La Via Verda de la Val de Zafán incrementa un 25% els usuaris al tram del Baix Ebre

Escrit per el 13 d'octubre de 2021

Durant el 2021 s’han incrementat en un 25% els usuaris de la Via Verda Val de Zafán al tram Baix Ebre, 325.000 persones més respecte el 2020. Unes xifres que s’han aconseguit gràcies als tres comptadors que hi ha instal·lats des de finals de 2019 a Tortosa, l’antiga estació d’Aldover i de Benifallet. D’aquests usuaris 156.000 s’han desplaça amb bicicleta i 167.000 a peu. 

Des del Consell Comarcal del Baix Ebre remarquen que aquest increment del 25% d’usuaris, amb una mitjana diària de 1.189 vianants i ciclistes, consolida la Via Verda com un atractiu turístic de les Terres de l’Ebre.  El president de l’ens comarcal Xavier Faura, destaca també que les xifres comparatives entre el 2020-2021 han permès assolir un dels objectius que s’havien marcat: la desestacionalització del turisme. Durant els mesos de juliol i agost s’han mantingut els usuaris, mentre que han augmentat durant la Setmana Santa i el mes de setembre. Ara el següent repte és convertir la Via Verda en referent internacional de cicloturisme.

Els comptadors es van instal·lar a Tortosa, a l’antiga estació d’Aldover i a l’antiga estació de Benifallet a finals de 2019. Dels seus registres es desprèn que l’augment més significatiu ha estat a Benifallet, amb un 55% més d’usuaris, seguit d’Aldover, amb un creixement del 35% i a Tortosa amb el 16%. Mentre que al comptador de Tortosa més de la meitat són vianants, a Benifallet i Aldover predominen els ciclistes amb un 70%. Francesc Vallespí, vicepresident del CCBE i conseller de Turisme, destaca que amb aquestes dades es referma l’aposta per continuar millorant aquest atractiu turístic.

En aquest sentit, està previst que el proper mes de desembre comencen les obres per instal·lar l’enllumenat al tram entre Tortosa i Roquetes, on en alguns punts també s’ampliarà la via i es plantarà arbrat. El projecte té un cost de 190.000 euros, subvencionat per la Diputació de Tarragona.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⭕INFORMACIÓ RELLEVANT ⭕

Noves mesures vigents a partir d'avui divendres 15 d'octubre

#coronavirus #covid19 #protecciocivil #protecciocivilgeneralitat

Lliurem al @ProjecteEmma els 4.803 euros que vam recaptar a #Tortosa amb motiu del concert de Sopa de Cabra, inclòs al programa de festes de la Cinta 2021. Estos recursos serviran per reforçar la investigació que duen a terme contra el càncer de mama. Molts èxits en la recerca!

Calçada restringida (Obres): AP-7 | AMETLLA DE MAR | Sentit Sud cap a CASTELLÓ | Punt km. 297.3-308.8 | 10:38

Aquí us deixem l’entrevista a @RobOlivan amb motiu del festival Artèria Tortosa

La instal·lació Gold Digger dels Reials Col·legis guanyadora del 8è @acelobertfest. Felicitats! Podeu seguir gaudint de les intervencions fins el dia 12. Us recomano visitar-les tant de dia com de nit. Enhorabona a tots els participants i gràcies a l'equip d'A Cel Obert.

4

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Durant el 2021 s’han incrementat en un 25% els usuaris de la Via Verda Val de Zafán al tram Baix Ebre, 325.000 persones més respecte el 2020. Unes xifres que s’han aconseguit gràcies als tres comptadors que hi ha instal·lats des de finals de 2019 a Tortosa, l’antiga estació d’Aldover i de Benifallet. D’aquests usuaris 156.000 s’han desplaça amb bicicleta i 167.000 a peu. 

Des del Consell Comarcal del Baix Ebre remarquen que aquest increment del 25% d’usuaris, amb una mitjana diària de 1.189 vianants i ciclistes, consolida la Via Verda com un atractiu turístic de les Terres de l’Ebre.  El president de l’ens comarcal Xavier Faura, destaca també que les xifres comparatives entre el 2020-2021 han permès assolir un dels objectius que s’havien marcat: la desestacionalització del turisme. Durant els mesos de juliol i agost s’han mantingut els usuaris, mentre que han augmentat durant la Setmana Santa i el mes de setembre. Ara el següent repte és convertir la Via Verda en referent internacional de cicloturisme.

Els comptadors es van instal·lar a Tortosa, a l’antiga estació d’Aldover i a l’antiga estació de Benifallet a finals de 2019. Dels seus registres es desprèn que l’augment més significatiu ha estat a Benifallet, amb un 55% més d’usuaris, seguit d’Aldover, amb un creixement del 35% i a Tortosa amb el 16%. Mentre que al comptador de Tortosa més de la meitat són vianants, a Benifallet i Aldover predominen els ciclistes amb un 70%. Francesc Vallespí, vicepresident del CCBE i conseller de Turisme, destaca que amb aquestes dades es referma l’aposta per continuar millorant aquest atractiu turístic.

En aquest sentit, està previst que el proper mes de desembre comencen les obres per instal·lar l’enllumenat al tram entre Tortosa i Roquetes, on en alguns punts també s’ampliarà la via i es plantarà arbrat. El projecte té un cost de 190.000 euros, subvencionat per la Diputació de Tarragona.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⭕INFORMACIÓ RELLEVANT ⭕

Noves mesures vigents a partir d'avui divendres 15 d'octubre

#coronavirus #covid19 #protecciocivil #protecciocivilgeneralitat

Lliurem al @ProjecteEmma els 4.803 euros que vam recaptar a #Tortosa amb motiu del concert de Sopa de Cabra, inclòs al programa de festes de la Cinta 2021. Estos recursos serviran per reforçar la investigació que duen a terme contra el càncer de mama. Molts èxits en la recerca!

Calçada restringida (Obres): AP-7 | AMETLLA DE MAR | Sentit Sud cap a CASTELLÓ | Punt km. 297.3-308.8 | 10:38

Aquí us deixem l’entrevista a @RobOlivan amb motiu del festival Artèria Tortosa

La instal·lació Gold Digger dels Reials Col·legis guanyadora del 8è @acelobertfest. Felicitats! Podeu seguir gaudint de les intervencions fins el dia 12. Us recomano visitar-les tant de dia com de nit. Enhorabona a tots els participants i gràcies a l'equip d'A Cel Obert.

4

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}
Etiquetes

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST