El Ple de Tortosa aprova les Ordenances Fiscals i el Pla per la diversitat afectiva, sexual i de gènere LGTBI

Escrit per el 2 d'octubre de 2018

El Ple de l’Ajuntament de Tortosa celebrat ahir donava llum verda a les ordenances fiscals per al 2019 que preveuen la congelació de tots els impostos, taxes i preus públics i la rebaixa d’un 1% de la taxa d’escombraries. El govern municipal de PDECAT i ERC es va quedar sol però defensant la proposta, ja que tots els grups a l’oposició (Movem, PSC, CUP i PP) hi van votar en contra. Des de Movem el seu portaveu Jordi Jordan,ha retret al govern municipal que no hagi acceptat cap de les propostes presentades en els darrers anys. El PSC considera poc ambiciosa la rebaixa d’un 1% de la taxa d’escombraries i que les ordenances no van encaminades a promoure la justícia social, l’ocupació, preservar el medi ambient o la millora de la imatge de la ciutat. Des de la CUP es defensa que cal que es paguin els impostos en funció de les rendes i no està d’acord que es congelin els impostos o es baixi la taxa d’escombraries a tothom per igual. Xavi Rodríguez ha retret a ERC que no fa polítiques socials. El portaveu del PP, Xavier Dalmau, es queixava de l’alta pressió fiscal que exerceix el govern municipal sobre la ciutadania.El tinent d’alcalde d’Hisenda, Marià Martínez ha defensat que són unes ordenances que s’adapten a les necessitats pressupostàries de la ciutat.

El ple ordinari d’ahir també va servir per aprovar per unanimitat el Pla municipal de polítiques LGTBI. La regidora d’acció social i drets civils, Maria Jesús Viña, explica quins són els objectius d’aquest pla, que ha qualificat de realista i efectiu.Tot i votar-hi a favor, el portaveu de la CUP, Xavi Rodríguez, ha reclamat que es destinin més recursos per poder implementar més accions. En aquest sentit també es va aprovar impulsar la constitució d’una xarxa de pobles i ciutats lliures d’homofòbia.

I en el ple d’ahir, de les cinc mocions que es van debatre, només es va aprovar la que va presentar la CUP en defensa dels drets dels joves Adrià Carrasco i Tamara Carrasco, membres dels CDR’s i que han estat acusats de terrorisme i rebel·lió per haver participat en un tall de carretera. Ell d’Esplugues, va marxar a l’exili. Ella, de Viladecans, no pot sortir del seu muinicipi per ordre judicial. Pdecat, ERC i Movem Tortosa, van donar suport a la proposta mentre que Psc i PP hi van votar en contra. La resta de propostes presentades pels grups a l’oposició van ser rebutjades amb els vots en contra de l’equip de govern. És el cas de la moció de Movem que defensava la implementació de la tarifació social en els serveis municipals. El regidor d’hisenda, Marià Martínez, justificava el vot contrari a la moció, perquè des del govern ja s’estan aplicant bonifiacions que tenen en compte la renda de les persones.

Tampoc no es van aprovar la moció del PSC per crear un abonament per als pàrquings públics de Tortosa. Malgrat que des dels grups al govern es veu amb bons ulls la proposta, asseguren que de moment no es pot plantejar tirar endavant fins que no finalitzi la concessió de la gestió dels parquings, que està en mans d’empreses privades diferents.

La moció de la CUP per adoptar mesures concretes per a la reducció d’envasos no reciclables i la proposta d’impulsar la subvenció a la compra de bicicletes elèctriques feta pel PP, van quedar rebutjades.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

Escolta en directe la compareixença de l'Alcaldesa de #Tortosa @meritxellroige a partir de les 12h al 103.3FM i a https://t.co/WjkmdzTPk4

‼️ÚLTIMA HORA‼️5 casos nous confirmats de #coronavirus avui a les Terres de l’Ebre segons @salutcat . A la Regió Sanitària hi ha 128 persones infectades per #COVID19 Hi ha 25 hospitalitzats, dels quals 10 es troben a la UCI. No hi ha hagut cap mort i s’han donat 5 altes.

🖤 Ahir 6 d'abril va morir a Tortosa el que fora jugador, entrenador i president Salvador Moreno Baeza, als 85 anys d'edat. El 15 de juny de 2013, se li va concedir la Insignia d'Or de l'Entitat en un dels actes de celebració del Centenari del Club.
DEP SALVADOR!

2

Neix el “FEMENÍ CANTAIRES”, la secció femenina del club amb la que potenciarem el bàsquet femení a la nostra ciutat, creant una marca que representi la nostra gran aposta per l’esport femení. Us informarem de totes les novetats!

#femenicantaires
#somcantaires
#sominvencibles

Campionat de Catalunya d'Edats #escacs Online.
Xavier Mompel del CE Tortosa passa a quarts de final al guanyar a Martina Lázaro per 4-2.@EscacsSitges @CoolturaEscacs @escacs_cat #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El Ple de l’Ajuntament de Tortosa celebrat ahir donava llum verda a les ordenances fiscals per al 2019 que preveuen la congelació de tots els impostos, taxes i preus públics i la rebaixa d’un 1% de la taxa d’escombraries. El govern municipal de PDECAT i ERC es va quedar sol però defensant la proposta, ja que tots els grups a l’oposició (Movem, PSC, CUP i PP) hi van votar en contra. Des de Movem el seu portaveu Jordi Jordan,ha retret al govern municipal que no hagi acceptat cap de les propostes presentades en els darrers anys. El PSC considera poc ambiciosa la rebaixa d’un 1% de la taxa d’escombraries i que les ordenances no van encaminades a promoure la justícia social, l’ocupació, preservar el medi ambient o la millora de la imatge de la ciutat. Des de la CUP es defensa que cal que es paguin els impostos en funció de les rendes i no està d’acord que es congelin els impostos o es baixi la taxa d’escombraries a tothom per igual. Xavi Rodríguez ha retret a ERC que no fa polítiques socials. El portaveu del PP, Xavier Dalmau, es queixava de l’alta pressió fiscal que exerceix el govern municipal sobre la ciutadania.El tinent d’alcalde d’Hisenda, Marià Martínez ha defensat que són unes ordenances que s’adapten a les necessitats pressupostàries de la ciutat.

El ple ordinari d’ahir també va servir per aprovar per unanimitat el Pla municipal de polítiques LGTBI. La regidora d’acció social i drets civils, Maria Jesús Viña, explica quins són els objectius d’aquest pla, que ha qualificat de realista i efectiu.Tot i votar-hi a favor, el portaveu de la CUP, Xavi Rodríguez, ha reclamat que es destinin més recursos per poder implementar més accions. En aquest sentit també es va aprovar impulsar la constitució d’una xarxa de pobles i ciutats lliures d’homofòbia.

I en el ple d’ahir, de les cinc mocions que es van debatre, només es va aprovar la que va presentar la CUP en defensa dels drets dels joves Adrià Carrasco i Tamara Carrasco, membres dels CDR’s i que han estat acusats de terrorisme i rebel·lió per haver participat en un tall de carretera. Ell d’Esplugues, va marxar a l’exili. Ella, de Viladecans, no pot sortir del seu muinicipi per ordre judicial. Pdecat, ERC i Movem Tortosa, van donar suport a la proposta mentre que Psc i PP hi van votar en contra. La resta de propostes presentades pels grups a l’oposició van ser rebutjades amb els vots en contra de l’equip de govern. És el cas de la moció de Movem que defensava la implementació de la tarifació social en els serveis municipals. El regidor d’hisenda, Marià Martínez, justificava el vot contrari a la moció, perquè des del govern ja s’estan aplicant bonifiacions que tenen en compte la renda de les persones.

Tampoc no es van aprovar la moció del PSC per crear un abonament per als pàrquings públics de Tortosa. Malgrat que des dels grups al govern es veu amb bons ulls la proposta, asseguren que de moment no es pot plantejar tirar endavant fins que no finalitzi la concessió de la gestió dels parquings, que està en mans d’empreses privades diferents.

La moció de la CUP per adoptar mesures concretes per a la reducció d’envasos no reciclables i la proposta d’impulsar la subvenció a la compra de bicicletes elèctriques feta pel PP, van quedar rebutjades.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

Escolta en directe la compareixença de l'Alcaldesa de #Tortosa @meritxellroige a partir de les 12h al 103.3FM i a https://t.co/WjkmdzTPk4

‼️ÚLTIMA HORA‼️5 casos nous confirmats de #coronavirus avui a les Terres de l’Ebre segons @salutcat . A la Regió Sanitària hi ha 128 persones infectades per #COVID19 Hi ha 25 hospitalitzats, dels quals 10 es troben a la UCI. No hi ha hagut cap mort i s’han donat 5 altes.

🖤 Ahir 6 d'abril va morir a Tortosa el que fora jugador, entrenador i president Salvador Moreno Baeza, als 85 anys d'edat. El 15 de juny de 2013, se li va concedir la Insignia d'Or de l'Entitat en un dels actes de celebració del Centenari del Club.
DEP SALVADOR!

2

Neix el “FEMENÍ CANTAIRES”, la secció femenina del club amb la que potenciarem el bàsquet femení a la nostra ciutat, creant una marca que representi la nostra gran aposta per l’esport femení. Us informarem de totes les novetats!

#femenicantaires
#somcantaires
#sominvencibles

Campionat de Catalunya d'Edats #escacs Online.
Xavier Mompel del CE Tortosa passa a quarts de final al guanyar a Martina Lázaro per 4-2.@EscacsSitges @CoolturaEscacs @escacs_cat #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}
Etiquetes

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST