Una exposició posa de relleu la importància de l’art i l’ofici de la impremta a Tortosa.

Escrit per el 16 de desembre de 2021

Els Reials Col.legis acullen a partir de demà l’exposició ‘Tortosa i la impremta. 1477-1867’, un recorregut per la història de l’ofici i l’art de la impressió a la nostra ciutat.  La mostra organitzada conjuntament per l’Arxiu històric Comarcal del Baix Ebre i l’Ajuntament, posa en valor que Tortosa va ser el tercer lloc de la Península Ibèrica on es va editar un llibre al segle XV, reforçant aquesta qualitat de cruïlla dels Països Catalans i de la Corona d’Aragó. El director de l’Arxiu, Albert Curto

L’exposició incorpora l’edició d’un catàleg, que és, de fet, un llibre que recull el treball d’Enric Querol, filòleg i professor, i que ha estat editat també amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa des de la Capital de la Cultura Catalana 2021. L’exposició Tortosa i la impremta es podrà visitar fins el 31 de gener.

“Aquesta és la darrera exposició que s’incorporarà al llistat d’activitats de Tortosa Capital de la Cultura Catalana 2021 de les quals, en aquest any, se n’han fet més d’una trentena.

I és que Tortosa passarà el relleu de la capitalitat de la cultura catalana a la ciutat d’Igualada que ho serà el 2022. Serà aquest dissabte en un acte que tindrà lloc al TAFP i que servirà de cloenda de les activitats que s’han organitzat durant l’any. Durant aquesta gala, l’Ajuntament de Tortosa farà un reconeixement a 10 personalitats rellevants del món de la cultura a la ciutat tal i com ha explicat el tinent d’alcalde de cultura de l’ajuntament de Tortosa, Enric Roig…

L’acte comptarà amb actuacions de diferents corals, els Quicos o formacions de cultura popular i s’emetran imatges de molts dels actes que s’han gaudit durant aquest any.  La cloenda de la capital de la cultura catalana, S’iniciarà a les 19h i és obert a tothom. Amb motiu de la capital de la cultura catalana Tortosa 2021 s’han organitzat a la ciutat més de 400 activitats de diferents temàtiques sota el lema La cultura que vivim.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Els Reials Col.legis acullen a partir de demà l’exposició ‘Tortosa i la impremta. 1477-1867’, un recorregut per la història de l’ofici i l’art de la impressió a la nostra ciutat.  La mostra organitzada conjuntament per l’Arxiu històric Comarcal del Baix Ebre i l’Ajuntament, posa en valor que Tortosa va ser el tercer lloc de la Península Ibèrica on es va editar un llibre al segle XV, reforçant aquesta qualitat de cruïlla dels Països Catalans i de la Corona d’Aragó. El director de l’Arxiu, Albert Curto

L’exposició incorpora l’edició d’un catàleg, que és, de fet, un llibre que recull el treball d’Enric Querol, filòleg i professor, i que ha estat editat també amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa des de la Capital de la Cultura Catalana 2021. L’exposició Tortosa i la impremta es podrà visitar fins el 31 de gener.

“Aquesta és la darrera exposició que s’incorporarà al llistat d’activitats de Tortosa Capital de la Cultura Catalana 2021 de les quals, en aquest any, se n’han fet més d’una trentena.

I és que Tortosa passarà el relleu de la capitalitat de la cultura catalana a la ciutat d’Igualada que ho serà el 2022. Serà aquest dissabte en un acte que tindrà lloc al TAFP i que servirà de cloenda de les activitats que s’han organitzat durant l’any. Durant aquesta gala, l’Ajuntament de Tortosa farà un reconeixement a 10 personalitats rellevants del món de la cultura a la ciutat tal i com ha explicat el tinent d’alcalde de cultura de l’ajuntament de Tortosa, Enric Roig…

L’acte comptarà amb actuacions de diferents corals, els Quicos o formacions de cultura popular i s’emetran imatges de molts dels actes que s’han gaudit durant aquest any.  La cloenda de la capital de la cultura catalana, S’iniciarà a les 19h i és obert a tothom. Amb motiu de la capital de la cultura catalana Tortosa 2021 s’han organitzat a la ciutat més de 400 activitats de diferents temàtiques sota el lema La cultura que vivim.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}
Etiquetes

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST