La 41a edició del Concurs al Tast d’Olis de la Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre ha reunit un total de 35 mostres d’oli d’oliva verge extra.
En la primera fase del concurs, celebrada a la sala de tast de la Cooperativa Soldebre, un grup de professionals ha realitzat una primera selecció dels olis presentats. D’aquestes, 11 mostres competeixen en la categoria d’olis verge extra amb Denominació d’Origen Protegida de les Terres de l’Ebre, 4 en la categoria d’olis ecològics, i 9 més de productors particulars amb collites pròpies.
Els tres millors olis de les categories professionals, seran enviats al Panel de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya a Reus per ser avaluats i conèixer el guanyador de cada categoria, així com el millor oli del concurs.
Els organitzadors han valorat positivament la quantitat de mostres presentades, tot i les dificultats que han enfrontat els productors, que enguany han registrat una baixada considerable en la producció d’oli d’oliva, amb només un 15% de la producció habitual degut a les condicions meteorològiques desfavorables.
Ens ho explica Josep Pere membre de l’organització
Malgrat aquesta difícil campanya, els experts han destacat que la qualitat del producte no s’ha vist afectada, i les mostres que s’han pogut recollir continuen mantenint els estàndards de qualitat de l’oli verge extra.
El 20 de febrer es farà públic el veredicte del jurat, en un acte obert al públic que es celebrarà al Centre d’Interpretació de l’Oli, la Casa de l’Olivera de la Cooperativa Soldebre de Tortosa. Els premis seran
lliurats durant la Fira de l’Oli de Jesús, que tindrà lloc els dies 9, 10 i 11 de maig.