La CUP de Tortosa demana prioritzar la inversió en polítiques socials

Escrit per el 11 de maig de 2020

La CUP Tortosa demana a l’Ajuntament que inverteixi en polítiques social i d’ocupació, enlloc de fer-ho en obres i via pública. Diuen que la crisi econòmica i social “només ha fet que començar”. Assenyalen que durant aquests mesos s’han multiplicat els usuaris que demanen ajuda a entitats com Càritas, Creu Roja o el menjador social. Per això demanen que el consistori estableixi un fons d’emergència municipal de més de 3 milions d’euros. Entre les mesures proposades, es troben la d’augmentar la plantilla de serveis socials, incrementar el pressupost dels convenis amb entitats assistencials o obrir una línia d’ajuts per ajudar a pagar els lloguers i les hipoteques a famílies en risc de desnonament. Pel que fa a les polítiques ocupacionals, els cupaires aposten per ajuts directes a petites empreses i autònoms. Així ho ha explicat el seu portaveu, Xavi Rodríguez.

Aquests ajuts demanen que siguen superiors als 3 mil euros. Assumeixen que aquesta mesura econòmica no forma part de les competències de l’Ajuntament, malgrat que ja ho fan altres ciutats. Per això demanen al consistori tortosí a “assumir riscos” perquè diuen, es troba en joc “el futur de la ciutat dels propers 10 anys”. Finalment proposen la creació d’una oficina d’atenció al sector i una taula d’emergència municipal per estudiar noves mesures.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

🎙‘Units per la diabetis’ vol conscienciar sobre l’afectació de la diabetis tipus 1 en els infants

🎙Coneix el projecte de la Casa d’Acollida 👇
@CaritasTortosa

🚧 Fins dilluns 14/NOV, un equip de #CarreteresDipta està duent a terme a #laTorredelEspanyol treballs de millora del camí de #laPalmadEbre 🚜
#MunicipisDipta #MésConnectats #RiberadEbre

Sortegem dues entrades dobles per assistir a l’espectacle de circ contemporani NUYE, que interpretarà la companyia @CircoEia divendres, 18 de novembre, al @TeatreTortosa. Cliqueu aquest enllaç per participar-hi: https://t.co/bFX2TPMHVc

#Tortosa #TerresdelEbre @radiotortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

La CUP Tortosa demana a l’Ajuntament que inverteixi en polítiques social i d’ocupació, enlloc de fer-ho en obres i via pública. Diuen que la crisi econòmica i social “només ha fet que començar”. Assenyalen que durant aquests mesos s’han multiplicat els usuaris que demanen ajuda a entitats com Càritas, Creu Roja o el menjador social. Per això demanen que el consistori estableixi un fons d’emergència municipal de més de 3 milions d’euros. Entre les mesures proposades, es troben la d’augmentar la plantilla de serveis socials, incrementar el pressupost dels convenis amb entitats assistencials o obrir una línia d’ajuts per ajudar a pagar els lloguers i les hipoteques a famílies en risc de desnonament. Pel que fa a les polítiques ocupacionals, els cupaires aposten per ajuts directes a petites empreses i autònoms. Així ho ha explicat el seu portaveu, Xavi Rodríguez.

Aquests ajuts demanen que siguen superiors als 3 mil euros. Assumeixen que aquesta mesura econòmica no forma part de les competències de l’Ajuntament, malgrat que ja ho fan altres ciutats. Per això demanen al consistori tortosí a “assumir riscos” perquè diuen, es troba en joc “el futur de la ciutat dels propers 10 anys”. Finalment proposen la creació d’una oficina d’atenció al sector i una taula d’emergència municipal per estudiar noves mesures.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

🎙‘Units per la diabetis’ vol conscienciar sobre l’afectació de la diabetis tipus 1 en els infants

🎙Coneix el projecte de la Casa d’Acollida 👇
@CaritasTortosa

🚧 Fins dilluns 14/NOV, un equip de #CarreteresDipta està duent a terme a #laTorredelEspanyol treballs de millora del camí de #laPalmadEbre 🚜
#MunicipisDipta #MésConnectats #RiberadEbre

Sortegem dues entrades dobles per assistir a l’espectacle de circ contemporani NUYE, que interpretarà la companyia @CircoEia divendres, 18 de novembre, al @TeatreTortosa. Cliqueu aquest enllaç per participar-hi: https://t.co/bFX2TPMHVc

#Tortosa #TerresdelEbre @radiotortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST