L’Hospital Santa Creu de Jesús oferirà àpats als usuaris de la Casa d’Acollida de Tortosa

Escrit per el 22 de març de 2023

L’’Hospital Santa Creu de Jesús ha posat en marxa dos projectes de caire social, relacionats amb l’aprofitament alimentari. El primer va adreçat a col·laborar amb l’activitat de la Casa d’Acollida de Tortosa, en favor de les persones que estan de pas per la ciutat. El centre de salut, de titularitat municipal, facilitarà deu racions diàries de menjar per a poder atendre les necessitats d’aquest servei assistencial. Ho farà, aprofitant que l’hospital cuina diàriament per a les persones residents o les que hi estan ingressades i, d’aquesta manera, estendrà el nombre de dinars per poder-los adreçar a la Casa d’Acollida.

Les racions seran individualitzades i amb envasos d’un sol ús, per facilitar el treball de la Casa d’Acollida i el transport del menjar. Cada carmanyola estarà degudament etiquetada amb el nom del plat, la data de producció, així com els al·lèrgens i la descripció del tipus de carn. L’alcaldessa de Tortosa i presidenta del Consell d’Administració, Meritxell Roigé, ha remarcat que, amb aquesta acció, «l’Hospital Santa Creu aporta un granet d’arena per tal d’ajudar a totes aquelles persones més desafavorides…

La iniciativa d’oferir aquests àpats va sorgir de membres de la mateixa plantilla del centre: l’octubre passat, la Casa d’Acollida va fer un crida a la ciutadania per tal d’impulsar les donacions de productes de primera necessitat, com ara roba interior i aliments. Davant d’aquest reclam, professionals de l’Hospital Santa Creu van recollir la proposta i van plantejar-ne la viabilitat. La directora gerent de l’Hospital Santa Creu, Matilde Villarroya, ha reconegut la iniciativa de la dietista i nutricionista, Patrícia Martínez, i del responsable de restauració, Marc Veyga, que van liderar la idea. …

Per la seua banda, mossèn Membrado, responsable de la Fundació Casa d’Acollida de Tortosa, l’encarregada de la gestió del centre, s’ha mostrat satisfet davant d’aquest programa….

Pel que fa a la segona iniciativa vinculada amb el menjar, es tracta de donar sortida als àpats que ofereix diàriament el servei de cafeteria de l’Hospital Santa Creu i que no es consumeixen. Mitjançant l’aplicació Too Good To Go (traduït, Massa Bo Per Ser Llençat), es posa a disposició de totes les persones usuàries de l’APP alguns dels plats que no s’hagin consumit al restaurant del centre hospitalari. La directora gerent de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús ha explicat que la iniciativa està tenint molta acceptació i permet que famílies amb dificultats econòmiques puguin tenir dos plats calents a casa, per un preu molt econòmic…

Cada dia, la quantitat de menjar pot variar. Per això, el lot que s’ofereix a través de l’aplicació també canvia. Està conformat per dos plats, que compleixen els criteris d’una dieta variada i equilibrada. Pel que fa al preu, representa una rebaixa respecte dels 12 euros que costaria a la cafeteria, a un preu de 3,99 euros, la xifra que determina la mateixa plataforma. L’horari de recollida és de 18 hores a 19.30 hores, prèvia sol·licitud a través de l’aplicació.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’’Hospital Santa Creu de Jesús ha posat en marxa dos projectes de caire social, relacionats amb l’aprofitament alimentari. El primer va adreçat a col·laborar amb l’activitat de la Casa d’Acollida de Tortosa, en favor de les persones que estan de pas per la ciutat. El centre de salut, de titularitat municipal, facilitarà deu racions diàries de menjar per a poder atendre les necessitats d’aquest servei assistencial. Ho farà, aprofitant que l’hospital cuina diàriament per a les persones residents o les que hi estan ingressades i, d’aquesta manera, estendrà el nombre de dinars per poder-los adreçar a la Casa d’Acollida.

Les racions seran individualitzades i amb envasos d’un sol ús, per facilitar el treball de la Casa d’Acollida i el transport del menjar. Cada carmanyola estarà degudament etiquetada amb el nom del plat, la data de producció, així com els al·lèrgens i la descripció del tipus de carn. L’alcaldessa de Tortosa i presidenta del Consell d’Administració, Meritxell Roigé, ha remarcat que, amb aquesta acció, «l’Hospital Santa Creu aporta un granet d’arena per tal d’ajudar a totes aquelles persones més desafavorides…

La iniciativa d’oferir aquests àpats va sorgir de membres de la mateixa plantilla del centre: l’octubre passat, la Casa d’Acollida va fer un crida a la ciutadania per tal d’impulsar les donacions de productes de primera necessitat, com ara roba interior i aliments. Davant d’aquest reclam, professionals de l’Hospital Santa Creu van recollir la proposta i van plantejar-ne la viabilitat. La directora gerent de l’Hospital Santa Creu, Matilde Villarroya, ha reconegut la iniciativa de la dietista i nutricionista, Patrícia Martínez, i del responsable de restauració, Marc Veyga, que van liderar la idea. …

Per la seua banda, mossèn Membrado, responsable de la Fundació Casa d’Acollida de Tortosa, l’encarregada de la gestió del centre, s’ha mostrat satisfet davant d’aquest programa….

Pel que fa a la segona iniciativa vinculada amb el menjar, es tracta de donar sortida als àpats que ofereix diàriament el servei de cafeteria de l’Hospital Santa Creu i que no es consumeixen. Mitjançant l’aplicació Too Good To Go (traduït, Massa Bo Per Ser Llençat), es posa a disposició de totes les persones usuàries de l’APP alguns dels plats que no s’hagin consumit al restaurant del centre hospitalari. La directora gerent de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús ha explicat que la iniciativa està tenint molta acceptació i permet que famílies amb dificultats econòmiques puguin tenir dos plats calents a casa, per un preu molt econòmic…

Cada dia, la quantitat de menjar pot variar. Per això, el lot que s’ofereix a través de l’aplicació també canvia. Està conformat per dos plats, que compleixen els criteris d’una dieta variada i equilibrada. Pel que fa al preu, representa una rebaixa respecte dels 12 euros que costaria a la cafeteria, a un preu de 3,99 euros, la xifra que determina la mateixa plataforma. L’horari de recollida és de 18 hores a 19.30 hores, prèvia sol·licitud a través de l’aplicació.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST