El got de la Festa del Renaixement: 100% reciclable i fet amb clofolla d’arròs del Delta de l’Ebre

Escrit per el 18 de juliol de 2022

La Festa del Renaixement incorpora en aquesta 25a edició, el  Got de la Festa: envàs reutilitzable, fet amb materials sostenibles, que vol contribuir a reduir la generació de residus durant els dies del Renaixement.

Està fabricat amb clofolla d’arròs, un subproducte natural que surt dels camps de conreu del delta de l’Ebre, i que té un primer tractament per part de la Cambra Arrossera d’Amposta. Posteriorment, l’empresa EcoGots du a terme el procés de fabricació dels recipients.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha remarcat l’aposta que l’Ajuntament fa per a reduir la generació de residus, especialment els relacionats amb la utilització de gots de plàstic d’un sol ús: “Com a ciutat ens vam adherir a l’Acord de Ciutats Verdes i vam fer nostres els Objectius de Desenvolupament Sostenible que fixa l’Agenda 2030. Per això volem incloure mesures en aquelles activitats que organitzem des de l’Ajuntament per tal de seguir avançant en estos objectius de sostenibilitat i, en este cas, fent que hi haja menys consum de plàstic”, ha incidit l’alcaldessa.

De la mateixa manera, ha subratllat el fet que Tortosa siga el primer municipi del territori que utilitza els materials derivats de l’arròs per a la generació de gots que es faran servir en actes multitudinaris com són la Festa del Renaixement: “D’esta manera, podrem fer que hi hagen menys residus, un objectiu important si tenim en compte el gran nombre de persones que hi haurà estos dies i les que ens visitaran”, ha refermat.

Joan Cristina, director de l’empresa EcoGots, destaca que la utilització d’esta mena de gots permet reduir la petjada de CO2 en un 72%. A la vegada, la seua fabricació requereix menys consum elèctric i la vida útil del recipient és molt més elevada.

Els gots es podran adquirir, al preu d’1 euro, a les tavernes que formen part de la Ruta de la Saboga així com als establiments de restauració ubicats a l’àmbit on té lloc la Festa del Renaixement. Se n’ha fet una producció inicial de 40.000 unitats. La finalitat és que cada persona el puga utilitzar en les diferents consumicions i que, posteriorment, se’l puga emportar cap a casa. En ser un got molt resistent, permet ser utilitzat moltes vegades i també és compatible amb els microones i els rentaplats.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

La Festa del Renaixement incorpora en aquesta 25a edició, el  Got de la Festa: envàs reutilitzable, fet amb materials sostenibles, que vol contribuir a reduir la generació de residus durant els dies del Renaixement.

Està fabricat amb clofolla d’arròs, un subproducte natural que surt dels camps de conreu del delta de l’Ebre, i que té un primer tractament per part de la Cambra Arrossera d’Amposta. Posteriorment, l’empresa EcoGots du a terme el procés de fabricació dels recipients.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha remarcat l’aposta que l’Ajuntament fa per a reduir la generació de residus, especialment els relacionats amb la utilització de gots de plàstic d’un sol ús: “Com a ciutat ens vam adherir a l’Acord de Ciutats Verdes i vam fer nostres els Objectius de Desenvolupament Sostenible que fixa l’Agenda 2030. Per això volem incloure mesures en aquelles activitats que organitzem des de l’Ajuntament per tal de seguir avançant en estos objectius de sostenibilitat i, en este cas, fent que hi haja menys consum de plàstic”, ha incidit l’alcaldessa.

De la mateixa manera, ha subratllat el fet que Tortosa siga el primer municipi del territori que utilitza els materials derivats de l’arròs per a la generació de gots que es faran servir en actes multitudinaris com són la Festa del Renaixement: “D’esta manera, podrem fer que hi hagen menys residus, un objectiu important si tenim en compte el gran nombre de persones que hi haurà estos dies i les que ens visitaran”, ha refermat.

Joan Cristina, director de l’empresa EcoGots, destaca que la utilització d’esta mena de gots permet reduir la petjada de CO2 en un 72%. A la vegada, la seua fabricació requereix menys consum elèctric i la vida útil del recipient és molt més elevada.

Els gots es podran adquirir, al preu d’1 euro, a les tavernes que formen part de la Ruta de la Saboga així com als establiments de restauració ubicats a l’àmbit on té lloc la Festa del Renaixement. Se n’ha fet una producció inicial de 40.000 unitats. La finalitat és que cada persona el puga utilitzar en les diferents consumicions i que, posteriorment, se’l puga emportar cap a casa. En ser un got molt resistent, permet ser utilitzat moltes vegades i també és compatible amb els microones i els rentaplats.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Unable to load Tweets

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST