Fem 1 tast 24/11/2021

Escrit per el 24 de novembre de 2021

 

ESCUDELLA I CARN D’OLLA
Ingredients:
– 4 l d’aigua
– 4 trossos de costella de vedella o
jarret (pot ser amb ós)
– ossos del moll
– ½ gallina
– 1 tros de cansalada fresca
– 1 baldana sacsanuda (arròs)
– 200 g de cigrons
– 2 pataques grosses
– 1 nap, 1 xirivia,
– 1 porro, api
– 4 pastanagues
– 1 col petita
– 250 g de carn picada
– 1 ou
– 1 dent d’all, julivert
– Llesca de pa remullat
– Farina
– Galets, safrà, sal
Preparació:
– Posar en remull els cigrons el dia abans.
– Rentar les carns i posar-ho tot en una olla al foc amb aigua freda.
– Quan arrenqui el bull, traieu l’escuma, afegir els cigrons escorreguts i deixar coure
tapat i a foc suau durant.
– Mentrestant, feu la pilota amb la carn picada, l’all i el julivert picats, l’ou, la molla de
pa remullada i ben escorreguda i un polsim de sal. Formar una o dos pilotes grosses i
enfarinar lleugerament. Quan l’olla porti 60’de cocció afegir-hi la pilota.
– Passats 30’ afegir les verdures netes, la col sencera, les pataques tallades a quarts, la
baldana, el safrà i deixar coure 30’ més.
– Quan sigui tot cuit, separar i colar brou de l’olla i en una cassola a part coure la pasta.
– Un cop cuits els galets, rectificar de sal i servir, primer l’escudella i després los
cigrons, les verdures i les carns.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

 

ESCUDELLA I CARN D’OLLA
Ingredients:
– 4 l d’aigua
– 4 trossos de costella de vedella o
jarret (pot ser amb ós)
– ossos del moll
– ½ gallina
– 1 tros de cansalada fresca
– 1 baldana sacsanuda (arròs)
– 200 g de cigrons
– 2 pataques grosses
– 1 nap, 1 xirivia,
– 1 porro, api
– 4 pastanagues
– 1 col petita
– 250 g de carn picada
– 1 ou
– 1 dent d’all, julivert
– Llesca de pa remullat
– Farina
– Galets, safrà, sal
Preparació:
– Posar en remull els cigrons el dia abans.
– Rentar les carns i posar-ho tot en una olla al foc amb aigua freda.
– Quan arrenqui el bull, traieu l’escuma, afegir els cigrons escorreguts i deixar coure
tapat i a foc suau durant.
– Mentrestant, feu la pilota amb la carn picada, l’all i el julivert picats, l’ou, la molla de
pa remullada i ben escorreguda i un polsim de sal. Formar una o dos pilotes grosses i
enfarinar lleugerament. Quan l’olla porti 60’de cocció afegir-hi la pilota.
– Passats 30’ afegir les verdures netes, la col sencera, les pataques tallades a quarts, la
baldana, el safrà i deixar coure 30’ més.
– Quan sigui tot cuit, separar i colar brou de l’olla i en una cassola a part coure la pasta.
– Un cop cuits els galets, rectificar de sal i servir, primer l’escudella i després los
cigrons, les verdures i les carns.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST