Ciutadans Tortosa presenta un pla amb 60 mesures per impulsar la recuperació per la crisi de la COVID-19

Escrit per el 18 de maig de 2020

El grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Tortosa ha presentat un pla amb 60 mesures econòmiques, socials i sanitàries per impulsar la recuperació per la crisi de la COVID-19. Segons el portaveu de la formació taronja al consistori, Miquel Albacar, l’objectiu és protegir treballadors, salvar llocs de treball i generar paquets d’ajudes per a les famílies que s’han vist especialment afectades per la crisi del coronavirus….

Pel que fa a la recuperació econòmica, Ciutadans proposa la suspensió de la taxa de terrasses i l’ampliació, sense cost, de l’espai de taules, línies d’ajuts adreçades a l’activitat comercial i empresarial i que s’estudiïn moratòries i exempcions en el pagament d’impostos i taxes municipals.En l’àmbit de la recuperació sanitària, el document elaborat per C’s aposta per reclamar a la Generalitat els perjudicis econòmics soferts per la nova distribució dels serveis mèdics de la Clínica Terres de l’Ebre i la Santa Creu, de titularitat municipal, per garantir la seva viabilitat econòmica.

Albacar ha explicat que “es tracta de mesures variades que s’afegeixen a les ja plantejades des de l’inici de la crisi i que volen tant pal·liar els efectes que la COVID-19 està causant a les famílies i sectors productius com aconseguir recuperar l’activitat habitual de Tortosa al més aviat possible”. Per aconseguir-ho, el portaveu de Cs ha remarcat la importància de “buscar el consens i treballar units per superar aquesta crisi”. Per això, també ha demanat “la creació d’una comissió permanent de treball on estiguin representats tots els partits, el teixit empresarial i social i els mateixos ciutadans per consensuar totes les mesures necessàries”.

El portaveu de Cs Tortosa ha remarcat que “és necessari reestructurar el pressupost, ja que actualment l’Ajuntament funciona amb el del 2019 i ha quedat completament obsolet perquè no contemplava cap mesura per lluitar contra la COVID-19”. Per a Albacar, els comptes han de “reduir les despeses supèrflues, eliminar duplicitats, paralitzar els projectes i actuacions que no siguin prioritaris i eliminar les subvencions a entitats privades com l’AMI (Associació de Municipis per la Independència) per derivar els diners a superar la crisi de la COVID-19.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

L’Ajuntament de Tortosa suspèn la Festa del #Renaixement i la proclamació de pubilles de les Festes de la Cinta https://t.co/ou71YDZnGJ

El govern de @Tortosa presenta un Pla de Reactivació Econòmica i Social per la covid-19 que inclou 175 mesures https://t.co/q7gqucB6nN

El gerent del llagut turístic @lo_sirgador de #Tortosa reclama poder tornar a l'activitat https://t.co/YjHRPSzXKK

Nova oportunitat per veure l'exposició 'Albert Fabà o la revolta permanent’ al @MuseudeTortosa fins al 27 de juny https://t.co/27ak4YoDkP

La corporació municipal de #Tortosa se suma al minut de silenci en record a les víctimes provocades per la pandèmia de coronavirus.

2

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Tortosa ha presentat un pla amb 60 mesures econòmiques, socials i sanitàries per impulsar la recuperació per la crisi de la COVID-19. Segons el portaveu de la formació taronja al consistori, Miquel Albacar, l’objectiu és protegir treballadors, salvar llocs de treball i generar paquets d’ajudes per a les famílies que s’han vist especialment afectades per la crisi del coronavirus….

Pel que fa a la recuperació econòmica, Ciutadans proposa la suspensió de la taxa de terrasses i l’ampliació, sense cost, de l’espai de taules, línies d’ajuts adreçades a l’activitat comercial i empresarial i que s’estudiïn moratòries i exempcions en el pagament d’impostos i taxes municipals.En l’àmbit de la recuperació sanitària, el document elaborat per C’s aposta per reclamar a la Generalitat els perjudicis econòmics soferts per la nova distribució dels serveis mèdics de la Clínica Terres de l’Ebre i la Santa Creu, de titularitat municipal, per garantir la seva viabilitat econòmica.

Albacar ha explicat que “es tracta de mesures variades que s’afegeixen a les ja plantejades des de l’inici de la crisi i que volen tant pal·liar els efectes que la COVID-19 està causant a les famílies i sectors productius com aconseguir recuperar l’activitat habitual de Tortosa al més aviat possible”. Per aconseguir-ho, el portaveu de Cs ha remarcat la importància de “buscar el consens i treballar units per superar aquesta crisi”. Per això, també ha demanat “la creació d’una comissió permanent de treball on estiguin representats tots els partits, el teixit empresarial i social i els mateixos ciutadans per consensuar totes les mesures necessàries”.

El portaveu de Cs Tortosa ha remarcat que “és necessari reestructurar el pressupost, ja que actualment l’Ajuntament funciona amb el del 2019 i ha quedat completament obsolet perquè no contemplava cap mesura per lluitar contra la COVID-19”. Per a Albacar, els comptes han de “reduir les despeses supèrflues, eliminar duplicitats, paralitzar els projectes i actuacions que no siguin prioritaris i eliminar les subvencions a entitats privades com l’AMI (Associació de Municipis per la Independència) per derivar els diners a superar la crisi de la COVID-19.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

L’Ajuntament de Tortosa suspèn la Festa del #Renaixement i la proclamació de pubilles de les Festes de la Cinta https://t.co/ou71YDZnGJ

El govern de @Tortosa presenta un Pla de Reactivació Econòmica i Social per la covid-19 que inclou 175 mesures https://t.co/q7gqucB6nN

El gerent del llagut turístic @lo_sirgador de #Tortosa reclama poder tornar a l'activitat https://t.co/YjHRPSzXKK

Nova oportunitat per veure l'exposició 'Albert Fabà o la revolta permanent’ al @MuseudeTortosa fins al 27 de juny https://t.co/27ak4YoDkP

La corporació municipal de #Tortosa se suma al minut de silenci en record a les víctimes provocades per la pandèmia de coronavirus.

2

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST