atén a 61 persones grans, les quals han començat a establir noves relacions personals, veient també millorar el seu benestar diari.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que, com a novetat, aquest mes, i amb la col·laboració de la Policia Local, agents de la policia de proximitat s’encarreguen de visitar setmanalment un total de sis persones d’aquest col·lectiu de gent gran que els tècnics del programa Sempre Acompanyats han determinat que, per la seva situació personal, seria bo que rebessin una visita per setmana per comprovar com està. L’alcaldessa ha aprofitat per reiterar l’agraïment de la implicació de la societat civil i el suport econòmic de la Fundació bancària ‘la Caixa’ en aquest programa, i ha posat en valor i recordat altres accions que s’impulsen des de l’Ajuntament adreçades a la gent gran, com és el cas del projecte d’Aigües de Tortosa que aprofita la telelectura de comptadors per monitoritzar els habitatges de persones grans que viuen soles i advertir a Serveis Socials en cas que hi hagi alguna incidència en el consum habitual d’aigua. La regidora de Serveis Socials, Maria Jesús Viña, de la seva banda, ha afirmat que el projecte ‘Sempre Acompanyats’ s’ha pogut beneficiar del fet que a Tortosa s’està treballant en un procés comunitari que manté un equip multidisciplinar en xarxa, i ha posat en valor la feina que porten a terme els voluntaris. A més, en el darrer anys s’ha passat de 48 a 61 persones del col·lectiu de gent gran que s’han adherit al programa que ja arriba a tots els barris de la ciutat.

Per tal de donar una resposta integral i coordinada, treballen ja en el programa un total de 32 entitats i associacions. El programa s’ha consolidat en el darrer any i ha deixat de ser una prova pilot, i ja actua a tots els barris de la ciutat.

Les activitats previstes per al proper mes d’octubre comencen el dissabte 29 de setembre amb la “Diada Gent Gran” que se celebrarà a la plaça Barcelona (de 10.30 a 12.30 h.) on hi haurà les actuacions de la Coral Híbera i de l’escola de ball Dance & Fun, així com un vermut a 1 euro. Durant tot el mes hi haurà xerrades i tallers en diferents barris de la ciutat, cinefòrums, i una trobada comunitària, entre altres.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

Escolta en directe la compareixença de l'Alcaldesa de #Tortosa @meritxellroige a partir de les 12h al 103.3FM i a https://t.co/WjkmdzTPk4

‼️ÚLTIMA HORA‼️5 casos nous confirmats de #coronavirus avui a les Terres de l’Ebre segons @salutcat . A la Regió Sanitària hi ha 128 persones infectades per #COVID19 Hi ha 25 hospitalitzats, dels quals 10 es troben a la UCI. No hi ha hagut cap mort i s’han donat 5 altes.

🖤 Ahir 6 d'abril va morir a Tortosa el que fora jugador, entrenador i president Salvador Moreno Baeza, als 85 anys d'edat. El 15 de juny de 2013, se li va concedir la Insignia d'Or de l'Entitat en un dels actes de celebració del Centenari del Club.
DEP SALVADOR!

2

Neix el “FEMENÍ CANTAIRES”, la secció femenina del club amb la que potenciarem el bàsquet femení a la nostra ciutat, creant una marca que representi la nostra gran aposta per l’esport femení. Us informarem de totes les novetats!

#femenicantaires
#somcantaires
#sominvencibles

Campionat de Catalunya d'Edats #escacs Online.
Xavier Mompel del CE Tortosa passa a quarts de final al guanyar a Martina Lázaro per 4-2.@EscacsSitges @CoolturaEscacs @escacs_cat #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST