Tortosa culmina l’any de la Capital de la Cultura Catalana amb un homenatge als creadors referents més veterans

Escrit per el 20 de desembre de 2021

Tortosa ha culminat l’any de la Capital de la Cultura Catalana amb un homenatge als creadors referents més veterans. En un acte celebrat dissabte al Teatre Auditori Felip Pedrell, el disssabte 17 de desembre, on la música i les danses tradicionals van ser les protagonistes, la ciutat ha cedit el  testimoni a Igualada, pròxima capital cultural durant el 2022. 

La ciutat de Tortosa ha volgut retre homenatge a les figures actuals més representatives i amb dilatada trajectòria  dels diferents àmbits d’expressió i creació. Es tracta de  la ballarina i coreògrafa Anna Maria Bel, l’escriptora Zoraida Burgos, el pintors Roberto Escoda, César Estrany i Jaume Rocamora; el músic Rossend Aymí, l’escultora Cinta Sabaté, el ceramista Joan Panisello, el recuperador de la jota Ramón Balagué,i el dinamitzador cultural Jordi Angelats. Un reconeixement que es va dur a terme en l’acte de cloenda de la Capital de la Cultura Catalana celebrat dissabte. El Tinent d’Alcalde de Cultura i l’Alcaldessa de Tortosa, Enric Roig i Meritxell Roigé han posat en valor la tasca d’aquestes personalitats…


L’acte va servir també per passar el relleu de la capital de la cultura catalana a la ciutat d’Igualda que ostentarà aquest títol el 2022. El seu alcalde Marc Castells ha assegurat que una ciutat fa bé les coses quan sap reconèixer el treball de la seva gent com ha fet Tortosa…

El toc de dolçaina i tabal que acompanya les festes de la ciutat, interpretat per representants de cadascuna de les colles de cultura popular de Tortosa va obrir la gala. Un acte que va seguir amb  el recital d’un poema de Gerard Vergés, a càrrec del professor de literatura i escriptor Manel Ollé, acompanyat d’una peça del mestre Felip Pedrell, interpretada per la violoncel·lista Maria Rosa Pons. Posteriorment, les danses tradicionals van sonar a ritme de jota i fandango, ballades per Carme Balagué i Josep Garcia amb la música en directe dels Quicos. L’acte va finalitzar amb amb la interpretació conjunta de l’himne ‘Tortosa 2021’ amb representants de corals i escolars del municipi. 

Tortosa ha culminat l’any de la Capital de la Cultura Catalana amb un homenatge als creadors referents més veterans. En un acte celebrat dissabte al Teatre Auditori Felip Pedrell, el disssabte 17 de desembre, on la música i les danses tradicionals van ser les protagonistes, la ciutat ha cedit el  testimoni a Igualada, pròxima capital cultural durant el 2022. 

La ciutat de Tortosa ha volgut retre homenatge a les figures actuals més representatives i amb dilatada trajectòria  dels diferents àmbits d’expressió i creació. Es tracta de  la ballarina i coreògrafa Anna Maria Bel, l’escriptora Zoraida Burgos, el pintors Roberto Escoda, César Estrany i Jaume Rocamora; el músic Rossend Aymí, l’escultora Cinta Sabaté, el ceramista Joan Panisello, el recuperador de la jota Ramón Balagué,i el dinamitzador cultural Jordi Angelats. Un reconeixement que es va dur a terme en l’acte de cloenda de la Capital de la Cultura Catalana celebrat dissabte. El Tinent d’Alcalde de Cultura i l’Alcaldessa de Tortosa, Enric Roig i Meritxell Roigé han posat en valor la tasca d’aquestes personalitats…


L’acte va servir també per passar el relleu de la capital de la cultura catalana a la ciutat d’Igualda que ostentarà aquest títol el 2022. El seu alcalde Marc Castells ha assegurat que una ciutat fa bé les coses quan sap reconèixer el treball de la seva gent com ha fet Tortosa…

El toc de dolçaina i tabal que acompanya les festes de la ciutat, interpretat per representants de cadascuna de les colles de cultura popular de Tortosa va obrir la gala. Un acte que va seguir amb  el recital d’un poema de Gerard Vergés, a càrrec del professor de literatura i escriptor Manel Ollé, acompanyat d’una peça del mestre Felip Pedrell, interpretada per la violoncel·lista Maria Rosa Pons. Posteriorment, les danses tradicionals van sonar a ritme de jota i fandango, ballades per Carme Balagué i Josep Garcia amb la música en directe dels Quicos. L’acte va finalitzar amb amb la interpretació conjunta de l’himne ‘Tortosa 2021’ amb representants de corals i escolars del municipi. 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

La companyia @CircoEia presenta dissabte a #Tortosa NUYE, finalista a millor espectacle de circ dels Premis de la Crítica 2021. Circ d’alta qualitat al Teatre Auditori Felip Pedrell. Entrades a la venda a https://t.co/SqX6YDxF1e.

@Tortosa @tortosacultura @radiotortosa

⚫ La C-12 està tallada a Flix ↔ en tots dos sentits per un #accident. Hi ha desviaments senyalitzats #precaució

Avui es commemora el #DiaInternacionalDelsMuseus, i per este motiu, durant tota la setmana es pot visitar de manera gratuïta el @MuseudeTortosa.

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Tortosa ha culminat l’any de la Capital de la Cultura Catalana amb un homenatge als creadors referents més veterans. En un acte celebrat dissabte al Teatre Auditori Felip Pedrell, el disssabte 17 de desembre, on la música i les danses tradicionals van ser les protagonistes, la ciutat ha cedit el  testimoni a Igualada, pròxima capital cultural durant el 2022. 

La ciutat de Tortosa ha volgut retre homenatge a les figures actuals més representatives i amb dilatada trajectòria  dels diferents àmbits d’expressió i creació. Es tracta de  la ballarina i coreògrafa Anna Maria Bel, l’escriptora Zoraida Burgos, el pintors Roberto Escoda, César Estrany i Jaume Rocamora; el músic Rossend Aymí, l’escultora Cinta Sabaté, el ceramista Joan Panisello, el recuperador de la jota Ramón Balagué,i el dinamitzador cultural Jordi Angelats. Un reconeixement que es va dur a terme en l’acte de cloenda de la Capital de la Cultura Catalana celebrat dissabte. El Tinent d’Alcalde de Cultura i l’Alcaldessa de Tortosa, Enric Roig i Meritxell Roigé han posat en valor la tasca d’aquestes personalitats…


L’acte va servir també per passar el relleu de la capital de la cultura catalana a la ciutat d’Igualda que ostentarà aquest títol el 2022. El seu alcalde Marc Castells ha assegurat que una ciutat fa bé les coses quan sap reconèixer el treball de la seva gent com ha fet Tortosa…

El toc de dolçaina i tabal que acompanya les festes de la ciutat, interpretat per representants de cadascuna de les colles de cultura popular de Tortosa va obrir la gala. Un acte que va seguir amb  el recital d’un poema de Gerard Vergés, a càrrec del professor de literatura i escriptor Manel Ollé, acompanyat d’una peça del mestre Felip Pedrell, interpretada per la violoncel·lista Maria Rosa Pons. Posteriorment, les danses tradicionals van sonar a ritme de jota i fandango, ballades per Carme Balagué i Josep Garcia amb la música en directe dels Quicos. L’acte va finalitzar amb amb la interpretació conjunta de l’himne ‘Tortosa 2021’ amb representants de corals i escolars del municipi. 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

La companyia @CircoEia presenta dissabte a #Tortosa NUYE, finalista a millor espectacle de circ dels Premis de la Crítica 2021. Circ d’alta qualitat al Teatre Auditori Felip Pedrell. Entrades a la venda a https://t.co/SqX6YDxF1e.

@Tortosa @tortosacultura @radiotortosa

⚫ La C-12 està tallada a Flix ↔ en tots dos sentits per un #accident. Hi ha desviaments senyalitzats #precaució

Avui es commemora el #DiaInternacionalDelsMuseus, i per este motiu, durant tota la setmana es pot visitar de manera gratuïta el @MuseudeTortosa.

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}
Etiquetes

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST