Tortosa presenta un pressupost de 76 milions d’euros per al 2022 per a atendre les necessitats socials i rellançar l’economia

Escrit per el 15 de desembre de 2021

L’equip de govern municipal de Junts per Tortosa i el PSC ha detallat els comptes de 2022 que pugen a 75,7 milions d’euros que suposa un increment de cinc milions respecte els comptes prorrogats de 2019, una xifra que esdevé un 7,6% més.

Els ingressos preveuen un augment del 12%, que suposarien 3,8 milions més, gràcies a la implantació de noves activitats econòmiques a la ciutat (Florette, Kronospann), a l’increment del finançament per part de l’Estat als ajuntaments i la reducció del deute en 3,7 milions.

Respecte les despeses augmenten lleugerament, mig milió d’euros, que es deu en gran mesura als increments salarials que representen un 8% més i a la reducció del 74% de les inversions, ja que des de l’equip del govern destaquen que han elaborat un pressupost tècnic, sense grans obres. En materia social es dupliquen els recursos; es destina una partida específica per la supressió de barreres arquitectòniques, manteniment de via pública o una per la redacció de projectes de la nova pista d’atletisme homologada a Jesús o la reforma integral de l’avinguda Generalitat.

Uns comptes que també aposten per la reactivació econòmica amb l’augment de la despesa cultural, continuant l’impuls de la CCC2021 o la campanya comercial dels bons Tortosa. Meritxell Roigé és l’alcaldessa de Tortosa.

L’alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé ha remarcat la necessitat d’aprovar uns comptes adaptats a les necessitats de 2022, ja que continuar amb els pressupostos prorrogats suposaria un greuje per la ciutadania. Lamenta que, davant una negativa de l’oposició, no es podrien utilitzar els 3,8 milions dels ingressos i caldria reduir actuacions de diversos àmbits per complir amb despeses obligatòries 

L’alcaldessa iniciarà una nova de contactes amb els grups de l’oposició per trobar el suport necessari i poder aprovar el pressupost abans de finalitzar l’any.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’equip de govern municipal de Junts per Tortosa i el PSC ha detallat els comptes de 2022 que pugen a 75,7 milions d’euros que suposa un increment de cinc milions respecte els comptes prorrogats de 2019, una xifra que esdevé un 7,6% més.

Els ingressos preveuen un augment del 12%, que suposarien 3,8 milions més, gràcies a la implantació de noves activitats econòmiques a la ciutat (Florette, Kronospann), a l’increment del finançament per part de l’Estat als ajuntaments i la reducció del deute en 3,7 milions.

Respecte les despeses augmenten lleugerament, mig milió d’euros, que es deu en gran mesura als increments salarials que representen un 8% més i a la reducció del 74% de les inversions, ja que des de l’equip del govern destaquen que han elaborat un pressupost tècnic, sense grans obres. En materia social es dupliquen els recursos; es destina una partida específica per la supressió de barreres arquitectòniques, manteniment de via pública o una per la redacció de projectes de la nova pista d’atletisme homologada a Jesús o la reforma integral de l’avinguda Generalitat.

Uns comptes que també aposten per la reactivació econòmica amb l’augment de la despesa cultural, continuant l’impuls de la CCC2021 o la campanya comercial dels bons Tortosa. Meritxell Roigé és l’alcaldessa de Tortosa.

L’alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé ha remarcat la necessitat d’aprovar uns comptes adaptats a les necessitats de 2022, ja que continuar amb els pressupostos prorrogats suposaria un greuje per la ciutadania. Lamenta que, davant una negativa de l’oposició, no es podrien utilitzar els 3,8 milions dels ingressos i caldria reduir actuacions de diversos àmbits per complir amb despeses obligatòries 

L’alcaldessa iniciarà una nova de contactes amb els grups de l’oposició per trobar el suport necessari i poder aprovar el pressupost abans de finalitzar l’any.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST