Salut reforça l’atenció sanitària a les residències d’avis de l’Ebre amb professionals de l’atenció primària

Escrit per el 17 d'abril de 2020

Salut ha planificat una intervenció d’alta intensitat assistencial a la població que viu en residències de les Terres de l’Ebre. Professionals de l’atenció primària de l’ICS augmentaran el suport i l’atenció als centres. S’han estratificat els recursos i dispositius de totes les residències i s’han caracteritzat les persones que hi viuen de manera individualitzada per concretar la intervenció que necessita cadascuna. A l’Ebre hi ha 1.917 usuaris en 24 residències de gent gran, 10 llars-residències de discapacitats i una llar-residència de salut mental. S’han fet 200 proves PCR. 12 residents han donat positiu i 3 persones han mort per covid. També hi ha 6 treballadors de 7 residències de gent gran contagiats.

Les mesures que intensifica Salut a les residències de l’Ebre pretenen “garantir l’atenció sanitària integrada, la prevenció i protecció de la salut en l’entorn dels centres residencials i d’aquesta població més vulnerable” a la pandèmia. Al territori s’ha organitzat un comitè operatiu per coordinar els diferents agents implicats en la presa de decisions (Salut, Afers Socials, Salut Pública, SEM, Salut Mental) i es manté una informació acurada amb els responsables del món local per poder treballar de forma coordinada si alguna situació ho requereix.

Des de l’atenció primària ICS Terres de l’Ebre es garantirà una atenció continuada, un seguiment clínic adequat en totes les fases de la malaltia, la cura de les persones i totes les seves necessitats, el control de les patologies cròniques i l’atenció pal·liativa, quan escaigui. Les persones residents que per descompensació de la malaltia requereixin ser ateses a un altre centre sanitari, se’ls derivarà seguint els circuits establerts i el criteri assistencial dels equips d’atenció primària.

S’han fet visites proactives a totes les residències de l’Ebre i s’ha treballat amb els professionals d’aquests centres residencials per garantir “les correctes condicions d’aïllament, sectorització i mesures de protecció adequades”. La Unitat Bàsica de Prevenció de la gerència territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre s’ha format i donarà suport als equips residencials pel que fa a l’ús dels equips de protecció individual, definició de circuits i protocols per garantir-ne un ús correcte, higiene de mans, mesures de neteja, desinfecció i altres. Aquesta unitat bàsica també és la responsable de la presa de mostres.

El cribratge i les proves PCR s’han fet, fins ara, als usuaris simptomàtics i treballadors. Se n’han fet 200. 18 han estat positives (12 residents i 6 treballadors, de 7 residències de gent gran). Tres persones han mort. Les proves s’han prioritzat en aquelles residències amb almenys un cas positiu confirmat. Dilluns es van fer les PCR al convent de les Carmelites Missioneres d’Amposta (11 PCR a usuaris i 2 a treballadores) i dimarts a la residència Natzaret de Móra d’Ebre (a 73 usuaris i a 2 treballadores). A la residència de Móra d’Ebre totes van ser negatives però s’esperen encara resultats d’altres treballadores.

En els pròxims dies es faran PCR a la resta de residències on hi ha algun cas confirmat. Aquest divendres o dissabte es faran a la residència de la Consolació de Jesús, on es van donar els primers casos de residents positives. Diumenge es faran a la residència l’Onada d’Alcanar.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Avui hem entrevistat la cantautora tortosina @montsecastella per parlar del seu mou disc ‘Salicòrnia’ al programa @AldiaEbre

📻Les #TEEI es mobilitzen davant l'anunci de convocatòria d'oposicions. Recupera l'entrevista👇

📻Recupereu l'entrevista que vam realitzar a Cinta Llasat per al programa @AldiaEbre 👇

⚽️🗓 FUTBOL BASE | Després de la llarga aturada per la pandèmia torna la activitat esportiva 🔴⚪
#cdtbase #cdtescola #tortosa #BaixEbre #AbelloAutotec

➡ Què podem fer i què no quan sortim de la comarca amb la nostra bombolla de convivència? Com podem acreditar aquesta mobilitat?

Totes les respostes aquí 👇👇

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Salut ha planificat una intervenció d’alta intensitat assistencial a la població que viu en residències de les Terres de l’Ebre. Professionals de l’atenció primària de l’ICS augmentaran el suport i l’atenció als centres. S’han estratificat els recursos i dispositius de totes les residències i s’han caracteritzat les persones que hi viuen de manera individualitzada per concretar la intervenció que necessita cadascuna. A l’Ebre hi ha 1.917 usuaris en 24 residències de gent gran, 10 llars-residències de discapacitats i una llar-residència de salut mental. S’han fet 200 proves PCR. 12 residents han donat positiu i 3 persones han mort per covid. També hi ha 6 treballadors de 7 residències de gent gran contagiats.

Les mesures que intensifica Salut a les residències de l’Ebre pretenen “garantir l’atenció sanitària integrada, la prevenció i protecció de la salut en l’entorn dels centres residencials i d’aquesta població més vulnerable” a la pandèmia. Al territori s’ha organitzat un comitè operatiu per coordinar els diferents agents implicats en la presa de decisions (Salut, Afers Socials, Salut Pública, SEM, Salut Mental) i es manté una informació acurada amb els responsables del món local per poder treballar de forma coordinada si alguna situació ho requereix.

Des de l’atenció primària ICS Terres de l’Ebre es garantirà una atenció continuada, un seguiment clínic adequat en totes les fases de la malaltia, la cura de les persones i totes les seves necessitats, el control de les patologies cròniques i l’atenció pal·liativa, quan escaigui. Les persones residents que per descompensació de la malaltia requereixin ser ateses a un altre centre sanitari, se’ls derivarà seguint els circuits establerts i el criteri assistencial dels equips d’atenció primària.

S’han fet visites proactives a totes les residències de l’Ebre i s’ha treballat amb els professionals d’aquests centres residencials per garantir “les correctes condicions d’aïllament, sectorització i mesures de protecció adequades”. La Unitat Bàsica de Prevenció de la gerència territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre s’ha format i donarà suport als equips residencials pel que fa a l’ús dels equips de protecció individual, definició de circuits i protocols per garantir-ne un ús correcte, higiene de mans, mesures de neteja, desinfecció i altres. Aquesta unitat bàsica també és la responsable de la presa de mostres.

El cribratge i les proves PCR s’han fet, fins ara, als usuaris simptomàtics i treballadors. Se n’han fet 200. 18 han estat positives (12 residents i 6 treballadors, de 7 residències de gent gran). Tres persones han mort. Les proves s’han prioritzat en aquelles residències amb almenys un cas positiu confirmat. Dilluns es van fer les PCR al convent de les Carmelites Missioneres d’Amposta (11 PCR a usuaris i 2 a treballadores) i dimarts a la residència Natzaret de Móra d’Ebre (a 73 usuaris i a 2 treballadores). A la residència de Móra d’Ebre totes van ser negatives però s’esperen encara resultats d’altres treballadores.

En els pròxims dies es faran PCR a la resta de residències on hi ha algun cas confirmat. Aquest divendres o dissabte es faran a la residència de la Consolació de Jesús, on es van donar els primers casos de residents positives. Diumenge es faran a la residència l’Onada d’Alcanar.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Avui hem entrevistat la cantautora tortosina @montsecastella per parlar del seu mou disc ‘Salicòrnia’ al programa @AldiaEbre

📻Les #TEEI es mobilitzen davant l'anunci de convocatòria d'oposicions. Recupera l'entrevista👇

📻Recupereu l'entrevista que vam realitzar a Cinta Llasat per al programa @AldiaEbre 👇

⚽️🗓 FUTBOL BASE | Després de la llarga aturada per la pandèmia torna la activitat esportiva 🔴⚪
#cdtbase #cdtescola #tortosa #BaixEbre #AbelloAutotec

➡ Què podem fer i què no quan sortim de la comarca amb la nostra bombolla de convivència? Com podem acreditar aquesta mobilitat?

Totes les respostes aquí 👇👇

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST