Els centres de primària ebrencs faran ecografies pulmonars per detectar les lesions que causa la Covid-19

Escrit per el 14 de maig de 2020

Els centres d’atenció primària de les Terres de l’Ebre efectuaran ecografies pulmonars per millorar el diagnòstic i el seguiment dels pacients amb Covid-19. Segons subratlla el Departament de Salut, es tracta d’una tècnica amb sensibilitat per detectar de forma precoç les lesions pulmonars que causa la malaltia més efectiva que la radiografia de tòrax i l’exploració física, utilitzades fins aquest moment. El Departament ha distribuït aparells als CAP d’Amposta, Baix Ebre, Deltebre, Flix, Móra la Nova, l’Aldea, Sant Carles de la Ràpita i Ulldecona, a més dels ja existents al Temple i l’Ametlla de Mar. Paral·lelament, uns 30 professionals del territori han seguit una formació virtual específica.

El Departament ha recordat la transcendència de detectar aquestes lesions pulmonars en els primers moments de la malaltia quan les decisions clíniques poden determinar canvis importants en l’evolució dels pacients.

La pràctica d’ecografia pulmonar per al control evolutiu de pacients positius per coronavirus i també en els casos d’usuaris amb sospita inicial s’ha iniciat aquesta setmana al CAP Baix Ebre i al CAP Amposta.

En les pròximes setmanes, el programa s’ampliarà a la resta del territori amb l’objectiu d’aconseguir un diagnòstic precoç i proper al malalt de les complicacions respiratòries que derivades de la Covid-19. Això també ha de permetre augmentar la resolució dels equips de primària en el cribratge de pacients.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

L’Ajuntament de Tortosa suspèn la Festa del #Renaixement i la proclamació de pubilles de les Festes de la Cinta https://t.co/ou71YDZnGJ

El govern de @Tortosa presenta un Pla de Reactivació Econòmica i Social per la covid-19 que inclou 175 mesures https://t.co/q7gqucB6nN

El gerent del llagut turístic @lo_sirgador de #Tortosa reclama poder tornar a l'activitat https://t.co/YjHRPSzXKK

Nova oportunitat per veure l'exposició 'Albert Fabà o la revolta permanent’ al @MuseudeTortosa fins al 27 de juny https://t.co/27ak4YoDkP

La corporació municipal de #Tortosa se suma al minut de silenci en record a les víctimes provocades per la pandèmia de coronavirus.

2

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Els centres d’atenció primària de les Terres de l’Ebre efectuaran ecografies pulmonars per millorar el diagnòstic i el seguiment dels pacients amb Covid-19. Segons subratlla el Departament de Salut, es tracta d’una tècnica amb sensibilitat per detectar de forma precoç les lesions pulmonars que causa la malaltia més efectiva que la radiografia de tòrax i l’exploració física, utilitzades fins aquest moment. El Departament ha distribuït aparells als CAP d’Amposta, Baix Ebre, Deltebre, Flix, Móra la Nova, l’Aldea, Sant Carles de la Ràpita i Ulldecona, a més dels ja existents al Temple i l’Ametlla de Mar. Paral·lelament, uns 30 professionals del territori han seguit una formació virtual específica.

El Departament ha recordat la transcendència de detectar aquestes lesions pulmonars en els primers moments de la malaltia quan les decisions clíniques poden determinar canvis importants en l’evolució dels pacients.

La pràctica d’ecografia pulmonar per al control evolutiu de pacients positius per coronavirus i també en els casos d’usuaris amb sospita inicial s’ha iniciat aquesta setmana al CAP Baix Ebre i al CAP Amposta.

En les pròximes setmanes, el programa s’ampliarà a la resta del territori amb l’objectiu d’aconseguir un diagnòstic precoç i proper al malalt de les complicacions respiratòries que derivades de la Covid-19. Això també ha de permetre augmentar la resolució dels equips de primària en el cribratge de pacients.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

L’Ajuntament de Tortosa suspèn la Festa del #Renaixement i la proclamació de pubilles de les Festes de la Cinta https://t.co/ou71YDZnGJ

El govern de @Tortosa presenta un Pla de Reactivació Econòmica i Social per la covid-19 que inclou 175 mesures https://t.co/q7gqucB6nN

El gerent del llagut turístic @lo_sirgador de #Tortosa reclama poder tornar a l'activitat https://t.co/YjHRPSzXKK

Nova oportunitat per veure l'exposició 'Albert Fabà o la revolta permanent’ al @MuseudeTortosa fins al 27 de juny https://t.co/27ak4YoDkP

La corporació municipal de #Tortosa se suma al minut de silenci en record a les víctimes provocades per la pandèmia de coronavirus.

2

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST