S’inicien les obres de conservació i restauració de l’església de Sant Agustí d’Alfara de Carles

Escrit per el 7 de maig de 2020

Avui dijous es posen en marxa les obres de conservació i restauració de l’església parroquial de Sant Agustí d’Alfara de Carles. Concretament s’inicia la fase 1, que consisteix en la restauració de les cobertes. Una obra molt important, donat que es tracta d’un dels temples que presenta pitjor estat de conservació de tota la Diòcesi de Tortosa. La construcció data de la segona meitat del segle XVIII i d’estil barroc i més classicista a l’interior, declarat Bé Cultural d’Interès Local. Però la seva torre-campanar va ser declarada Bé Cultural d’Interès Nacional, ja que és una torre defensa d’origen medieval. El pas del temps han fet sorgir un conjunt de patologies que fan necessària una intervenció. Des d’importants humitats, esquerden i fissures a la teulada de plaques de fibrociment, fins a un mal estat de conservació del cel ras que podria provocar un despreniment. El sacerdot de la parròquia, Miquel Gasulla, assenyala la importància de l’obra, ja que el mal estat del temple els feia celebrar els oficis a l’entrada de l’edifici.

Les obres s’han dividit en dues fases. En la primera, que tot just s’engega avui, constarà en l’eliminació del fibrociment, la retirada del cel ras, la reconstrucció de les cornises perimetrals desaparegudes i la recuperació de les finestres laterals per dotar-li de més il·luminació, entre altres actuacions. S’aprofitarà la intervenció per instal·lar una nova estructura de fusta que generarà l’efecte visual de corbes per recordar les voltes desaparegudes, donat que la seva reconstrucció era inviable.

Les obres de la primera fase han estat adjudicades a l’empresa Obres Tomàs Estrada, per més de 140 mil euros. Pel que fa la retirada de la coberta de fibrociment a Olegario Estrada per un import de gairebé 8 mil euros. El finançament correra a càrrec del Bisbat de Tortosa, la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Entrevista a l'Alcaldessa de #Tortosa @meritxellroige per fer #balanç dels 2 anys de Mandat municipal a l'Ajuntament de @Tortosa , avui que es compleix el segon aniversari de la seva elecció com a alcaldessa de la ciutat.
https://t.co/gq9Efq5odH

Circulació fora d'horari habitual, derivat d'haver-se col·locat objectes a la zona de vies a l'estació de Sitges.

Tren Estació de França 12:43 - Tortosa 15:24 circula amb 35 minuts de demora derivat atropellament a Estació de França.

Escolteu en directe el #Balanç de Mandat dels 2 anys de Govern municipal a @Tortosa a càrrec de l’Alcaldessa @meritxellroige al 103.3FM i a https://t.co/WjkmdzTPk4 Organitza @PeriodistesEbre @periodistes_cat

2

🔉 DE POBLE EN POBLE: Marisa Panisello, portaveu de la Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes de Tortosa. 📻 https://t.co/QzBldCzBB9

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Avui dijous es posen en marxa les obres de conservació i restauració de l’església parroquial de Sant Agustí d’Alfara de Carles. Concretament s’inicia la fase 1, que consisteix en la restauració de les cobertes. Una obra molt important, donat que es tracta d’un dels temples que presenta pitjor estat de conservació de tota la Diòcesi de Tortosa. La construcció data de la segona meitat del segle XVIII i d’estil barroc i més classicista a l’interior, declarat Bé Cultural d’Interès Local. Però la seva torre-campanar va ser declarada Bé Cultural d’Interès Nacional, ja que és una torre defensa d’origen medieval. El pas del temps han fet sorgir un conjunt de patologies que fan necessària una intervenció. Des d’importants humitats, esquerden i fissures a la teulada de plaques de fibrociment, fins a un mal estat de conservació del cel ras que podria provocar un despreniment. El sacerdot de la parròquia, Miquel Gasulla, assenyala la importància de l’obra, ja que el mal estat del temple els feia celebrar els oficis a l’entrada de l’edifici.

Les obres s’han dividit en dues fases. En la primera, que tot just s’engega avui, constarà en l’eliminació del fibrociment, la retirada del cel ras, la reconstrucció de les cornises perimetrals desaparegudes i la recuperació de les finestres laterals per dotar-li de més il·luminació, entre altres actuacions. S’aprofitarà la intervenció per instal·lar una nova estructura de fusta que generarà l’efecte visual de corbes per recordar les voltes desaparegudes, donat que la seva reconstrucció era inviable.

Les obres de la primera fase han estat adjudicades a l’empresa Obres Tomàs Estrada, per més de 140 mil euros. Pel que fa la retirada de la coberta de fibrociment a Olegario Estrada per un import de gairebé 8 mil euros. El finançament correra a càrrec del Bisbat de Tortosa, la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Entrevista a l'Alcaldessa de #Tortosa @meritxellroige per fer #balanç dels 2 anys de Mandat municipal a l'Ajuntament de @Tortosa , avui que es compleix el segon aniversari de la seva elecció com a alcaldessa de la ciutat.
https://t.co/gq9Efq5odH

Circulació fora d'horari habitual, derivat d'haver-se col·locat objectes a la zona de vies a l'estació de Sitges.

Tren Estació de França 12:43 - Tortosa 15:24 circula amb 35 minuts de demora derivat atropellament a Estació de França.

Escolteu en directe el #Balanç de Mandat dels 2 anys de Govern municipal a @Tortosa a càrrec de l’Alcaldessa @meritxellroige al 103.3FM i a https://t.co/WjkmdzTPk4 Organitza @PeriodistesEbre @periodistes_cat

2

🔉 DE POBLE EN POBLE: Marisa Panisello, portaveu de la Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes de Tortosa. 📻 https://t.co/QzBldCzBB9

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST