Els Mossos aixequen prop de 1.800 actes per desobeir el confinament a les Terres de l’Ebre

Escrit per el 10 d'abril de 2020

ACN.- Des del passat 14 de març, a les Terres de l’Ebre s’han aixecat 1.780 denúncies administratives a persones que incomplien el confinament. La majoria són ciutadans que es movien dins dels seus municipis sense justificació però també per desplaçaments pel corredor del litoral. A més a més, s’han detingut 21 persones per resistència –per reiteració dels fets- o atemptats a l’autoritat quan se’ls notificava la sanció. Vicenç Lleonart, intendent en cap de la Regió Policial de les Terres de l’Ebre, ha negat que s’hagi detectat un gran volum de desplaçament a segones residències de l’Ebre durant l’estat d’alarma. Malgrat tot, fins dilluns es faran més de 300 controls, sobretot als municipis marítims del territori.

Segons ha detallat l’intendent del cos de Mossos a l’Ebre, en els controls efectuats a les principals carreteres del territori, sobretot al corredor de l’AP-7 i l’N-340, el 95% del trànsit ha estat de camions i tràilers i usuaris de furgonetes. Els turismes que s’han interceptat, s’han inspeccionat i en molts casos es justificaven recorreguts interns entre municipis. “No és cert que hi ha un gran volum de gent que hagi vingut de fora aquests dies”, ha aclarit.

Des de les tres de la tarda d’aquest dijous fins al pròxim dilluns a la mitjanitm, els control s’intensifiquen. En aquest operatiu per la ‘No Setmana Santa’ s’augmentaran els controls –se n’establiran 327 amb gairebé 700 efectius desplegats-, en coordinació amb la resta de cossos policials i de seguretat. Es faran a l’AP-7, l’N-340, l’N-420 (enllaç amb Aragó) i la C-12 (Eix de l’Ebre) però també, per evitar “la picaresca”, en camins secundaris i corredors interns de la costa.

El director dels serveis territorials d’Interior a les Terres de l’Ebre, Joan Juan, ha apuntat que existeixen molts ciutadans empadronats a l’Ebre que no hi resideixen habitualment, fet que els ha permès tornar i passar el confinament al territori però que no es tracta d’un volum significatiu de persones. “Hem tingut un missatge molt clar de cara fora, que no era el moment de baixar de vacances al territori i crec que la gent ho ha entès. Alguns hauran esquivat els controls però són situacions esporàdiques”, ha afegit.

Reducció de la delinqüència

A les Terres de l’Ebre, l’extraordinari mes de març amb l’ordre de confinament ha suposat una reducció del 8% de la delinqüència, respecte al mes de març de l’any passat. L’intendent Lleonart ha destacat una caiguda del 12% dels delictes contra el patrimoni –que suposen el 70% dels registrats al territori-, i del 18% dels delictes amb força. Els robatoris amb força en domicilis han caigut un 10%, al món rural un 33% i en establiments un 21%. Només s’ha registrat un repunt dels robatoris en empreses –de 22 a 26 casos- i dels delictes amb intimidació –de 16 a 23 fets-.

El cos està fent un seguiment especial a les estafes per Internet, sobretot en els col·lectius de menors i joves. A les Terres de l’Ebre aquests fets han augmentat un 8,8%.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

🎙 No us podeu perdre l’entrevista en profunditat que li vam fer a @ManelOlle, on vam copsar la seua passió per l literatura, la llengua catalana i la cultura 👇🏻

🎙Entrevistem el rector de la @universitatURV , Josep Pallarès, per parlar sobre el nou curs universitari 👇🏻

Dins de les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat a #Tortosa, avui el passeig Moreira deixa de banda els vehicles i dona tot el protagonisme a les persones i als vehicles de mobilitat personal. Incentivem que hi haja una mobilitat més sostenible tots els dies de l'any.

4

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Des del passat 14 de març, a les Terres de l’Ebre s’han aixecat 1.780 denúncies administratives a persones que incomplien el confinament. La majoria són ciutadans que es movien dins dels seus municipis sense justificació però també per desplaçaments pel corredor del litoral. A més a més, s’han detingut 21 persones per resistència –per reiteració dels fets- o atemptats a l’autoritat quan se’ls notificava la sanció. Vicenç Lleonart, intendent en cap de la Regió Policial de les Terres de l’Ebre, ha negat que s’hagi detectat un gran volum de desplaçament a segones residències de l’Ebre durant l’estat d’alarma. Malgrat tot, fins dilluns es faran més de 300 controls, sobretot als municipis marítims del territori.

Segons ha detallat l’intendent del cos de Mossos a l’Ebre, en els controls efectuats a les principals carreteres del territori, sobretot al corredor de l’AP-7 i l’N-340, el 95% del trànsit ha estat de camions i tràilers i usuaris de furgonetes. Els turismes que s’han interceptat, s’han inspeccionat i en molts casos es justificaven recorreguts interns entre municipis. “No és cert que hi ha un gran volum de gent que hagi vingut de fora aquests dies”, ha aclarit.

Des de les tres de la tarda d’aquest dijous fins al pròxim dilluns a la mitjanitm, els control s’intensifiquen. En aquest operatiu per la ‘No Setmana Santa’ s’augmentaran els controls –se n’establiran 327 amb gairebé 700 efectius desplegats-, en coordinació amb la resta de cossos policials i de seguretat. Es faran a l’AP-7, l’N-340, l’N-420 (enllaç amb Aragó) i la C-12 (Eix de l’Ebre) però també, per evitar “la picaresca”, en camins secundaris i corredors interns de la costa.

El director dels serveis territorials d’Interior a les Terres de l’Ebre, Joan Juan, ha apuntat que existeixen molts ciutadans empadronats a l’Ebre que no hi resideixen habitualment, fet que els ha permès tornar i passar el confinament al territori però que no es tracta d’un volum significatiu de persones. “Hem tingut un missatge molt clar de cara fora, que no era el moment de baixar de vacances al territori i crec que la gent ho ha entès. Alguns hauran esquivat els controls però són situacions esporàdiques”, ha afegit.

Reducció de la delinqüència

A les Terres de l’Ebre, l’extraordinari mes de març amb l’ordre de confinament ha suposat una reducció del 8% de la delinqüència, respecte al mes de març de l’any passat. L’intendent Lleonart ha destacat una caiguda del 12% dels delictes contra el patrimoni –que suposen el 70% dels registrats al territori-, i del 18% dels delictes amb força. Els robatoris amb força en domicilis han caigut un 10%, al món rural un 33% i en establiments un 21%. Només s’ha registrat un repunt dels robatoris en empreses –de 22 a 26 casos- i dels delictes amb intimidació –de 16 a 23 fets-.

El cos està fent un seguiment especial a les estafes per Internet, sobretot en els col·lectius de menors i joves. A les Terres de l’Ebre aquests fets han augmentat un 8,8%.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

🎙 No us podeu perdre l’entrevista en profunditat que li vam fer a @ManelOlle, on vam copsar la seua passió per l literatura, la llengua catalana i la cultura 👇🏻

🎙Entrevistem el rector de la @universitatURV , Josep Pallarès, per parlar sobre el nou curs universitari 👇🏻

Dins de les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat a #Tortosa, avui el passeig Moreira deixa de banda els vehicles i dona tot el protagonisme a les persones i als vehicles de mobilitat personal. Incentivem que hi haja una mobilitat més sostenible tots els dies de l'any.

4

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST