La 27a Fira de l’Oli i 6a de la Garrofa ha tancat portes aquest diumenge a Jesús amb una valoració positiva per part dels organitzadors i també de públic i expositors. La nova ubicació a la zona del pavelló així com el canvi de dates del certamen han estat aspectes molt ben valorats per tots els implicats. Recordem que la Fira de l’Oli de jesús ha recuperat enguany la presencialitat després que l’anterior edició es va celebrar virtual a causa de la pandèmia. La Fira ha aplegat més de 30 expositors duplicant els que havien participat en les darreres edicions. El president de l’EMD de Jesús, Victor Ferrando, ha mostrat la seva satisfacció pel bon desenvolupament del certamen, malgrat les incerteses que es van plantejar en un principi a causa de la pandèmia…
Respecte les novetats introduïdes en aquesta edició, Victor Ferrando destaca que s’obren dos escenaris, respecte a la ubicació i a les dates. El President de l’EMD de Jesús, ha remarcat que haurà de ser la comissió organitzadora de la Fira de l’Oli qui valori com ha funcionat el nou emplaçament a la zona del pavelló poliesportiu i decidir si es manté o no de cara a l’edició de l’any que ve. Tot apunta però que la ubicació al pavelló ha estat ben valorada i podria ser definitiva per a properes edicions. Pel que fa a les dates, haurà de ser el sector de l’oli i la garrofa qui valori si es torna a celebrar-se al mes de febrer…
Durant tot el cap de setmana a Jesús s’han celebrat els tradicionals concursos d’allioli, tastos gastronòmics, xerrades informatives i actuacions musicals, entre d’altres.
Ahir al migdia, en el marca de la Fira de l’Oli, es feia el lliurament dels premis del 38è Concurs al Tast d’Olis de les Terres de l’Ebre. L’oli d’oliva verge extra Iberolei, varietat farga, de la Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbarà ha estat el guanyador absolut. Un oli que ja havia obtingut també el primer premi en la seva categoria reservada als olis de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) de la demarcació ebrenca.