Junts per Catalunya demana al Congrés la supressió de la regla de la despesa per als Ajuntaments fins el 2021

Escrit per el 21 d'abril de 2020

El grup de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats ha presentat una esmena per modificar la Llei d’Estabilitat Pressupostària, de manera que els Ajuntaments i els ens locals puguin destinar lliurement el romanent de tresoreria fins el 2021.

El que proposa el grup de Junts per Catalunya al Congrés amb aquesta esmena és que es suprimeixi la Regla de la Despesa, que estableix que el que gastin les administracions no pot créixer més del que ho faci el PIB. Des del partit demòcrata es reclama que  durant el 2020 i el 2021, els ajuntaments i els ens locals puguin destinar el romanent de tresoreria positiu al que creguin convenient, per fer front a la situació de crisi provocada per l’emergència del coronavirus. Aquesta és una demanda que han formulat diversos Ajuntaments del territori, com el de Tortosa o Deltebre. Administracions com la de l’Estat o la Generalitat poden saltar-se la regla de la despesa en situacions d’emergència com la que estem vivint. Ara es reclama que també ho puguin fer les administracions locals.El diputat ebrenc Ferran Bel, considera que les administracions locals seran bàsiques per a la recuperació econòmica, però cal que puguin disposar dels recursos econòmics que s’han generat amb l’estalvi dels darrers anys…

Ferran Bel confia comptar amb el suport de la majoria dels grups parlamentaris i que l’esmena prosperi. D’altra banda, el diputat tortosí intervindrà demà al Congrés per interpel·lar la Ministra d’Hisenda i demanar més i millors mesures per als autònoms i petites i mitjanes empreses. En aquest sentit Bel considera insuficients les mesures que ha adoptat el Govern epanyol per ajudar a autònoms i PIMES.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

El Col·legi d'Advocats i Advocades de #Tortosa reclama més accés a la justícia gratuïta https://t.co/w7xZA9TYmE

La imatge de la Mare de Déu de la #Cinta del Cim de Caro apareix destrossada per un acte vandàlic https://t.co/m9MW2Sr5PA

S'esfondra la teulada d'un immoble deshabitat al nucli antic de #Tortosa. https://t.co/rU3Po2OIDe

Lliuren els XIII Premis Federico Mayor Zaragoza de forma virtual @unesco_tortosa
https://t.co/V5fMUN2I0B

El Centre Cívic de Ferreries de #Tortosa acull una nova campanya de donació de sang aquest dissabte @donarsang https://t.co/5LE0oIU4jk

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El grup de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats ha presentat una esmena per modificar la Llei d’Estabilitat Pressupostària, de manera que els Ajuntaments i els ens locals puguin destinar lliurement el romanent de tresoreria fins el 2021.

El que proposa el grup de Junts per Catalunya al Congrés amb aquesta esmena és que es suprimeixi la Regla de la Despesa, que estableix que el que gastin les administracions no pot créixer més del que ho faci el PIB. Des del partit demòcrata es reclama que  durant el 2020 i el 2021, els ajuntaments i els ens locals puguin destinar el romanent de tresoreria positiu al que creguin convenient, per fer front a la situació de crisi provocada per l’emergència del coronavirus. Aquesta és una demanda que han formulat diversos Ajuntaments del territori, com el de Tortosa o Deltebre. Administracions com la de l’Estat o la Generalitat poden saltar-se la regla de la despesa en situacions d’emergència com la que estem vivint. Ara es reclama que també ho puguin fer les administracions locals.El diputat ebrenc Ferran Bel, considera que les administracions locals seran bàsiques per a la recuperació econòmica, però cal que puguin disposar dels recursos econòmics que s’han generat amb l’estalvi dels darrers anys…

Ferran Bel confia comptar amb el suport de la majoria dels grups parlamentaris i que l’esmena prosperi. D’altra banda, el diputat tortosí intervindrà demà al Congrés per interpel·lar la Ministra d’Hisenda i demanar més i millors mesures per als autònoms i petites i mitjanes empreses. En aquest sentit Bel considera insuficients les mesures que ha adoptat el Govern epanyol per ajudar a autònoms i PIMES.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

El Col·legi d'Advocats i Advocades de #Tortosa reclama més accés a la justícia gratuïta https://t.co/w7xZA9TYmE

La imatge de la Mare de Déu de la #Cinta del Cim de Caro apareix destrossada per un acte vandàlic https://t.co/m9MW2Sr5PA

S'esfondra la teulada d'un immoble deshabitat al nucli antic de #Tortosa. https://t.co/rU3Po2OIDe

Lliuren els XIII Premis Federico Mayor Zaragoza de forma virtual @unesco_tortosa
https://t.co/V5fMUN2I0B

El Centre Cívic de Ferreries de #Tortosa acull una nova campanya de donació de sang aquest dissabte @donarsang https://t.co/5LE0oIU4jk

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}
Etiquetes

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST