L’economia ebrenca resisteix durant 2020 gràcies a les bones xifres dels sectors agroalimentari i turístic.

Escrit per el 18 d'octubre de 2021

Els sector agroalimentari i el turístic han estat els sectors que han ajudat l’economia ebrenca a resistir durant aquest 2020. Ho confirma l’Informe d’Economia Local i Regional elaborat per la URV, que destaca les bones dades d’aquests àmbits econòmics respecte la mitjana catalana. L’estudi també apunta que les Terres de l’Ebre han guanyat població durant la pandèmia

Segons l’informe d’economia local i regional de la URV, a l’estiu del  2020 s’han mantingut el 67% dels visitants i el 72% de pernoctacions a les TE, mentre que la indústria agroalimentària ha incrementat un 5,5% les exportacions de productes no transformats respecte l’any anterior. El director de la Càtedra d’Economia Local i Regional (CELIR) de la URV, Juan Antonio Duro, ha destacat la resiliència del conjunt de les Terres de l’Ebre davant l’embat de la pandèmia en comparació a la mitjana catalana….

L’atur va pujar un 19,93% respecte al 2019, especialment en els sectors de la construcció i els serveis. L’informe apunta que els sectors més castigats per la desocupació són la construcció i els serveis, mentre que el sector de l’atur al sector de la indústria també ha pujat, però en menor mesura, en un 8% més respecte l’any anterior. Segons els economistes, les dades actuals de desocupació són similars a les del 2017. Estadísticament, les comarques del Montsià i Baix Ebre son les que acumulen més persones sense feina.

Pel que fa a la població, la pandèmia ha comportat un increment d’habitants en totes les comarques ebrenques, a excepció de la Terra Alta. Segons el director de la CELIR, els municipis ubicats a l’interior o a la costa, així com també les capitals de comarca, son els que s’han beneficiat d’un creixement més gran de la població. “

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

🎄Tots els detalls de la Fira de Nadal i la pista de gel de #Tortosa 👇🏼

@Tortosa @Tortosames @Sisco_72

🥇📃 Entrevistem als guanyadors dels Premis de Recerca 2021 del @CCBaixEbre
No us ho perdeu👇🏼

Núria Aragonés té 18 anys i ja ha publicat un llibre 'El fotògraf tortosí de Mauthausen'. L'obra va nèixer arran el seu treball de recerca i s'inclou a la col·lecció 'Ebrencs al camp de concentració que edita Amics i Amigues de l'Ebre. Ens ho explica 👇🏽

@Marc_educacio

🎙️Per als més nostàlgics vam entrevistar a Jaume Cordorniu, autor del 📘 'Històries de la #Harlem ' 🎶

⚠ Atenció. El Meteocat alerta que durant les pròximes hores encara hi poden haver precipitacions molt intenses, que poden anar acompanyades d'altres episodis violents. Eviteu barrancs i zones inundables.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Els sector agroalimentari i el turístic han estat els sectors que han ajudat l’economia ebrenca a resistir durant aquest 2020. Ho confirma l’Informe d’Economia Local i Regional elaborat per la URV, que destaca les bones dades d’aquests àmbits econòmics respecte la mitjana catalana. L’estudi també apunta que les Terres de l’Ebre han guanyat població durant la pandèmia

Segons l’informe d’economia local i regional de la URV, a l’estiu del  2020 s’han mantingut el 67% dels visitants i el 72% de pernoctacions a les TE, mentre que la indústria agroalimentària ha incrementat un 5,5% les exportacions de productes no transformats respecte l’any anterior. El director de la Càtedra d’Economia Local i Regional (CELIR) de la URV, Juan Antonio Duro, ha destacat la resiliència del conjunt de les Terres de l’Ebre davant l’embat de la pandèmia en comparació a la mitjana catalana….

L’atur va pujar un 19,93% respecte al 2019, especialment en els sectors de la construcció i els serveis. L’informe apunta que els sectors més castigats per la desocupació són la construcció i els serveis, mentre que el sector de l’atur al sector de la indústria també ha pujat, però en menor mesura, en un 8% més respecte l’any anterior. Segons els economistes, les dades actuals de desocupació són similars a les del 2017. Estadísticament, les comarques del Montsià i Baix Ebre son les que acumulen més persones sense feina.

Pel que fa a la població, la pandèmia ha comportat un increment d’habitants en totes les comarques ebrenques, a excepció de la Terra Alta. Segons el director de la CELIR, els municipis ubicats a l’interior o a la costa, així com també les capitals de comarca, son els que s’han beneficiat d’un creixement més gran de la població. “

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

🎄Tots els detalls de la Fira de Nadal i la pista de gel de #Tortosa 👇🏼

@Tortosa @Tortosames @Sisco_72

🥇📃 Entrevistem als guanyadors dels Premis de Recerca 2021 del @CCBaixEbre
No us ho perdeu👇🏼

Núria Aragonés té 18 anys i ja ha publicat un llibre 'El fotògraf tortosí de Mauthausen'. L'obra va nèixer arran el seu treball de recerca i s'inclou a la col·lecció 'Ebrencs al camp de concentració que edita Amics i Amigues de l'Ebre. Ens ho explica 👇🏽

@Marc_educacio

🎙️Per als més nostàlgics vam entrevistar a Jaume Cordorniu, autor del 📘 'Històries de la #Harlem ' 🎶

⚠ Atenció. El Meteocat alerta que durant les pròximes hores encara hi poden haver precipitacions molt intenses, que poden anar acompanyades d'altres episodis violents. Eviteu barrancs i zones inundables.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST