Les Terres de l’Ebre obtenen més de 9M€ amb el conjunt d’esmenes als pressupostos de l’Estat

Escrit per el 30 de novembre de 2021

La demarcació de Tarragona obté prop de 300 milions d’euros dels pressupostos generals de l’Estat després de les incorporacions de tot el paquet d’esmenes presentades pels partits del PDeCAT i ERC, que van donar suport als comptes. D’aquests, 9 milions 250 mil euros, seran per actuacions a les Terres de l’Ebre. Amb les esmenes s’han pogut incloure 2 milions d’euros per a obres de restauració de l’embassament de Flix, 1,8 milions per l’accés d’Amposta amb la N-340, 1,5 milions per al nou pavelló dels Josepets de Tortosa, 1 milió per al Delta de l’Ebre, 500.000 euros pel passeig de ronda de Salou, i 500.000 euros per reactivar el Monestir de Poblet, entre d’altres.

Concretament el PDECAT, a més d’aconseguir un milió i mig d’euros per construir un pavelló a l’antic col.legi Sa t Josep, ha arribat a un acord per poder rehabilitar l’accés i condicionament dels espais museístics del Centre d’Estudis de la Batalla de l’Ebre a Gandesa, amb una partida de 200.000 €. El diputat tortosí Ferran Bel també ha negociat 350.000 € per a la Fundació Doctor Ferran, que farà possible el Centre d’Innovació en Simulació Clínica de Realitat Virtual. Els PGE també inclouen una partida de 500.000 € per complir el compromís del govern espanyol amb el Partit Demòcrata per tal d’actuar a la N-340 al seu pas per l’Aldea. A més, els demòcrates han pactat 50.000 € per a l’Observatori de l’Ebre i una altra pel mateix import per al Terres Travel Festival – Films & Creativity.

 També s’ha acceptat, com a esmena conjunta amb altres grups, un milió d’euros d’inversió per fer estudi del desdoblament de la N-420 entre Alcanyís i Reus

Pel que fa a les esmenes d’ERC, permetran aportar a les Terres de l’Ebre 6,6 milions d’euros. Així es destinaran 2 milions d’euros a obres de restauració de l’embassament de Flix i al pla de restitució territorial. La diputada republicana Norma Pujol destaca que, després de gairebé una dècada de presentar als PGE una esmena reclamant diners per fer un pla pilot per transferir sediments des dels embassaments a la plana deltaica de l’Ebre, s’han aconseguit 500.000 euros per a la recuperació i gestió dels sediments. Els republicans també han incorporat una partida de 500.000 euros destinada als primers contractes en projectes de mitigació dels efectes de l’emergència climàtica al Delta de l’Ebre.

D’altra banda, s’han aconseguit 1,8 milions d’euros per executar el projecte redactat l’any 2014 de millora i adequació de l’accés d’Amposta amb la carretera N-340. A més, també es destinaran 250.000 euros per executar la millora de la intersecció de la carretera N-340 amb la Ràpita. Finalment, ERC també ha pactat el compromís d’aportar 1.540.000 d’euros perquè les corporacions locals puguin millorar equipaments i infraestructures derivades dels Plans d’Emergència Nuclear.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Mor l’exregidora de l’Ajuntament de @Tortosa i Presidenta Fundadora de l’Associació de Familiars i Mallats d’Alzheimer, a l’edat de 71 anys

Recupera el ‘Fem Gran la Festa’ d’avui i escolta l’entrevista a la Procuradora en cap, @meritxellroige , i al @CorLabinota que ens ha fet un tast del seu espectacle ‘Embolica que fa amor’. També hem parlat d’història, cuina i agenda!
https://t.co/lKmjn80tQT

#festadelrenaixement

2

Avui el ‘Fem Gran la Festa’ es trasllada a la plaça de la Cinta’!

Sintonitza’ns al 103.3 FM o a https://t.co/WjkmdzTPk4

2

Concert de cloenda de la XXIX @jazztortosa Dissabte 16 de juliol 21:30h a la plaça de l’Ajuntament. Scarlets & The femme soul Band. El grup inicialment previst, Soul Machine, ha estat substituït per motius mèdics. @Tortosa @tortosacultura

2

El DeltaChamber Music Festival porta la música de cambra al #MuseudeTortosa. El concert s’ha programat el 7 d’agost, a les 20.00 hores. +info i venda d’entrades: https://t.co/5rgW35fSqq.

@Tortosa @tortosacultura @DeltaChamberMF @TeatreTortosa @radiotortosa #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

La demarcació de Tarragona obté prop de 300 milions d’euros dels pressupostos generals de l’Estat després de les incorporacions de tot el paquet d’esmenes presentades pels partits del PDeCAT i ERC, que van donar suport als comptes. D’aquests, 9 milions 250 mil euros, seran per actuacions a les Terres de l’Ebre. Amb les esmenes s’han pogut incloure 2 milions d’euros per a obres de restauració de l’embassament de Flix, 1,8 milions per l’accés d’Amposta amb la N-340, 1,5 milions per al nou pavelló dels Josepets de Tortosa, 1 milió per al Delta de l’Ebre, 500.000 euros pel passeig de ronda de Salou, i 500.000 euros per reactivar el Monestir de Poblet, entre d’altres.

Concretament el PDECAT, a més d’aconseguir un milió i mig d’euros per construir un pavelló a l’antic col.legi Sa t Josep, ha arribat a un acord per poder rehabilitar l’accés i condicionament dels espais museístics del Centre d’Estudis de la Batalla de l’Ebre a Gandesa, amb una partida de 200.000 €. El diputat tortosí Ferran Bel també ha negociat 350.000 € per a la Fundació Doctor Ferran, que farà possible el Centre d’Innovació en Simulació Clínica de Realitat Virtual. Els PGE també inclouen una partida de 500.000 € per complir el compromís del govern espanyol amb el Partit Demòcrata per tal d’actuar a la N-340 al seu pas per l’Aldea. A més, els demòcrates han pactat 50.000 € per a l’Observatori de l’Ebre i una altra pel mateix import per al Terres Travel Festival – Films & Creativity.

 També s’ha acceptat, com a esmena conjunta amb altres grups, un milió d’euros d’inversió per fer estudi del desdoblament de la N-420 entre Alcanyís i Reus

Pel que fa a les esmenes d’ERC, permetran aportar a les Terres de l’Ebre 6,6 milions d’euros. Així es destinaran 2 milions d’euros a obres de restauració de l’embassament de Flix i al pla de restitució territorial. La diputada republicana Norma Pujol destaca que, després de gairebé una dècada de presentar als PGE una esmena reclamant diners per fer un pla pilot per transferir sediments des dels embassaments a la plana deltaica de l’Ebre, s’han aconseguit 500.000 euros per a la recuperació i gestió dels sediments. Els republicans també han incorporat una partida de 500.000 euros destinada als primers contractes en projectes de mitigació dels efectes de l’emergència climàtica al Delta de l’Ebre.

D’altra banda, s’han aconseguit 1,8 milions d’euros per executar el projecte redactat l’any 2014 de millora i adequació de l’accés d’Amposta amb la carretera N-340. A més, també es destinaran 250.000 euros per executar la millora de la intersecció de la carretera N-340 amb la Ràpita. Finalment, ERC també ha pactat el compromís d’aportar 1.540.000 d’euros perquè les corporacions locals puguin millorar equipaments i infraestructures derivades dels Plans d’Emergència Nuclear.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Mor l’exregidora de l’Ajuntament de @Tortosa i Presidenta Fundadora de l’Associació de Familiars i Mallats d’Alzheimer, a l’edat de 71 anys

Recupera el ‘Fem Gran la Festa’ d’avui i escolta l’entrevista a la Procuradora en cap, @meritxellroige , i al @CorLabinota que ens ha fet un tast del seu espectacle ‘Embolica que fa amor’. També hem parlat d’història, cuina i agenda!
https://t.co/lKmjn80tQT

#festadelrenaixement

2

Avui el ‘Fem Gran la Festa’ es trasllada a la plaça de la Cinta’!

Sintonitza’ns al 103.3 FM o a https://t.co/WjkmdzTPk4

2

Concert de cloenda de la XXIX @jazztortosa Dissabte 16 de juliol 21:30h a la plaça de l’Ajuntament. Scarlets & The femme soul Band. El grup inicialment previst, Soul Machine, ha estat substituït per motius mèdics. @Tortosa @tortosacultura

2

El DeltaChamber Music Festival porta la música de cambra al #MuseudeTortosa. El concert s’ha programat el 7 d’agost, a les 20.00 hores. +info i venda d’entrades: https://t.co/5rgW35fSqq.

@Tortosa @tortosacultura @DeltaChamberMF @TeatreTortosa @radiotortosa #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST