L’Atenció Primària a les Terres de l’Ebre des de l’inici de la pandèmia s’ha realitzat no presencialment en un 70 %

Escrit per el 9 d'abril de 2020

L’Atenció Primària de Terres de l’Ebre ha adaptat la seva organització i estratègia davant la pandèmia de la COVID-19 per donar resposta a les necessitats de la població incorporant noves formes d’atenció i contacte amb l’usuari que garanteixen el seguiment evitant desplaçaments innecessaris.

En aquest sentit s’han potenciat els canals de comunicació no presencials com les consultes telefòniques i l’e-consulta  des del vessant clínic, així com la posada en marxa de canals de comunicació per agilitzar i facilitar els tràmits administratius. Aquesta tasca ha estat possible amb la implicació de tots els professionals que treballen a l’Atenció Primària tant assistencials com també personal administratiu.

Des de l’inici de la pandèmia les dades de l’Atenció Primària a les Terres de l’Ebre, el 70% de l’atenció de les consultes totals de l’Atenció Primària ha estat de forma no presencial. L’activitat diària telefònica ha passat de ser el 2,8% del total d’activitat al 36,7. L’activitat diària no presencial s’ha incrementat d’un 157%, més de 2.500 visites diàries. La activitat diària e-consulta ha passat del 0,45% al 7,28% . S’han incrementat les acreditacions de LMS de forma important. S’ha donat resposta a més de 2.000 peticions rebudes per part de la ciutadania telemàticament a través de la web (www.icsebre.cat/wg/contacta). S’atenen a les persones amb simptomatologia compatible amb el COVID 19 i es realitza cribratge i seguiment per localitzar o prevenir possibles complicacions a través d’un registre específic a cada centre d’Atenció Primària.

Al mateix temps, s’han garantit totes aquelles activitats no demorables que requereix la ciutadania en el seguiment de les seves patologies, seguint realitzant aquella atenció presencial que ho requereix.

Un paper fonamental de l’Atenció Primària és l’atenció al domicili, evitant així desplaçaments dels usuaris, donant resposta i resolent els problemes de salut en el nivell assistencial més adient.

En l’organització de l’Atenció Primària cal destacar la reorganització física dels diferents equips i unitats, adoptant mesures d’organització per poder assumir la demanda creixent d’atenció i el tractament adequat dels casos  i, alhora, preservar la salut dels treballador garantint la diferenciació de circuïts d’atenció segons patologia en els diferents centres.

Residències geriàtriques

Des de l’Atenció Primària Terres de l’Ebre s’ha engegat un programa de suport específic a les residències del territori per tal d’assegurar l’atenció sanitària i social dels pacients institucionalitzats durant la pandèmia COVID 19.

S’ha iniciat una actuació proactiva a totes les residències per garantir la seguretat clínica dels centres, minimitzant els potencials contagis, tant en pacients com en cuidadors  i professionals. Aquesta tasca s’ha fet de forma coordinada amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i la Unitat de Salut Pública territorial que ofereixen, en tot moment, assessorament i formació a les residències del territori.

En aquest sentit des de la Unitat Bàsica de Prevenció de la Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre s’han ofert cursos d’utilització dels equips de protecció individual a totes les residències del territori.

L’atenció Primària de Terres de l’Ebre s’ha reorganitzat a fi de poder oferir als residents dels centres del territori l’atenció més adequada al seu estat de salut, garantint en tot moment el suport a professionals i pacients.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

Increments de temps de recorregut en apropar-se a Barcelona Sants, amb afectacions que poden superar els 15 minuts per treballs a la infraestructura d'aquesta estació.

No prospera la moció de @Cs_Tortosa proposant mesures per garantir la minimització dels contagis de la #covid19 en l'espai públic. Hi han votat en contra @juntspertortosa @PSCTortosa @CUPTortosa i @esquerratortosa s'hi ha abstingut

El #pleTortosa aprova la moció de @Cs_Tortosa per demanar la millora de la neteja i manteniment del clavegueram, la neteja d'embornals per evitar inundacions i propagació de plagues així com la neteja viària. L'únic vot en contra ha estat el de la @CUPTortosa

El #PleTortosa aprova per unanimitat la moció d'@esquerratortosa per garantir el dret a l'habitatge digne. Es reclama que @Tortosa realitzi llistat dels pisos buits del municipi i sol.liciti la seva cessió als bancs i grans tenidors

El #PleTortosa la moció de @MovemTortosa reclamant que es retirin de l'espai públic les plaques on encara consta el tractament de Molt Honorable a l'expresident Jordi Pujol amb els vots a favor de tots els grups i l'abstenció de @juntspertortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’Atenció Primària de Terres de l’Ebre ha adaptat la seva organització i estratègia davant la pandèmia de la COVID-19 per donar resposta a les necessitats de la població incorporant noves formes d’atenció i contacte amb l’usuari que garanteixen el seguiment evitant desplaçaments innecessaris.

En aquest sentit s’han potenciat els canals de comunicació no presencials com les consultes telefòniques i l’e-consulta  des del vessant clínic, així com la posada en marxa de canals de comunicació per agilitzar i facilitar els tràmits administratius. Aquesta tasca ha estat possible amb la implicació de tots els professionals que treballen a l’Atenció Primària tant assistencials com també personal administratiu.

Des de l’inici de la pandèmia les dades de l’Atenció Primària a les Terres de l’Ebre, el 70% de l’atenció de les consultes totals de l’Atenció Primària ha estat de forma no presencial. L’activitat diària telefònica ha passat de ser el 2,8% del total d’activitat al 36,7. L’activitat diària no presencial s’ha incrementat d’un 157%, més de 2.500 visites diàries. La activitat diària e-consulta ha passat del 0,45% al 7,28% . S’han incrementat les acreditacions de LMS de forma important. S’ha donat resposta a més de 2.000 peticions rebudes per part de la ciutadania telemàticament a través de la web (www.icsebre.cat/wg/contacta). S’atenen a les persones amb simptomatologia compatible amb el COVID 19 i es realitza cribratge i seguiment per localitzar o prevenir possibles complicacions a través d’un registre específic a cada centre d’Atenció Primària.

Al mateix temps, s’han garantit totes aquelles activitats no demorables que requereix la ciutadania en el seguiment de les seves patologies, seguint realitzant aquella atenció presencial que ho requereix.

Un paper fonamental de l’Atenció Primària és l’atenció al domicili, evitant així desplaçaments dels usuaris, donant resposta i resolent els problemes de salut en el nivell assistencial més adient.

En l’organització de l’Atenció Primària cal destacar la reorganització física dels diferents equips i unitats, adoptant mesures d’organització per poder assumir la demanda creixent d’atenció i el tractament adequat dels casos  i, alhora, preservar la salut dels treballador garantint la diferenciació de circuïts d’atenció segons patologia en els diferents centres.

Residències geriàtriques

Des de l’Atenció Primària Terres de l’Ebre s’ha engegat un programa de suport específic a les residències del territori per tal d’assegurar l’atenció sanitària i social dels pacients institucionalitzats durant la pandèmia COVID 19.

S’ha iniciat una actuació proactiva a totes les residències per garantir la seguretat clínica dels centres, minimitzant els potencials contagis, tant en pacients com en cuidadors  i professionals. Aquesta tasca s’ha fet de forma coordinada amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i la Unitat de Salut Pública territorial que ofereixen, en tot moment, assessorament i formació a les residències del territori.

En aquest sentit des de la Unitat Bàsica de Prevenció de la Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre s’han ofert cursos d’utilització dels equips de protecció individual a totes les residències del territori.

L’atenció Primària de Terres de l’Ebre s’ha reorganitzat a fi de poder oferir als residents dels centres del territori l’atenció més adequada al seu estat de salut, garantint en tot moment el suport a professionals i pacients.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

Increments de temps de recorregut en apropar-se a Barcelona Sants, amb afectacions que poden superar els 15 minuts per treballs a la infraestructura d'aquesta estació.

No prospera la moció de @Cs_Tortosa proposant mesures per garantir la minimització dels contagis de la #covid19 en l'espai públic. Hi han votat en contra @juntspertortosa @PSCTortosa @CUPTortosa i @esquerratortosa s'hi ha abstingut

El #pleTortosa aprova la moció de @Cs_Tortosa per demanar la millora de la neteja i manteniment del clavegueram, la neteja d'embornals per evitar inundacions i propagació de plagues així com la neteja viària. L'únic vot en contra ha estat el de la @CUPTortosa

El #PleTortosa aprova per unanimitat la moció d'@esquerratortosa per garantir el dret a l'habitatge digne. Es reclama que @Tortosa realitzi llistat dels pisos buits del municipi i sol.liciti la seva cessió als bancs i grans tenidors

El #PleTortosa la moció de @MovemTortosa reclamant que es retirin de l'espai públic les plaques on encara consta el tractament de Molt Honorable a l'expresident Jordi Pujol amb els vots a favor de tots els grups i l'abstenció de @juntspertortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}
Etiquetes

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST