Tortosa estrena el vídeomapping ‘La llum de l’Ebre’ que es projecta sobre la façana de la Catedral

Escrit per el 15 de març de 2023

Tortosa ha estrenat aquest divendres el videomapping ‘La llum de l’Ebre’, un muntatge audiovisual, únic al país i que es projectarà de manera regular al damunt de la façana de la Catedral. Amb una durada de poc més de 10 minuts, la projecció fa un recorregut al llarg de la història de Tortosa: des dels seus primers pobladors fins a l’època actual. El viatge comença amb l’arribada dels ibers i l’assentament de la ciutat, continua amb referències a la ciutat romana, el pas dels visigots, el període andalusí i la posterior construcció de la Catedral cristiana, a més d’altres elements simbòlics i identificadors dels diversos períodes històrics de Tortosa. Tot plegat, amb un joc de llums i de colors que aprofiten el relleu de la façana principal del temple.

L’estrena del videomapping permet  incorporar un nou actiu turístic a la ciutat. Aquest divendres centenars de persones no s’han volgut perdre la projecció damunt la façana de la catedral. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, confia que vídeo màpping de la catedral permetrà atreure més visitatns a la ciutat…

El vídeo es projectarà de manera regular al llarg de tot l’any com un element més a l’abast dels visitants que arriben a la ciutat. Concretament es podrà veure els divendres i dissabtes amb dues sessions a l’hivern i de dijous a dissabte a l’estiu

La realització del videomapatge forma part del projecte ‘Dertosa-Turtuxa-Tortosa: una ciutat, tres noms i 2.000 anys’, amb finançament dels fons europeus FEDER. Este projecte va dur a terme la construcció de la plaça al davant de la Catedral així com la museïtzació dels elements arqueològics descoberts al subsòl, que avui conformen l’Espai Cota 0.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Aquest migdia s'ha produït una incidència en el subministrament elèctric a #Tortosa que ha afectat 78.000 abonats.

Hores d'ara, els tècnics han recuperat parcialment el servei i queden 966 abonats sense llum

Dijous 30 de març, acte de presentació del nou Espai Joan Moreira de #Tortosa, ubicat a les antigues naus de l'empresa SAMO, a Ferreries.

A les 19.30 h, portes obertes per visitar el nou equipament cultural de la ciutat. L'accés és lliure.

BIBLIOONES programa de llibres i literatura @radiotortosa DIAL 103.3FM dijous 30 de març, a les 12h; repetim el programa el dijous a les 22h i el dissabte a les 12h

Amb un tast de l’espectacle de Valer Gisbert “En cos i ànima” per homenatjar a Maris Lluïsa Wittlin @bibliotecamd

A #Tortosa celebrem l’arribada de la primavera amb una àmplia i variada oferta cultural: teatre, cinema, llibres i molta música. Més de mig centenar de propostes que trobareu a l’Agenda cultural d’abril 👉https://t.co/eDAuzcyQg2

@Tortosa @radiotortosa @tortosaturisme

✅ REOBERT EL TRÀNSIT a la C-12, al seu pas per #Tortosa, després d'haver finalitzat les tasques de retirada del camió accidentat i d'haver netejat la via.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comparteix

Tortosa ha estrenat aquest divendres el videomapping ‘La llum de l’Ebre’, un muntatge audiovisual, únic al país i que es projectarà de manera regular al damunt de la façana de la Catedral. Amb una durada de poc més de 10 minuts, la projecció fa un recorregut al llarg de la història de Tortosa: des dels seus primers pobladors fins a l’època actual. El viatge comença amb l’arribada dels ibers i l’assentament de la ciutat, continua amb referències a la ciutat romana, el pas dels visigots, el període andalusí i la posterior construcció de la Catedral cristiana, a més d’altres elements simbòlics i identificadors dels diversos períodes històrics de Tortosa. Tot plegat, amb un joc de llums i de colors que aprofiten el relleu de la façana principal del temple.

L’estrena del videomapping permet  incorporar un nou actiu turístic a la ciutat. Aquest divendres centenars de persones no s’han volgut perdre la projecció damunt la façana de la catedral. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, confia que vídeo màpping de la catedral permetrà atreure més visitatns a la ciutat…

El vídeo es projectarà de manera regular al llarg de tot l’any com un element més a l’abast dels visitants que arriben a la ciutat. Concretament es podrà veure els divendres i dissabtes amb dues sessions a l’hivern i de dijous a dissabte a l’estiu

La realització del videomapatge forma part del projecte ‘Dertosa-Turtuxa-Tortosa: una ciutat, tres noms i 2.000 anys’, amb finançament dels fons europeus FEDER. Este projecte va dur a terme la construcció de la plaça al davant de la Catedral així com la museïtzació dels elements arqueològics descoberts al subsòl, que avui conformen l’Espai Cota 0.

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Aquest migdia s'ha produït una incidència en el subministrament elèctric a #Tortosa que ha afectat 78.000 abonats.

Hores d'ara, els tècnics han recuperat parcialment el servei i queden 966 abonats sense llum

Dijous 30 de març, acte de presentació del nou Espai Joan Moreira de #Tortosa, ubicat a les antigues naus de l'empresa SAMO, a Ferreries.

A les 19.30 h, portes obertes per visitar el nou equipament cultural de la ciutat. L'accés és lliure.

BIBLIOONES programa de llibres i literatura @radiotortosa DIAL 103.3FM dijous 30 de març, a les 12h; repetim el programa el dijous a les 22h i el dissabte a les 12h

Amb un tast de l’espectacle de Valer Gisbert “En cos i ànima” per homenatjar a Maris Lluïsa Wittlin @bibliotecamd

A #Tortosa celebrem l’arribada de la primavera amb una àmplia i variada oferta cultural: teatre, cinema, llibres i molta música. Més de mig centenar de propostes que trobareu a l’Agenda cultural d’abril 👉https://t.co/eDAuzcyQg2

@Tortosa @radiotortosa @tortosaturisme

✅ REOBERT EL TRÀNSIT a la C-12, al seu pas per #Tortosa, després d'haver finalitzat les tasques de retirada del camió accidentat i d'haver netejat la via.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST