Tortosa prepara una campanya per promoure el comerç local que inclou la gratuïtat de la primera hora de zona blava

Escrit per el 22 de maig de 2020

El govern municipal de Tortosa prepara una campanya de promoció del comerç local de la ciutat per ajudar a reactivar l’activitat després de l’aturada provocada per la pandèmia de coronavirus. La campanya inclou un seguit d’accions que volen incentivar les compres a les botigues, tant entre la gent de Tortosa com entre la resta de població de les Terres de l’Ebre, el nord de Castelló o Matarranya.  

Un dels punts més importants d’aquest seguit de mesures suposarà la gratuïtat de la zona blava durant la primera hora d’estacionament. S’allargarà durant sis mesos i s’aplicarà al primer tiquet diari per a cada vehicle fent servir l’aplicació mòbil (APP) Aparcar Tortosa. L’ús de les noves tecnologies també permetrà evitar al màxim el contacte amb els expenedors situats a la zona blava, reduint la possibilitat que es convertisca en un possible focus de propagació del virus. Així ho ha explicat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé…

La modificació de l’ordenança que regula l’estacionament de la zona blava s’haurà d’aprovar al ple extraordinari previst pel dijous 28 de maig i la mesura serà efectiva després del període d’exposició al públic preceptiu.

 

D’altra banda, Roigé  també ha detallat les mesures que s’han hagut d’adoptar des de l’inici del 2020 per fer front a les dos crisis que ha patit la ciutat: la del Covid-19 i la del temporal Glòria. En total, s’hi han hagut de destinar 160.000 euros del fons de contingència, previst al pressupost municipal per a situacions inesperades. 

 Pel que fa a la pandèmia de coronavirus, l’Ajuntament ha destinat més de 25.000 euros per incorporar elements de protecció als diferents equipaments municipals, com ara mampares, de les quals se n’han instal·lat gairebé un centenar, especialment als llocs d’atenció a la ciutadania. A més s’han destinat més de 17.000 euros a l’adquisició d’elements de protecció individual com són mascaretes, gel hidroalcohòlic desinfectant, granotes o ulleres. 

Pel que fa a l’altra gran crisi que ha calgut abordar des de l’inici d’any, la provocada pel temporal Glòria del final del gener, l’Ajuntament ha hagut de destinar més de 96.000 euros a l’arranjament de camins o d’equipaments municipals. La part més important s’ha centrat en les partides de Sant Llàtzer, l’Horta de Pimpí, Vinallop o el Coll de l’Alba. També al parc dels Països Catalans, la pujada al Seminari, la pujada a Sant Josep de la Muntanya o la pujada al Parador. Igualment es van arranjar les teulades del mercat, de la comissaria de la Policia Local, de l’ajuntament, del magatzem de la brigada o de l’antiga nau d’Indo, reconvertida en espai cultural.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

L’Ajuntament de Tortosa suspèn la Festa del #Renaixement i la proclamació de pubilles de les Festes de la Cinta https://t.co/ou71YDZnGJ

El govern de @Tortosa presenta un Pla de Reactivació Econòmica i Social per la covid-19 que inclou 175 mesures https://t.co/q7gqucB6nN

El gerent del llagut turístic @lo_sirgador de #Tortosa reclama poder tornar a l'activitat https://t.co/YjHRPSzXKK

Nova oportunitat per veure l'exposició 'Albert Fabà o la revolta permanent’ al @MuseudeTortosa fins al 27 de juny https://t.co/27ak4YoDkP

La corporació municipal de #Tortosa se suma al minut de silenci en record a les víctimes provocades per la pandèmia de coronavirus.

2

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El govern municipal de Tortosa prepara una campanya de promoció del comerç local de la ciutat per ajudar a reactivar l’activitat després de l’aturada provocada per la pandèmia de coronavirus. La campanya inclou un seguit d’accions que volen incentivar les compres a les botigues, tant entre la gent de Tortosa com entre la resta de població de les Terres de l’Ebre, el nord de Castelló o Matarranya.  

Un dels punts més importants d’aquest seguit de mesures suposarà la gratuïtat de la zona blava durant la primera hora d’estacionament. S’allargarà durant sis mesos i s’aplicarà al primer tiquet diari per a cada vehicle fent servir l’aplicació mòbil (APP) Aparcar Tortosa. L’ús de les noves tecnologies també permetrà evitar al màxim el contacte amb els expenedors situats a la zona blava, reduint la possibilitat que es convertisca en un possible focus de propagació del virus. Així ho ha explicat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé…

La modificació de l’ordenança que regula l’estacionament de la zona blava s’haurà d’aprovar al ple extraordinari previst pel dijous 28 de maig i la mesura serà efectiva després del període d’exposició al públic preceptiu.

 

D’altra banda, Roigé  també ha detallat les mesures que s’han hagut d’adoptar des de l’inici del 2020 per fer front a les dos crisis que ha patit la ciutat: la del Covid-19 i la del temporal Glòria. En total, s’hi han hagut de destinar 160.000 euros del fons de contingència, previst al pressupost municipal per a situacions inesperades. 

 Pel que fa a la pandèmia de coronavirus, l’Ajuntament ha destinat més de 25.000 euros per incorporar elements de protecció als diferents equipaments municipals, com ara mampares, de les quals se n’han instal·lat gairebé un centenar, especialment als llocs d’atenció a la ciutadania. A més s’han destinat més de 17.000 euros a l’adquisició d’elements de protecció individual com són mascaretes, gel hidroalcohòlic desinfectant, granotes o ulleres. 

Pel que fa a l’altra gran crisi que ha calgut abordar des de l’inici d’any, la provocada pel temporal Glòria del final del gener, l’Ajuntament ha hagut de destinar més de 96.000 euros a l’arranjament de camins o d’equipaments municipals. La part més important s’ha centrat en les partides de Sant Llàtzer, l’Horta de Pimpí, Vinallop o el Coll de l’Alba. També al parc dels Països Catalans, la pujada al Seminari, la pujada a Sant Josep de la Muntanya o la pujada al Parador. Igualment es van arranjar les teulades del mercat, de la comissaria de la Policia Local, de l’ajuntament, del magatzem de la brigada o de l’antiga nau d’Indo, reconvertida en espai cultural.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

L’Ajuntament de Tortosa suspèn la Festa del #Renaixement i la proclamació de pubilles de les Festes de la Cinta https://t.co/ou71YDZnGJ

El govern de @Tortosa presenta un Pla de Reactivació Econòmica i Social per la covid-19 que inclou 175 mesures https://t.co/q7gqucB6nN

El gerent del llagut turístic @lo_sirgador de #Tortosa reclama poder tornar a l'activitat https://t.co/YjHRPSzXKK

Nova oportunitat per veure l'exposició 'Albert Fabà o la revolta permanent’ al @MuseudeTortosa fins al 27 de juny https://t.co/27ak4YoDkP

La corporació municipal de #Tortosa se suma al minut de silenci en record a les víctimes provocades per la pandèmia de coronavirus.

2

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST