Els Consells Comarcals de les Terres de l’Ebre fan front comú per demanar que es mantinguin els punts de guaita

Escrit per el 14 de maig de 2020

Els quatre Consells Comarcals de les Terres de l’Ebre portaran pròximament a aprovació un manifest unitari que demana al govern de la Generalitat que mantinguin els punts de guaita forestals. Els consideren uns llocs de treballs essencials al territori per evitar desastres com el darrer foc de la Ribera d’Ebre.

La reivindicació arriba després que el Departament d’Interior anunciés substituir aquests punts de guaita per càmeres de videovigilància. A les Terres de l’Ebre hi ha un total de 9 punts, 3 dels quals al mig del massís dels Ports. Aquests s’encarreguen de detectar qualsevol columna de fum en un territori on més del 55% és superfície forestal. Escoltem les reivindicacions dels presidents del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, i del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig.

El manifest també posa en relleu la necessitat de mantenir els llocs de treball, tenint en compte que molts punts es troben en una zona amb poca densitat de població i on la cobertura telefònica és deficitària. Neus Sanromà és la presidenta de la Terra Alta i Gemma Carim de la Ribera d’Ebre.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre ha assegurat que el manifest s’ha traslladat a les juntes de govern i, si no hi ha canvis, tots hi votaran a favor. Justament aquesta setmana el partit de Movem Terres de l’Ebre també s’ha mostrat partidari de mantenir aquest servei. Consideren que és una decisió errònia la seva substitució. Per això reclamen una taula de diàleg amb el col·lectiu per cercar solucions per mantenir els punts de guaita actius.

 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

Increments de temps de recorregut en apropar-se a Barcelona Sants, amb afectacions que poden superar els 15 minuts per treballs a la infraestructura d'aquesta estació.

No prospera la moció de @Cs_Tortosa proposant mesures per garantir la minimització dels contagis de la #covid19 en l'espai públic. Hi han votat en contra @juntspertortosa @PSCTortosa @CUPTortosa i @esquerratortosa s'hi ha abstingut

El #pleTortosa aprova la moció de @Cs_Tortosa per demanar la millora de la neteja i manteniment del clavegueram, la neteja d'embornals per evitar inundacions i propagació de plagues així com la neteja viària. L'únic vot en contra ha estat el de la @CUPTortosa

El #PleTortosa aprova per unanimitat la moció d'@esquerratortosa per garantir el dret a l'habitatge digne. Es reclama que @Tortosa realitzi llistat dels pisos buits del municipi i sol.liciti la seva cessió als bancs i grans tenidors

El #PleTortosa la moció de @MovemTortosa reclamant que es retirin de l'espai públic les plaques on encara consta el tractament de Molt Honorable a l'expresident Jordi Pujol amb els vots a favor de tots els grups i l'abstenció de @juntspertortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Els quatre Consells Comarcals de les Terres de l’Ebre portaran pròximament a aprovació un manifest unitari que demana al govern de la Generalitat que mantinguin els punts de guaita forestals. Els consideren uns llocs de treballs essencials al territori per evitar desastres com el darrer foc de la Ribera d’Ebre.

La reivindicació arriba després que el Departament d’Interior anunciés substituir aquests punts de guaita per càmeres de videovigilància. A les Terres de l’Ebre hi ha un total de 9 punts, 3 dels quals al mig del massís dels Ports. Aquests s’encarreguen de detectar qualsevol columna de fum en un territori on més del 55% és superfície forestal. Escoltem les reivindicacions dels presidents del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, i del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig.

El manifest també posa en relleu la necessitat de mantenir els llocs de treball, tenint en compte que molts punts es troben en una zona amb poca densitat de població i on la cobertura telefònica és deficitària. Neus Sanromà és la presidenta de la Terra Alta i Gemma Carim de la Ribera d’Ebre.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre ha assegurat que el manifest s’ha traslladat a les juntes de govern i, si no hi ha canvis, tots hi votaran a favor. Justament aquesta setmana el partit de Movem Terres de l’Ebre també s’ha mostrat partidari de mantenir aquest servei. Consideren que és una decisió errònia la seva substitució. Per això reclamen una taula de diàleg amb el col·lectiu per cercar solucions per mantenir els punts de guaita actius.

 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

Increments de temps de recorregut en apropar-se a Barcelona Sants, amb afectacions que poden superar els 15 minuts per treballs a la infraestructura d'aquesta estació.

No prospera la moció de @Cs_Tortosa proposant mesures per garantir la minimització dels contagis de la #covid19 en l'espai públic. Hi han votat en contra @juntspertortosa @PSCTortosa @CUPTortosa i @esquerratortosa s'hi ha abstingut

El #pleTortosa aprova la moció de @Cs_Tortosa per demanar la millora de la neteja i manteniment del clavegueram, la neteja d'embornals per evitar inundacions i propagació de plagues així com la neteja viària. L'únic vot en contra ha estat el de la @CUPTortosa

El #PleTortosa aprova per unanimitat la moció d'@esquerratortosa per garantir el dret a l'habitatge digne. Es reclama que @Tortosa realitzi llistat dels pisos buits del municipi i sol.liciti la seva cessió als bancs i grans tenidors

El #PleTortosa la moció de @MovemTortosa reclamant que es retirin de l'espai públic les plaques on encara consta el tractament de Molt Honorable a l'expresident Jordi Pujol amb els vots a favor de tots els grups i l'abstenció de @juntspertortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST