L’Arxiu Comarcal del Baix Ebre incorpora el fons fotogràfic Daufí i el fons documental de la família Piñol.

Escrit per el 27 de febrer de 2023

L’Arxiu Comarcal del Baix Ebre ha incorporat el fons fotogràfic de José Daufí i el fons documental de la família Piñol, a través d’una cessió gratuïta dels respectius fons entre les famílies titulars, el Consell Comarcal del Baix Ebre i la Generalitat. Aquest dijous s’ha signat el conveni entre el president de l’ens comarcal, Xavier Faura i els representants de les dues famílies tortosines.

El fons fotogràfic de José Daufí conté més de 17.000 arxius (plaques de vidre, negatius, positius, diapositives i postals) i recull l’obra fotogràfica professional de José Daufí Zaporta i José Daufí Monfort (pare i fill) des dels anys 30 fins als 70  amb reportatges d’esdeveniments d’àmbit local. Mentre que el fons documental de la família Piñol, amb un volum de 4 metre lineals de documentació, cont des de llibres de omptes, d’arrendaments, correspondència, censos i testaments d’entre 1813 i 1918. Un dels documents més destacats és un dietari de la guerra del francès. Albert Curto, director de l’Arxiu històric comarcal del Baix Ebre posa de relleu la importància d’aquests dos fons documentals…


Per la seua banda, tan el president del Consell Comarcal del Baix Ebre Xavier Faura com el conseller comarcal de cultura, Paco Vallespí, han fet una crida a d’altres famílies perquè també cedeixin fosn documentals perquè d’aquesta manera es garanteix la seva preservació a l’hora que es posa a l’abast del públic…


Carles Martínez Piñol, titular de la documentació de la família Piñol i Josefa Subirats, vídua de José Daufí, expliquen perquè han decidit cedir a l’Arxiu els fons documentals …

L’arxiu ja ha digitalitzat tot el fons fotogràfic de José Daufí i també ha restaurat alguns dels documents cedits per la família Piñol.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’Arxiu Comarcal del Baix Ebre ha incorporat el fons fotogràfic de José Daufí i el fons documental de la família Piñol, a través d’una cessió gratuïta dels respectius fons entre les famílies titulars, el Consell Comarcal del Baix Ebre i la Generalitat. Aquest dijous s’ha signat el conveni entre el president de l’ens comarcal, Xavier Faura i els representants de les dues famílies tortosines.

El fons fotogràfic de José Daufí conté més de 17.000 arxius (plaques de vidre, negatius, positius, diapositives i postals) i recull l’obra fotogràfica professional de José Daufí Zaporta i José Daufí Monfort (pare i fill) des dels anys 30 fins als 70  amb reportatges d’esdeveniments d’àmbit local. Mentre que el fons documental de la família Piñol, amb un volum de 4 metre lineals de documentació, cont des de llibres de omptes, d’arrendaments, correspondència, censos i testaments d’entre 1813 i 1918. Un dels documents més destacats és un dietari de la guerra del francès. Albert Curto, director de l’Arxiu històric comarcal del Baix Ebre posa de relleu la importància d’aquests dos fons documentals…


Per la seua banda, tan el president del Consell Comarcal del Baix Ebre Xavier Faura com el conseller comarcal de cultura, Paco Vallespí, han fet una crida a d’altres famílies perquè també cedeixin fosn documentals perquè d’aquesta manera es garanteix la seva preservació a l’hora que es posa a l’abast del públic…


Carles Martínez Piñol, titular de la documentació de la família Piñol i Josefa Subirats, vídua de José Daufí, expliquen perquè han decidit cedir a l’Arxiu els fons documentals …

L’arxiu ja ha digitalitzat tot el fons fotogràfic de José Daufí i també ha restaurat alguns dels documents cedits per la família Piñol.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Unable to load Tweets

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST