La ruta Tortosa de Tapes va servir en 10 dies 14.700 tapes

Escrit per el 7 de novembre de 2024

La vuitena edició de la ruta A Tortosa de Tapes, celebrada del 3 al 13 d’octubre passat, s’ha tancat amb un balanç de 14.700 tapes serviedes pels 16 establiments que hi han participat. Segons les dades que ha fet públiques la Cambra de Comerç de Tortosa, la xifra representa una mitjana de 900 tapes per establiment. A més es van oferir 600 menús de tapes en 5 restaurants. La ruta l’organitza la Cambra de Comerç de Tortosa, conjuntament amb l’Associació de restauració Plat i Got i amb el suport de l’Ajuntament. Tot i que els establiments participants han estat menys que en la darrera edició, el gerent de la Cambra de Comerç, Francesc Minguell, considera que la campanya ha contribuït a dinamitzar el comerç de la ciutat… 

La combinació de tapes innovadores i menús especials ha fet que l’experiència d’ A Tortosa de Tapes sigui un referent gastronòmic que afavoreix la projecció de la ciutat i fomenta el turisme gastronòmic a Tortosa. A més de la gran quantitat de tapes i menús servits, la qualitat i diversitat dels productes locals han estat clau per l’èxit de la ruta de tapes tortosina. Els restauradors van utilitzar ingredients de proximitat, com ara peix fresc del Delta de l’Ebre, arròs de les Terres de l’Ebre, olis d’oliva DOP Baix Ebre-Montsià, embotits tradicionals, i verdures i hortalisses de temporada. Aquesta aposta pels productes autòctons ha enriquit les propostes i ha ofert als comensals un tast autèntic de la gastronomia tortosina, posant en valor la cultura culinària i els sabors de la zona.

La ruta A Tortosa de Tapes no s’havia celebrat des del 2022. Fa dos anys hi van participar 21 establiment, que van repartir 15.356 tapes i 163 menús. El que preocupa és la davallada de participació per part del sector de la restauració i els organitzadors es plantegen com hauran de ser les properes edicions d’aquesta campanya. Francesc Minguell

Aquesta vuitena edició d’A Tortosa de Tapes ha comptat amb la col.laboracó dels dos xefs amb estrella Michelin; Vicent Guimerà, del restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona i Pep Moreno, del restaurant Deliranto de Salou, que van impartir una jornada tècnica amb els dos xefs haque ha contribuït a millorar la presentació i les tècniques d’elaboració de totes i cadascuna de les tapes que s’han pogut degustar. Enguany la cervesa patrocinadora d’aqueta edició ha estat EL AGUILA.

A finals de novembre, la cambra de Comerç de Tortosa, l’associació Plat i Got i l’Ajuntament, organitzaran un acte de cloenda de la campanya A Tortosa de Tapes on es donarà a conèixer la tapa guanyadora d’aquesta edició.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

La vuitena edició de la ruta A Tortosa de Tapes, celebrada del 3 al 13 d’octubre passat, s’ha tancat amb un balanç de 14.700 tapes serviedes pels 16 establiments que hi han participat. Segons les dades que ha fet públiques la Cambra de Comerç de Tortosa, la xifra representa una mitjana de 900 tapes per establiment. A més es van oferir 600 menús de tapes en 5 restaurants. La ruta l’organitza la Cambra de Comerç de Tortosa, conjuntament amb l’Associació de restauració Plat i Got i amb el suport de l’Ajuntament. Tot i que els establiments participants han estat menys que en la darrera edició, el gerent de la Cambra de Comerç, Francesc Minguell, considera que la campanya ha contribuït a dinamitzar el comerç de la ciutat… 

La combinació de tapes innovadores i menús especials ha fet que l’experiència d’ A Tortosa de Tapes sigui un referent gastronòmic que afavoreix la projecció de la ciutat i fomenta el turisme gastronòmic a Tortosa. A més de la gran quantitat de tapes i menús servits, la qualitat i diversitat dels productes locals han estat clau per l’èxit de la ruta de tapes tortosina. Els restauradors van utilitzar ingredients de proximitat, com ara peix fresc del Delta de l’Ebre, arròs de les Terres de l’Ebre, olis d’oliva DOP Baix Ebre-Montsià, embotits tradicionals, i verdures i hortalisses de temporada. Aquesta aposta pels productes autòctons ha enriquit les propostes i ha ofert als comensals un tast autèntic de la gastronomia tortosina, posant en valor la cultura culinària i els sabors de la zona.

La ruta A Tortosa de Tapes no s’havia celebrat des del 2022. Fa dos anys hi van participar 21 establiment, que van repartir 15.356 tapes i 163 menús. El que preocupa és la davallada de participació per part del sector de la restauració i els organitzadors es plantegen com hauran de ser les properes edicions d’aquesta campanya. Francesc Minguell

Aquesta vuitena edició d’A Tortosa de Tapes ha comptat amb la col.laboracó dels dos xefs amb estrella Michelin; Vicent Guimerà, del restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona i Pep Moreno, del restaurant Deliranto de Salou, que van impartir una jornada tècnica amb els dos xefs haque ha contribuït a millorar la presentació i les tècniques d’elaboració de totes i cadascuna de les tapes que s’han pogut degustar. Enguany la cervesa patrocinadora d’aqueta edició ha estat EL AGUILA.

A finals de novembre, la cambra de Comerç de Tortosa, l’associació Plat i Got i l’Ajuntament, organitzaran un acte de cloenda de la campanya A Tortosa de Tapes on es donarà a conèixer la tapa guanyadora d’aquesta edició.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST