El president del COPATE exposa als alcaldes de les Terres de l’Ebre la proposta de modificació dels estatuts de l’ens per permetre el seu creixement

Escrit per el 10 de maig de 2022

El president del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), Xavier Faura, està explicant als alcaldes de les quatre comarques ebrenques la proposta de modificació dels estatuts d’aquest consorci per convertir-lo en un ens amb majors competències, més enllà de les polítiques ambientals. Concretament es planteja que el COPATE passe de ser un ens de serveis als consells comarcals i els municipis a ser un organisme de servei a les Terres de l’Ebre, segons ha explicat el president de l’ens, Xavier Farua…

Per tal d’efectuar aquesta modificació estatutària s’ha encarregat un informe a la càtedra d’Estudis Jurídics Locals de la Universitat Rovira i Virgili (URV), que ja ha emès un dictamen amb un seguit de propostes per esmenar els dèficits estructurals del COPATE i actualitzar els seus estatuts. El president de l’ens Xavier Faura ho ha exposat ja als partits polítics del territori així com als consells d’ alcaldes del Baix Ebre, el Montsià i la Terra Alta i aquesta setmana té previst fer-ho als de la Ribera d’Ebre…

Entre les modificacions s’inclou el canvi de nom del consorci que passaria a anomenar-se Consorci Intercomarcal de les Terres de l’Ebre (CITE), recuperant així l’acrònim de l’ens preestatutari que englobava les quatre comarques de l’Ebre.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El president del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), Xavier Faura, està explicant als alcaldes de les quatre comarques ebrenques la proposta de modificació dels estatuts d’aquest consorci per convertir-lo en un ens amb majors competències, més enllà de les polítiques ambientals. Concretament es planteja que el COPATE passe de ser un ens de serveis als consells comarcals i els municipis a ser un organisme de servei a les Terres de l’Ebre, segons ha explicat el president de l’ens, Xavier Farua…

Per tal d’efectuar aquesta modificació estatutària s’ha encarregat un informe a la càtedra d’Estudis Jurídics Locals de la Universitat Rovira i Virgili (URV), que ja ha emès un dictamen amb un seguit de propostes per esmenar els dèficits estructurals del COPATE i actualitzar els seus estatuts. El president de l’ens Xavier Faura ho ha exposat ja als partits polítics del territori així com als consells d’ alcaldes del Baix Ebre, el Montsià i la Terra Alta i aquesta setmana té previst fer-ho als de la Ribera d’Ebre…

Entre les modificacions s’inclou el canvi de nom del consorci que passaria a anomenar-se Consorci Intercomarcal de les Terres de l’Ebre (CITE), recuperant així l’acrònim de l’ens preestatutari que englobava les quatre comarques de l’Ebre.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}
Etiquetes

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST