El Ple de Tortosa aprova aixecar la suspensió d’exposició al públic i el Govern municipal podrà disposar del pressupost del 2020

Escrit per el 27 d'abril de 2020

El Ple de l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat aixecar la suspensió del període d’exposició al públic de la modificació pressupostària que es va aprovar al ple ordinari de març. L’esclat de la pandèmia, i el decret de l’estat d’alarma, van aturar tots els terminis administratius en marxa. L’aixecament d’aquesta suspensió, permet executar la modificació del pressupost prorrogat del 2019. La proposta s’ha aprovat en la sessió extraordinària celebrada avui dilluns de forma telemàtica,  amb els vots a favor dels grups al govern, Junts per Tortosa i PSC, aixi com d’ERC i de la CUP i l’abstenció de Movem  Tortosa i de Ciutadans. 

L’acord adoptat és una qüestió tècnica però important perquè permetrà disposar dels recursos ecònomics inclosos en el pressupost prorrogat, per fer front a pagaments de subvencions a entitats socials, veïnals, culturals i esportives així com a les aportacions a les EMD’s i al personal municipal, segons ha explicat l’Alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

Tots els grups municipals coincideixen que el pressupost prorrogat caldrà tornar-lo a modificar per fer front a la crisi sanitària i econòmica provocada pel coronavirus. Movem Tortosa ha qualificat d’obsoleta i antiquada la modificació pressupostària i el seu portaveu, Jordi Jordan, reclama al govern municipal un canvi de rumb per donar resposta a la crisi del covid-19.  

Movem ha proposat la creació de microcrèdits per al comerç o les petites empreses, com fan altres ajuntaments, a la vegada que ha reclamat una vegada més, la creació d’una taula de diàleg amb tots els grups polítics i agents econòmics i socials per fer front conjuntament a la crisi generada per l’emergència sanitària del COVID-19. Segons l’Alcaldessa, l’Ajuntament no té competències per atorgar microcrèdits.

Per la seva banda, el portaveu d’ERC-Tortosa Sí, Xavier Faura, ha demanat  una reunió de tots els grups per acordar un nou pressupost que done resposta a la crisi del coronavirus a nivell local, sobretot per fer front a les necessitats del petit comerç.  

En el mateix sentit, s’ha manifestat el representant de Ciutadans, Miquel Albacar, que demana tenir un pressupost adaptat a la nova realitat. 

Des de la CUP el seu portaveu Xavi Rodríguez, ha reclamat que la partida d’1,7 MEUR prevista  per a la millora de la via pública es destini  a inversió social i creació d’ocupació que degut a la pandèmia, és més prioritària.

L’Alcaldessa Roigé ha matisat que la llei no permet que tot el previst a inversions es pugui destinar a ajuts socials. Roigé ha tornat a reclamar al govern espanyol que permeti més flexibilitat als ajuntaments per poder utilitzar el superàvit a actuacions d’àmbit social, ja que ara està limitat pràcticament a reduir l’endeutament.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

El Col·legi d'Advocats i Advocades de #Tortosa reclama més accés a la justícia gratuïta https://t.co/w7xZA9TYmE

La imatge de la Mare de Déu de la #Cinta del Cim de Caro apareix destrossada per un acte vandàlic https://t.co/m9MW2Sr5PA

S'esfondra la teulada d'un immoble deshabitat al nucli antic de #Tortosa. https://t.co/rU3Po2OIDe

Lliuren els XIII Premis Federico Mayor Zaragoza de forma virtual @unesco_tortosa
https://t.co/V5fMUN2I0B

El Centre Cívic de Ferreries de #Tortosa acull una nova campanya de donació de sang aquest dissabte @donarsang https://t.co/5LE0oIU4jk

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El Ple de l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat aixecar la suspensió del període d’exposició al públic de la modificació pressupostària que es va aprovar al ple ordinari de març. L’esclat de la pandèmia, i el decret de l’estat d’alarma, van aturar tots els terminis administratius en marxa. L’aixecament d’aquesta suspensió, permet executar la modificació del pressupost prorrogat del 2019. La proposta s’ha aprovat en la sessió extraordinària celebrada avui dilluns de forma telemàtica,  amb els vots a favor dels grups al govern, Junts per Tortosa i PSC, aixi com d’ERC i de la CUP i l’abstenció de Movem  Tortosa i de Ciutadans. 

L’acord adoptat és una qüestió tècnica però important perquè permetrà disposar dels recursos ecònomics inclosos en el pressupost prorrogat, per fer front a pagaments de subvencions a entitats socials, veïnals, culturals i esportives així com a les aportacions a les EMD’s i al personal municipal, segons ha explicat l’Alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

Tots els grups municipals coincideixen que el pressupost prorrogat caldrà tornar-lo a modificar per fer front a la crisi sanitària i econòmica provocada pel coronavirus. Movem Tortosa ha qualificat d’obsoleta i antiquada la modificació pressupostària i el seu portaveu, Jordi Jordan, reclama al govern municipal un canvi de rumb per donar resposta a la crisi del covid-19.  

Movem ha proposat la creació de microcrèdits per al comerç o les petites empreses, com fan altres ajuntaments, a la vegada que ha reclamat una vegada més, la creació d’una taula de diàleg amb tots els grups polítics i agents econòmics i socials per fer front conjuntament a la crisi generada per l’emergència sanitària del COVID-19. Segons l’Alcaldessa, l’Ajuntament no té competències per atorgar microcrèdits.

Per la seva banda, el portaveu d’ERC-Tortosa Sí, Xavier Faura, ha demanat  una reunió de tots els grups per acordar un nou pressupost que done resposta a la crisi del coronavirus a nivell local, sobretot per fer front a les necessitats del petit comerç.  

En el mateix sentit, s’ha manifestat el representant de Ciutadans, Miquel Albacar, que demana tenir un pressupost adaptat a la nova realitat. 

Des de la CUP el seu portaveu Xavi Rodríguez, ha reclamat que la partida d’1,7 MEUR prevista  per a la millora de la via pública es destini  a inversió social i creació d’ocupació que degut a la pandèmia, és més prioritària.

L’Alcaldessa Roigé ha matisat que la llei no permet que tot el previst a inversions es pugui destinar a ajuts socials. Roigé ha tornat a reclamar al govern espanyol que permeti més flexibilitat als ajuntaments per poder utilitzar el superàvit a actuacions d’àmbit social, ja que ara està limitat pràcticament a reduir l’endeutament.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

El Col·legi d'Advocats i Advocades de #Tortosa reclama més accés a la justícia gratuïta https://t.co/w7xZA9TYmE

La imatge de la Mare de Déu de la #Cinta del Cim de Caro apareix destrossada per un acte vandàlic https://t.co/m9MW2Sr5PA

S'esfondra la teulada d'un immoble deshabitat al nucli antic de #Tortosa. https://t.co/rU3Po2OIDe

Lliuren els XIII Premis Federico Mayor Zaragoza de forma virtual @unesco_tortosa
https://t.co/V5fMUN2I0B

El Centre Cívic de Ferreries de #Tortosa acull una nova campanya de donació de sang aquest dissabte @donarsang https://t.co/5LE0oIU4jk

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST