L’oli d’oliva verge extra Aureum de la Cooperativa Soldebre de Tortosa, amb un cupatge de morrut i sevillenca, s’ha proclamat guanyador del Premi al Millor Oli Gastronòmic de la Fira de l’Oli de Jesús, certamen que tindrà lloc el segon cap de setmana de maig i que arriba al seu 30è aniversari.
Aprofitant la convocatòria del 41è Concurs als Tasts dels Olis de les Terres de l’Ebre, que també organitza la Fira de l’Oli de Jesús, s’ha escollit un any més el millor oli gastronòmic, on estan com a candidats les mostres dels olis guanyadors de les tres categories principals decidits en el seu moment pel Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya. Els components del jurat de l’especial tast van ser persones molt vinculades al sector de la restauració com Cristian López, del Restaurant Moments, Miquel Reverter i Edgar Cazaux del Restaurant La Morruda, el cuiner Joan Forcadell, el sommelier i escriptor de llibres de vins Javier Campo, Marc Duran, del Restaurant La Torreta de Remolins i professor de restauració a l’Institut Dertosa, Imma Monclús de Monclús&Gotim, i Jordi Bort de la Comissió de la Fira de l’Oli de Jesús. Els tastadors, al marge de valorar els habituals aspectes com la dolçor, l’amargor, el picant i altres aromes secundaris, van tenir en compte que estaven escollint un oli amb una destinació molt determinada.