La Generalitat avançarà a les administracions locals ebrenques 3,6 milions d’euros del Fons de Cooperació Local

Escrit per el 24 d'abril de 2020

El Govern avançarà enguany la meitat del Fons de Cooperació Local de Catalunya. Es tracta d’un ajut destinat a les administracions locals per fer front a despeses i inversions del seu funcionament. Aquest avançament respon a la voluntat que els ens locals disposin d’una injecció de liquiditat. Aquests recursos hauran d’ajudar a afrontar les despeses que se’n deriven de l’actual crisi del coronavirus, sempre que sigui de la seva competència. L’any passat s’hi van destinar a les Terres de l’Ebre un total de 7 milions d’euros. Ara amb aquest avançament les entitats ebrenques rebran 3,6 milions d’euros. Rosa Peig és la Directora Territorial a la Presidència a les Terres de l’Ebre.

 

 

Aquesta no ha estat l’única mesura presa pel govern davant l’actual crisi. Els ajuntaments que van sol·licitar la línia de dinamització territorial, és a dir aquells de menys de 2 mil habitants, veuran ampliat el termini d’execució de les obres davant la paralització de moltes d’elles a causa de la pandèmia. A més, a finals d’abril es preveu avançar el finançament d’aquest ajut per finalitzar-les sense problemes. I juntament amb els Consells Comarcals, el Govern ha garantit una ampliació dels terminis dels programes FEDER i PEC, del programa 2014-2020. Peig també ha puntualitzat que els municipis de menys de 5000 habitants que esperen la valoració i atorgació del Pla Únic d’Obres i Serveis, rebran la resolució provisional quan finalitzi l’estat d’alarma. Aquesta subvenció permet a aquests petits municipis invertir en equipaments i serveis municipals per afavorir el reequilibri territorial.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

Increments de temps de recorregut en apropar-se a Barcelona Sants, amb afectacions que poden superar els 15 minuts per treballs a la infraestructura d'aquesta estació.

No prospera la moció de @Cs_Tortosa proposant mesures per garantir la minimització dels contagis de la #covid19 en l'espai públic. Hi han votat en contra @juntspertortosa @PSCTortosa @CUPTortosa i @esquerratortosa s'hi ha abstingut

El #pleTortosa aprova la moció de @Cs_Tortosa per demanar la millora de la neteja i manteniment del clavegueram, la neteja d'embornals per evitar inundacions i propagació de plagues així com la neteja viària. L'únic vot en contra ha estat el de la @CUPTortosa

El #PleTortosa aprova per unanimitat la moció d'@esquerratortosa per garantir el dret a l'habitatge digne. Es reclama que @Tortosa realitzi llistat dels pisos buits del municipi i sol.liciti la seva cessió als bancs i grans tenidors

El #PleTortosa la moció de @MovemTortosa reclamant que es retirin de l'espai públic les plaques on encara consta el tractament de Molt Honorable a l'expresident Jordi Pujol amb els vots a favor de tots els grups i l'abstenció de @juntspertortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El Govern avançarà enguany la meitat del Fons de Cooperació Local de Catalunya. Es tracta d’un ajut destinat a les administracions locals per fer front a despeses i inversions del seu funcionament. Aquest avançament respon a la voluntat que els ens locals disposin d’una injecció de liquiditat. Aquests recursos hauran d’ajudar a afrontar les despeses que se’n deriven de l’actual crisi del coronavirus, sempre que sigui de la seva competència. L’any passat s’hi van destinar a les Terres de l’Ebre un total de 7 milions d’euros. Ara amb aquest avançament les entitats ebrenques rebran 3,6 milions d’euros. Rosa Peig és la Directora Territorial a la Presidència a les Terres de l’Ebre.

 

 

Aquesta no ha estat l’única mesura presa pel govern davant l’actual crisi. Els ajuntaments que van sol·licitar la línia de dinamització territorial, és a dir aquells de menys de 2 mil habitants, veuran ampliat el termini d’execució de les obres davant la paralització de moltes d’elles a causa de la pandèmia. A més, a finals d’abril es preveu avançar el finançament d’aquest ajut per finalitzar-les sense problemes. I juntament amb els Consells Comarcals, el Govern ha garantit una ampliació dels terminis dels programes FEDER i PEC, del programa 2014-2020. Peig també ha puntualitzat que els municipis de menys de 5000 habitants que esperen la valoració i atorgació del Pla Únic d’Obres i Serveis, rebran la resolució provisional quan finalitzi l’estat d’alarma. Aquesta subvenció permet a aquests petits municipis invertir en equipaments i serveis municipals per afavorir el reequilibri territorial.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

Increments de temps de recorregut en apropar-se a Barcelona Sants, amb afectacions que poden superar els 15 minuts per treballs a la infraestructura d'aquesta estació.

No prospera la moció de @Cs_Tortosa proposant mesures per garantir la minimització dels contagis de la #covid19 en l'espai públic. Hi han votat en contra @juntspertortosa @PSCTortosa @CUPTortosa i @esquerratortosa s'hi ha abstingut

El #pleTortosa aprova la moció de @Cs_Tortosa per demanar la millora de la neteja i manteniment del clavegueram, la neteja d'embornals per evitar inundacions i propagació de plagues així com la neteja viària. L'únic vot en contra ha estat el de la @CUPTortosa

El #PleTortosa aprova per unanimitat la moció d'@esquerratortosa per garantir el dret a l'habitatge digne. Es reclama que @Tortosa realitzi llistat dels pisos buits del municipi i sol.liciti la seva cessió als bancs i grans tenidors

El #PleTortosa la moció de @MovemTortosa reclamant que es retirin de l'espai públic les plaques on encara consta el tractament de Molt Honorable a l'expresident Jordi Pujol amb els vots a favor de tots els grups i l'abstenció de @juntspertortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST