Interior preveu una campanya forestal complicada amb risc extrem d’incendis forestals a les Terres de l’Ebre

Escrit per el 10 de juny de 2024

La sequera que s’arrossega des de fa mesos i la calor extrema fan preveure una campanya forestal molt complicada a les Terres de l’Ebre. Les comarques amb més risc d’incendis són la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Baix Ebre.

L’any 2023 es van produir 72 incendis forestals a les Terres de l’Ebre on es van cremar un total de gairebé 84 hectàrees. Mentre que enguany, fins el 28 de maig ja s’han produït 33 incendis amb 107 hectàrees cremades, la majoria a la comarca del Baix Ebre. Això ha propiciat que la campanya forestal hagi començat abans de l’estiu i no com és habitual de juny a setembre, tal i com apunta el director territorial d’Interior a les Terres de l’Ebre…

El cap de la Regió d’emergències de les TE, Ricard Exposito ha advertit que les circumstàncies meteorològiques i l’estat de la vegetació que acompanyen aquesta campanya a les comarques ebrenques, té un risc més elevat respecte anys anteriors. Segons Expósito l’estat pobre d’humitat de la vegetació, i l’augment a l’alça de les temperatures han  provocat una elevada mortalitat d’arbres iaixò pot complicar les tasques d’extinció d’incendis…

Pel que fa a les causes dels incendis produïts al 2023, un  30% van ser per negligències i d’aquests, les cremes agrícoles van representar el 60%. També han estat la causa de molts de focs d’aquest 2024. El cap de l’Àrea Regional de les Terres de l’Ebre dels Agents Rurals, Miquel Àngel Garcia, recorda que cal prendre mesures quan es fan cremes de restes vegetals per evitar incendis…

Pel que fa als recursos, els 7 parcs de Bombers de les Terres de l’Ebre compten amb un total de 164 efectius, una plantilla que només s’ha incrementat en 5 bombers respecte al 2023. Un augment que el cap de la Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre, Ricard Expósito, ha titllat de “gens significatiu”. En aquesta línia, s’ha mostrat confiat que en un futur es reverteixi aquesta situació per tenir una major capacitat de resposta….

En la campanya forestal d’enguany, una de les novetats és que  el Pla Alfa suma el nivell 4 de risc d’incendi, per equiparar-se al Pla Infocat. Aquest nou nivell pot comportar la restricció d’accés a massissos forestals

Des dels cossos d’emergències i seguretat  demanen disminuir la mobilitat de persones en cas d’incendi per no obstaculitzar les actuacions i que es segueixin les indicacions via telèfon mòbil o avís acústic d’evacuació o confinament.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

La sequera que s’arrossega des de fa mesos i la calor extrema fan preveure una campanya forestal molt complicada a les Terres de l’Ebre. Les comarques amb més risc d’incendis són la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Baix Ebre.

L’any 2023 es van produir 72 incendis forestals a les Terres de l’Ebre on es van cremar un total de gairebé 84 hectàrees. Mentre que enguany, fins el 28 de maig ja s’han produït 33 incendis amb 107 hectàrees cremades, la majoria a la comarca del Baix Ebre. Això ha propiciat que la campanya forestal hagi començat abans de l’estiu i no com és habitual de juny a setembre, tal i com apunta el director territorial d’Interior a les Terres de l’Ebre…

El cap de la Regió d’emergències de les TE, Ricard Exposito ha advertit que les circumstàncies meteorològiques i l’estat de la vegetació que acompanyen aquesta campanya a les comarques ebrenques, té un risc més elevat respecte anys anteriors. Segons Expósito l’estat pobre d’humitat de la vegetació, i l’augment a l’alça de les temperatures han  provocat una elevada mortalitat d’arbres iaixò pot complicar les tasques d’extinció d’incendis…

Pel que fa a les causes dels incendis produïts al 2023, un  30% van ser per negligències i d’aquests, les cremes agrícoles van representar el 60%. També han estat la causa de molts de focs d’aquest 2024. El cap de l’Àrea Regional de les Terres de l’Ebre dels Agents Rurals, Miquel Àngel Garcia, recorda que cal prendre mesures quan es fan cremes de restes vegetals per evitar incendis…

Pel que fa als recursos, els 7 parcs de Bombers de les Terres de l’Ebre compten amb un total de 164 efectius, una plantilla que només s’ha incrementat en 5 bombers respecte al 2023. Un augment que el cap de la Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre, Ricard Expósito, ha titllat de “gens significatiu”. En aquesta línia, s’ha mostrat confiat que en un futur es reverteixi aquesta situació per tenir una major capacitat de resposta….

En la campanya forestal d’enguany, una de les novetats és que  el Pla Alfa suma el nivell 4 de risc d’incendi, per equiparar-se al Pla Infocat. Aquest nou nivell pot comportar la restricció d’accés a massissos forestals

Des dels cossos d’emergències i seguretat  demanen disminuir la mobilitat de persones en cas d’incendi per no obstaculitzar les actuacions i que es segueixin les indicacions via telèfon mòbil o avís acústic d’evacuació o confinament.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST