Junts per Tortosa reclama al govern municipal celeritat amb la qualificació dels terrenys del nou hospital i l’Alcalde assegura que van enganyar la ciutadania

Escrit per el 13 de juny de 2024

El grup municipal de Junts per Tortosa ha denunciat que la construcció del nou Hospital de referència de les Terres de l’Ebre hagi deixat de ser una prioritat per al govern de Movem_PSC i ERC. La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha lamentat que després de més de nou mesos de l’entrada en vigor del nou reglament de règim hidràulic que regula la inundabilitat, encara no s’hagi iniciat la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) dels terrenys del Pla Parcial Camí de Roquetes on s’ha de construir el nou hospital….

L’alcalde de Tortosa ha lamentat que Junts pressioni per la modificació del POUM i el canvi d’usos dels terrenys del Pla Parcial Camí de Roquetes on es proposa fer el nou hospital de referència de les Terres de l’Ebre. El consistori ha incoat l’expedient per encarregar a l’arquitecte Sebastià Jornet, redactor de POUM de Tortosa, els informes per fer la modificació urbanística que no serà senzilla”. Jordan ha recordat que la complicació està en la part tècnica de “justificar molt bé” la ubicació del centre hospitalari, sobretot pel que fa als estudis d’inundabilitat. Jordan s’ha mostrat molt contudent assegurant que Junts hauria de callar sobre aquest tema perquè han enganyat a la ciutadania ja que en els terrenys adquirits en l’anterior mandat no s’hi podia construir un hospital….

Mentrestant, l’Ajuntament de Tortosa espera que Urbanisme i la CHE autoritzin incloure la ciutat en el règim especial de zones de flux permanent (inundabilitat). L’alcalde també ha apuntat que la petició sobre el règim especial no s’ha resolt, tot i que s’han complert els terminis perquè els organismes competents es pronunciïn.

Sense cap d’aquests dos tràmits no es podrà construir un equipament sanitari en els terrenys comprats.  L’alcalde ha assegurat que s’està treballant perquè siguin viables però ja ha advertit que si no ho permet la normativa s’haurà de contemplar un altre escenari.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El grup municipal de Junts per Tortosa ha denunciat que la construcció del nou Hospital de referència de les Terres de l’Ebre hagi deixat de ser una prioritat per al govern de Movem_PSC i ERC. La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha lamentat que després de més de nou mesos de l’entrada en vigor del nou reglament de règim hidràulic que regula la inundabilitat, encara no s’hagi iniciat la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) dels terrenys del Pla Parcial Camí de Roquetes on s’ha de construir el nou hospital….

L’alcalde de Tortosa ha lamentat que Junts pressioni per la modificació del POUM i el canvi d’usos dels terrenys del Pla Parcial Camí de Roquetes on es proposa fer el nou hospital de referència de les Terres de l’Ebre. El consistori ha incoat l’expedient per encarregar a l’arquitecte Sebastià Jornet, redactor de POUM de Tortosa, els informes per fer la modificació urbanística que no serà senzilla”. Jordan ha recordat que la complicació està en la part tècnica de “justificar molt bé” la ubicació del centre hospitalari, sobretot pel que fa als estudis d’inundabilitat. Jordan s’ha mostrat molt contudent assegurant que Junts hauria de callar sobre aquest tema perquè han enganyat a la ciutadania ja que en els terrenys adquirits en l’anterior mandat no s’hi podia construir un hospital….

Mentrestant, l’Ajuntament de Tortosa espera que Urbanisme i la CHE autoritzin incloure la ciutat en el règim especial de zones de flux permanent (inundabilitat). L’alcalde també ha apuntat que la petició sobre el règim especial no s’ha resolt, tot i que s’han complert els terminis perquè els organismes competents es pronunciïn.

Sense cap d’aquests dos tràmits no es podrà construir un equipament sanitari en els terrenys comprats.  L’alcalde ha assegurat que s’està treballant perquè siguin viables però ja ha advertit que si no ho permet la normativa s’haurà de contemplar un altre escenari.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST