Tres olis extra verges de les Terres de l’Ebre, entre els millors del món

Escrit per el 3 d'octubre de 2018

Tres olis extra verge de les Terres de l’Ebre han estat inclosos a la guia italiana Flos Olei dels millors olis del món, l’equivalent en el món de l’oli al que seria la guia Parker dels vins. Es tracta del monovarietal Aureum Morrut, de la Cooperativa Soldebre SCCL; l’extra verge Montsagre premium de la varietat picual, de l’empresa familiar Montsagre d’Horta de Sant Joan; i l’Oleum Naturale de la varietat arbequina de l’empresa que porta el mateix nom i que està situada a Rasquera. Els representants de les tres empreses elaboradores ho veuen com un reconeixement internacional molt important que situa l’oli produït a les Terres de l’Ebre al mapa del món. Aquest reconeixement internacional dona impuls a la feina feta per fer-se un lloc als mercats gourmet dels olis, seguint l’estela de de la DO Terra Alta amb el vi. Convençuts que el futur de les Terres de l’Ebre passa un per un sector agroalimentari de qualitat, els productors ebrencs d’aquests tres extra verges han assegurat que el món de l’oli acaba d’iniciar “una revolució” a les cuines particulars i al sector de la restauració on passarà de ser “un ingredient” a ser “un condiment” d’excel·lència gastronòmica, tal i com ha aformat, Jordi Turch, d’Oleum Naturale.

Pere Albacar, gerent de Soldebre, explica el moment en que la cooperativa aposta per fer un producte diferenciat per entrar al mercat gourmet.

Albert Barrobés, de l’empresa Montsagre d’Horta de Sant Joan, remarca l’orgull per la feina feta amb el seu oli i apunta que amb els concursos es comprova si es treballa “en el camí correcte”.

Julio Monfort, cap del Servei de Coordinació i Gestió Territorial del Departament d’Agricultura a les Terres de l’Ebre, ha mostrat la satisfacció que s’estiguin reconeixent “les coses ben fetes” i ha defensat que es demostra amb els reconeixements internacionals “la potencialitat” dels olis del territori..
A la guia Flos Olei es distingeix les empreses que produeixen oli d’oliva extra verge de gamma alta. Hi apareixen un total de 500 empreses de 52 països i dels cinc continents i inclou una cartografia del sector de l’olivera a escala regional acompanyada d’informació històrica i cultural. La selecció la fa un panell de tast d’experts coordinats per Marco Oreggia, i analitzen més de 1.500 mostres d’oli. La puntuació rebuda per les empreses ebrenques ha estat d’entre 90 i 82 punts, d’un total de 99 i els seus olis són els únics de la demarcació de Tarragona que s’han inclòs a la guia del 2019.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

55 trucades al @112 amb origen a diversos municipis de tot el litoral (des de Cadaqués a l'Ametlla de Mar) per un albirament lluminós al cel. #SASEMAR @salvamentogob indica que es correspon amb un meteorit o estrella fugaç. S'ha vist també des de València. #ProteccioCivil

Obrim diligències a un home que, després d'estar implicat en un accident de trànsit, es nega a fer la prova d'alcoholèmia i presenta símptomes d'haver consumit alcohol. 🥴
Ja li explicaran als jutjats ⚖️
Fes-ho fàcil. Si beus, no condueixis!
🚫🥃🚗🍷🚙🍸🚫
#Tortosa #pltortosa

⚠️⚠️Activat pla Alfa per risc d'incendi. Sigues prudent. No facis foc i evita riscos 🚫🔥
I si veus fum, avisa'ns
📞👮‍♀️👮‍♂️977448622 - 092 - 112
#pltortosa #Tortosa
https://t.co/6xR6iNYaEP

⛔️ L'N-340 està tallada a l'Aldea en tots dos sentits per aquesta incidència. Precaució! @transitn340 https://t.co/X2UNfvI9gS

Tren Est.França 19:13 - Tortosa 21:58 està detingut entre l'Aldea-Amposta i Camp-redó per incidència tècnica al propi tren.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Tres olis extra verge de les Terres de l’Ebre han estat inclosos a la guia italiana Flos Olei dels millors olis del món, l’equivalent en el món de l’oli al que seria la guia Parker dels vins. Es tracta del monovarietal Aureum Morrut, de la Cooperativa Soldebre SCCL; l’extra verge Montsagre premium de la varietat picual, de l’empresa familiar Montsagre d’Horta de Sant Joan; i l’Oleum Naturale de la varietat arbequina de l’empresa que porta el mateix nom i que està situada a Rasquera. Els representants de les tres empreses elaboradores ho veuen com un reconeixement internacional molt important que situa l’oli produït a les Terres de l’Ebre al mapa del món. Aquest reconeixement internacional dona impuls a la feina feta per fer-se un lloc als mercats gourmet dels olis, seguint l’estela de de la DO Terra Alta amb el vi. Convençuts que el futur de les Terres de l’Ebre passa un per un sector agroalimentari de qualitat, els productors ebrencs d’aquests tres extra verges han assegurat que el món de l’oli acaba d’iniciar “una revolució” a les cuines particulars i al sector de la restauració on passarà de ser “un ingredient” a ser “un condiment” d’excel·lència gastronòmica, tal i com ha aformat, Jordi Turch, d’Oleum Naturale.

Pere Albacar, gerent de Soldebre, explica el moment en que la cooperativa aposta per fer un producte diferenciat per entrar al mercat gourmet.

Albert Barrobés, de l’empresa Montsagre d’Horta de Sant Joan, remarca l’orgull per la feina feta amb el seu oli i apunta que amb els concursos es comprova si es treballa “en el camí correcte”.

Julio Monfort, cap del Servei de Coordinació i Gestió Territorial del Departament d’Agricultura a les Terres de l’Ebre, ha mostrat la satisfacció que s’estiguin reconeixent “les coses ben fetes” i ha defensat que es demostra amb els reconeixements internacionals “la potencialitat” dels olis del territori..
A la guia Flos Olei es distingeix les empreses que produeixen oli d’oliva extra verge de gamma alta. Hi apareixen un total de 500 empreses de 52 països i dels cinc continents i inclou una cartografia del sector de l’olivera a escala regional acompanyada d’informació històrica i cultural. La selecció la fa un panell de tast d’experts coordinats per Marco Oreggia, i analitzen més de 1.500 mostres d’oli. La puntuació rebuda per les empreses ebrenques ha estat d’entre 90 i 82 punts, d’un total de 99 i els seus olis són els únics de la demarcació de Tarragona que s’han inclòs a la guia del 2019.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

55 trucades al @112 amb origen a diversos municipis de tot el litoral (des de Cadaqués a l'Ametlla de Mar) per un albirament lluminós al cel. #SASEMAR @salvamentogob indica que es correspon amb un meteorit o estrella fugaç. S'ha vist també des de València. #ProteccioCivil

Obrim diligències a un home que, després d'estar implicat en un accident de trànsit, es nega a fer la prova d'alcoholèmia i presenta símptomes d'haver consumit alcohol. 🥴
Ja li explicaran als jutjats ⚖️
Fes-ho fàcil. Si beus, no condueixis!
🚫🥃🚗🍷🚙🍸🚫
#Tortosa #pltortosa

⚠️⚠️Activat pla Alfa per risc d'incendi. Sigues prudent. No facis foc i evita riscos 🚫🔥
I si veus fum, avisa'ns
📞👮‍♀️👮‍♂️977448622 - 092 - 112
#pltortosa #Tortosa
https://t.co/6xR6iNYaEP

⛔️ L'N-340 està tallada a l'Aldea en tots dos sentits per aquesta incidència. Precaució! @transitn340 https://t.co/X2UNfvI9gS

Tren Est.França 19:13 - Tortosa 21:58 està detingut entre l'Aldea-Amposta i Camp-redó per incidència tècnica al propi tren.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST