L’oli d’oliva verge extra arbequí de Rústiques Faiges de Roquetes ha estat el gran guanyador del 41è Concurs als Tasts dels Olis de les Terres de l’Ebre, un esdeveniment organitzat per la Fira de l’Oli de Jesús, que reconeix els millors olis de la regió, en esta ocasió es van presentar un total de 35 mostre.
Aquest oli ha obtingut el primer premi en la categoria reservada als olis de fora de la DOP de les Terres de l’Ebre, un guardó que destaca la seva qualitat superior després de la valoració organolèptica realitzada pel Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya.Rita Faiges valora molt positivament el premi
D’altra banda també han estat guardonats, el premi al millor oli d’oliva verge extra de les Denominacions d’Origen Protegides de les Terres de l’Ebre, conegut com a Premi In Memoriam Joan Rodríguez, va ser per l’Aureum de la Cooperativa Soldebre, amb un cupatge de morrut i sevillenca. En segon i tercer lloc, respectivament, es van situar l’Iberolei Morruda i l’Iberolei Sevillenca, tots dos de la Cooperativa de Santa Bàrbara.
El premi a l’oli d’oliva verge extra ecològic va ser per al Molí del Llarg, de l’Agrícola Industrial Forés de Tortosa, mentre que el segon i tercer lloc van ser per El Mussol Verd del Perelló i Or de l’Ebre de Colomé Mulet de Campredó.
Els premis per particulars i collita pròpia van ser per Carlos Panisello de Bitem (varietat Panisello), seguit de Guillermo Llaó del Perelló i Eusebi Margalef amb un oli arbequí del Perelló.
José Ramón Vallés, president de la Fira de l’Oli de Jesús, ha destacat la importància d’aquest concurs, que compta amb més de quaranta anys d’història i que contribueix a posar en valor els excel·lents olis d’oliva verge extra de les Terres de l’Ebre. El veredicte final del concurs es va fer públic a la Casa de l’Oli de la Cooperativa Soldebre de Tortosa, però serà al maig, durant la Fira de l’Oli de Jesús, quan es lliuraran oficialment els premis, coincidint amb el 30è aniversari de la fira.