Mar Lleixà anuncia que la reobertura dels Centres d’Atenció Primària es realitzarà en els pròxims dies

Escrit per el 2 de juny de 2020

La directora de Serveis Territorials de Salut a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha anunciat que en els pròxims dies reobriran els Centres d’Atenció Primaria que a dia d’avui continuen sense oferir servei presencial.

Tot i això la directora encara no ha determinat quin dia en concret es tornaran a activar i ha donat de marge entre aquesta setmana i la vinent. Els Centres d’Atenció Primària es van reorganitzar a l’inici de l’estat d’alarma amb un Pla de Contingència, que va obligar a tancar aquells centres més petits que no permetien realitzar circuits diferenciats per a pacients sospitosos de coronavirus. L’evolució positiva de la pandèmia al territori permetrà tornar l’activitat aquests centres. La directora de Salut a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha deixat clar que seran els professionals qui faran el triatge via telemàtica d’aquells pacients que hagin de realitzar una visita presencial.

En el cas dels consultoris locals, el contacte telemàtic també servirà per derivar la visita al CAP de capçalera o bé per concertar una cita al mateix consultori. Segons les necessitats, els horaris dels centres podran variar setmanalment. Quan es realitzi la visita presencial, els usuaris hauran de seguir les mesures de protecció, com l’ús obligatori de mascareta, la neteja de mans, la distància de seguretat i l’assistència puntual i individual a la cita. Lleixà ha remarcat que per als casos d’urgència, la premissa és trucar en primer lloc al 061, el qual activarà els recursos necessaris. De cara a l’estiu, Lleixà ha assegurat que als municipis de costa es reforçarà com cada any el personal, però amb una nova proposta.

Lleixà ja ha traslladat la nova reordenació als consells d’alcaldes de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, mentre que demà ho farà arribar al del Montsià i dijous al Baix Ebre per concretar els nous horaris d’atenció dels CAPs.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

La directora de Serveis Territorials de Salut a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha anunciat que en els pròxims dies reobriran els Centres d’Atenció Primaria que a dia d’avui continuen sense oferir servei presencial.

Tot i això la directora encara no ha determinat quin dia en concret es tornaran a activar i ha donat de marge entre aquesta setmana i la vinent. Els Centres d’Atenció Primària es van reorganitzar a l’inici de l’estat d’alarma amb un Pla de Contingència, que va obligar a tancar aquells centres més petits que no permetien realitzar circuits diferenciats per a pacients sospitosos de coronavirus. L’evolució positiva de la pandèmia al territori permetrà tornar l’activitat aquests centres. La directora de Salut a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha deixat clar que seran els professionals qui faran el triatge via telemàtica d’aquells pacients que hagin de realitzar una visita presencial.

En el cas dels consultoris locals, el contacte telemàtic també servirà per derivar la visita al CAP de capçalera o bé per concertar una cita al mateix consultori. Segons les necessitats, els horaris dels centres podran variar setmanalment. Quan es realitzi la visita presencial, els usuaris hauran de seguir les mesures de protecció, com l’ús obligatori de mascareta, la neteja de mans, la distància de seguretat i l’assistència puntual i individual a la cita. Lleixà ha remarcat que per als casos d’urgència, la premissa és trucar en primer lloc al 061, el qual activarà els recursos necessaris. De cara a l’estiu, Lleixà ha assegurat que als municipis de costa es reforçarà com cada any el personal, però amb una nova proposta.

Lleixà ja ha traslladat la nova reordenació als consells d’alcaldes de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, mentre que demà ho farà arribar al del Montsià i dijous al Baix Ebre per concretar els nous horaris d’atenció dels CAPs.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST