Neix Festivals Terres de l’Ebre, un nou segell que aglutina 16 festivals professionals del territori

Escrit per el 15 de maig de 2024

Setze festivals de les Terres de l’Ebre s’han unit sota un nou segell amb el propòsit de contribuir al desenvolupament comunitari local, territorial i global a través de la promoció i la professionalització de l’art, la cultura i la creativitat. La proposta s’ha presentat aquest dimarts a Barcelona on la directora, Xènia Gaya, ha defensat que permetrà “dignificar i donar visibilitat” als seus integrants. Gaya ha assegurat que la marca sorgeix d’una necessitat identificada que van poder copsar des del Col·lectiu Cultura, l’empresa de les Indústries Culturals amb seu a Terres de l’Ebre que treballa per dignificar i visibilitzar el teixit professional cultural a territoris no metropolitans. Segons la directora de la iniciativa, van parlar amb diferents responsables de festivals, que van compartir la necessitat “d’ajuntar-se per tenir més força”.

La proposta es va consolidar en un segell que engloba un total de 16 propostes de diferents disciplines com per exemple la música, la dansa, l’arquitectura o el cinema. El projecte – que va ser menció especial del Premi Impulsa Cultura del 2023 – s’ha presentat aquest dimarts a Barcelona, precisament per mostrar el seu funcionament a altres àrees de diferents territoris.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació Terres de l’Ebre, Iris Castell, ha subratllat que es vol reivindicar la qualitat de la cultura que es fa a les Terres de l’Ebre i del turisme que pot atreure al territori…

Alguns responsables dels certàmens han valorat positivament la proposta, com és el cas de l’Àlex Espuny, que està al capdavant de Les Nits de Tyrika; Amela Serret, de Som(Riu) i Vicent Fibla director del Festival Eufònic, Vicent Fibla…Formen part del segell Festivals Terres de l’Ebre els certamens, A Cel Obert, Artèria Tortosa, Deltebre Dansa, EbreLumen, Eufònic-Arts sonores, visuals i digital-performatives, FRONT- Mostra Internacional de Cinema de Conflicte i Pau, Mostra de Jazz de Tortosa, In-FCTA, Jornades Musicals de l’Ermita de la Pietat, Les Nits de Tyrika, Músiques en Terres de Cruïlla, Proto-FEST, Rihihiu, Terres Travel Festival, Som(Riu) i TOCA’M.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Setze festivals de les Terres de l’Ebre s’han unit sota un nou segell amb el propòsit de contribuir al desenvolupament comunitari local, territorial i global a través de la promoció i la professionalització de l’art, la cultura i la creativitat. La proposta s’ha presentat aquest dimarts a Barcelona on la directora, Xènia Gaya, ha defensat que permetrà “dignificar i donar visibilitat” als seus integrants. Gaya ha assegurat que la marca sorgeix d’una necessitat identificada que van poder copsar des del Col·lectiu Cultura, l’empresa de les Indústries Culturals amb seu a Terres de l’Ebre que treballa per dignificar i visibilitzar el teixit professional cultural a territoris no metropolitans. Segons la directora de la iniciativa, van parlar amb diferents responsables de festivals, que van compartir la necessitat “d’ajuntar-se per tenir més força”.

La proposta es va consolidar en un segell que engloba un total de 16 propostes de diferents disciplines com per exemple la música, la dansa, l’arquitectura o el cinema. El projecte – que va ser menció especial del Premi Impulsa Cultura del 2023 – s’ha presentat aquest dimarts a Barcelona, precisament per mostrar el seu funcionament a altres àrees de diferents territoris.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació Terres de l’Ebre, Iris Castell, ha subratllat que es vol reivindicar la qualitat de la cultura que es fa a les Terres de l’Ebre i del turisme que pot atreure al territori…

Alguns responsables dels certàmens han valorat positivament la proposta, com és el cas de l’Àlex Espuny, que està al capdavant de Les Nits de Tyrika; Amela Serret, de Som(Riu) i Vicent Fibla director del Festival Eufònic, Vicent Fibla…Formen part del segell Festivals Terres de l’Ebre els certamens, A Cel Obert, Artèria Tortosa, Deltebre Dansa, EbreLumen, Eufònic-Arts sonores, visuals i digital-performatives, FRONT- Mostra Internacional de Cinema de Conflicte i Pau, Mostra de Jazz de Tortosa, In-FCTA, Jornades Musicals de l’Ermita de la Pietat, Les Nits de Tyrika, Músiques en Terres de Cruïlla, Proto-FEST, Rihihiu, Terres Travel Festival, Som(Riu) i TOCA’M.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST